A site for creative mothers.

20 January 2016

Πίτα με γεύση pizza!!!


Ξέρω, είναι χουχουλιάρικη η ημέρα σήμερα. Κρύο, βροχή, χιόνι σε κάποιες περιοχές.
Ονειρεύεσαι ζεστά ροφήματα και απολαυστικό φαγητό.
Τι θα έλεγες να φτιάξεις, στη μέση ακριβώς της εβδομάδας, λαχταριστό comfort food με υλικά που συνήθως έχεις στο ψυγείο.
Την συγκεκριμένη πίτα -pizza που σου δείχνω σήμερα την έφτιαξα τα Χριστούγεννα για τα παιδιά μαζί με την παστουρμαδόπιτα που ετοίμασα για το τραπέζι των μεγάλων.
Ήταν η ελαφριά εκδοχή της πίτας για όσους δεν αγαπούν τη βαριά γεύση του παστουρμά και η αλήθεια είναι ότι άρεσε πολύ.
Δοκίμασέ την σήμερα κιόλας ως μεσημεριανό ή βραδινό μαζί με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτα. (μπορείς εναλλακτικά να βάλεις σφολιάτα ή φύλλο κουρού)
  • 20 φέτες κασέρι (ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί αγαπάτε οικογενειακώς και σας έχει περισσέψει)
  • 15-20 φέτες καπνιστό ζαμπόν (βάλε το αλλαντικό που σας αρέσει καπνιστό ή όχι με όλα του τα λιπαρά ή σε light εκδοχή) κομμένο σε κομμάτια.
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 2-3 κούπες μπεσαμέλ (την φτιάχνω μόνη μου αλλά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το έτοιμο μείγμα)
  • 1 αυγό
  • Σουσάμι - παπαρουνόσπορο
Πως θα την φτιάξεις:
Αρχικά συγκέντρωσε και ετοίμασε τα υλικά:
  • Κόψε την ντομάτα σε μικρά κυβάκια. Ρίξε λίγο αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη και την άφησέ την να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι.
  • Ετοίμασε την μπεσαμέλ (βούτυρο, αλεύρι και γάλα σε κατσαρολάκι μέχρι να δέσει η κρέμα και τέλος προσθέτω αλάτι και αν θέλω λίγο τυρί) και άφησέ την να κρυώσει.
  • Λάδωσε ένα μεγάλο ταψί και άπλωσε το πρώτο φύλλο.
  • Συνέχισε με τα μισά φύλλα του πακέτου ελαφρώς τσαλακωμένα, λαδώνοντάς τα πολύ λίγο κάθε φορά.
  • Ρίξε πάνω από τα φύλλα, το ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια.
  • Βάλε από πάνω τις φέτες από κασέρι ή όποιο όλο τυρί έχεις.
  • Σειρά έχουν τα κυβάκια της ντομάτας που θα ρίξεις σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  •  Αφού έχει κρυώσει καλά η μπεσαμέλ ρίξτην από πάνω. (Μην τη φοβηθείς! Η κρεμώδης τυρένια κρεμούλα κάνει τη διαφορά.)
  • Συνέχισε με όλα τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα και πάλι ελαφρά.
  • Τέλος  χτύπησε το αυγό με λίγο νεράκι και πέρασέ το με πινέλο πάνω από την πίτα.
  • Πασπάλισε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
  • Χάραξε την πίτα και ψήσε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45΄-50΄.
Τώρα που κατάλαβες την διαδικασία σταμάτα να διαβάζεις και σήκω.
Προλαβαίνεις να την ετοιμάσεις τώρα.
Τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό σπίτι που μοσχοβολάει ξεροψημένη και λαχταριστή πίτα.
Δεν συμφωνείς;


0 comments:

Post a Comment

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

About Me

My photo
Είμαι πολύ χαρούμενη που είσαι εδώ! Στο σπιτάκι μου θα βρεις ιδέες που με έχουν ενθουσιάσει και πράγματα που αγαπώ. Κράτα την ιδέα, δοκίμασε την αν θέλεις και δώσ΄της την δική σου πινελιά. Γράψε μου απλά στο theanokap@gmail.com αν κάτι χρειαστείς.

Popular Posts

Theano, a m@mmy on line. Powered by Blogger.

Ενδιαφέρον για εσάς....

Αν έχω χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό δικό σας χωρίς να έχω αποδώσει τα σωστά credits ενημερώστε με και θα το διορθώσω ή θα το αφαιρέσω εάν αυτό επιθυμείτε.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δικές μου φωτογραφίες απλά δηλώστε την πηγή και βάλτε τον κατάλληλο σύνδεσμο.

Για ο,τιδήποτε άλλο χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μου στο e-mail
theanokap@gmail.com

Follow this blog by Email

Ακολουθήστε το blog μέσω του facebook network!

Το άλλο μου blog!

Το άλλο μου blog!
e-learning : "Μαθαίνω με τη μαμά"

Copyright © Theano, a m@mmy on line | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com