Ξέρω, είναι χουχουλιάρικη η ημέρα σήμερα. Κρύο, βροχή, χιόνι σε κάποιες περιοχές.
Ονειρεύεσαι ζεστά ροφήματα και απολαυστικό φαγητό.
Τι θα έλεγες να φτιάξεις, στη μέση ακριβώς της εβδομάδας, λαχταριστό comfort food με υλικά που συνήθως έχεις στο ψυγείο.
Τι θα έλεγες να φτιάξεις, στη μέση ακριβώς της εβδομάδας, λαχταριστό comfort food με υλικά που συνήθως έχεις στο ψυγείο.
Την συγκεκριμένη πίτα -pizza που σου δείχνω σήμερα την έφτιαξα τα Χριστούγεννα για τα παιδιά μαζί με την παστουρμαδόπιτα που ετοίμασα για το τραπέζι των μεγάλων.
Ήταν η ελαφριά εκδοχή της πίτας για όσους δεν αγαπούν τη βαριά γεύση του παστουρμά και η αλήθεια είναι ότι άρεσε πολύ.
Δοκίμασέ την σήμερα κιόλας ως μεσημεριανό ή βραδινό μαζί με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτα. (μπορείς εναλλακτικά να βάλεις σφολιάτα ή φύλλο κουρού)
- 20 φέτες κασέρι (ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί αγαπάτε οικογενειακώς και σας έχει περισσέψει)
- 15-20 φέτες καπνιστό ζαμπόν (βάλε το αλλαντικό που σας αρέσει καπνιστό ή όχι με όλα του τα λιπαρά ή σε light εκδοχή) κομμένο σε κομμάτια.
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 2-3 κούπες μπεσαμέλ (την φτιάχνω μόνη μου αλλά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το έτοιμο μείγμα)
- 1 αυγό
- Σουσάμι - παπαρουνόσπορο
Πως θα την φτιάξεις:
- Κόψε την ντομάτα σε μικρά κυβάκια. Ρίξε λίγο αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη και την άφησέ την να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι.
- Ετοίμασε την μπεσαμέλ (βούτυρο, αλεύρι και γάλα σε κατσαρολάκι μέχρι να δέσει η κρέμα και τέλος προσθέτω αλάτι και αν θέλω λίγο τυρί) και άφησέ την να κρυώσει.
- Λάδωσε ένα μεγάλο ταψί και άπλωσε το πρώτο φύλλο.
- Συνέχισε με τα μισά φύλλα του πακέτου ελαφρώς τσαλακωμένα, λαδώνοντάς τα πολύ λίγο κάθε φορά.
- Ρίξε πάνω από τα φύλλα, το ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια.
- Βάλε από πάνω τις φέτες από κασέρι ή όποιο όλο τυρί έχεις.
- Σειρά έχουν τα κυβάκια της ντομάτας που θα ρίξεις σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Αφού έχει κρυώσει καλά η μπεσαμέλ ρίξτην από πάνω. (Μην τη φοβηθείς! Η κρεμώδης τυρένια κρεμούλα κάνει τη διαφορά.)
- Συνέχισε με όλα τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα και πάλι ελαφρά.
- Τέλος χτύπησε το αυγό με λίγο νεράκι και πέρασέ το με πινέλο πάνω από την πίτα.
- Πασπάλισε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
- Χάραξε την πίτα και ψήσε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45΄-50΄.
Τώρα που κατάλαβες την διαδικασία σταμάτα να διαβάζεις και σήκω.
Προλαβαίνεις να την ετοιμάσεις τώρα.
Τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό σπίτι που μοσχοβολάει ξεροψημένη και λαχταριστή πίτα.
Δεν συμφωνείς;
Προλαβαίνεις να την ετοιμάσεις τώρα.
Τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό σπίτι που μοσχοβολάει ξεροψημένη και λαχταριστή πίτα.
Δεν συμφωνείς;
Pretty cool post. It’s really very nice and Useful post
ReplyDeleteThey’re very convincing and can certainly work.
ReplyDeleteI’ll bookmark your blog and check again here frequently.
ReplyDeleteGreat post. I was checking constantly this blog and I’m impressed!
ReplyDeleteHello, I liked this article. It was practical. Keep on posting fabulous blog!
ReplyDeleteI respect your piece of work, thanks for all the informative blog posts.
ReplyDeleteHaving read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time
ReplyDelete
ReplyDeleteLooking forward to reading more. Great article post. Fantastic.
ReplyDeleteQuality articles or reviews is the important to interest the people to pay a quick visit the website,
ReplyDeleteKeep up the pleasant job. Thank youu!!
I appreciate the well-written article.
ReplyDeleteI appreciate you sharing this.
ReplyDeleteYour work is very good!
ReplyDeleteOne of the most significant information for me. Thanks for a good points
ReplyDeleteThanks a lot for this great stuff here. I am very much thankful for this site.
ReplyDeleteI was almost inspired to start my own blog because of your humor and videos. Excellent work.
ReplyDeleteThis layout is amazing! You most surely understand how to engage readers.
ReplyDeleteHello. fantastic work. I didn't anticipate this. This is an amazing tale. Thanks!
ReplyDeleteExcellent post. Wanted to let you know how much I have loved reading through your writings.
ReplyDeleteKeep up the good writing. please visit our beautiful website, spread the love, thankyou!
ReplyDeleteFantastic website Lots of useful information here.
ReplyDeleteI'm sharing it on Delicious and forwarding it to a few friends. Of course, I appreciate your sweat as well.
ReplyDeleteI find it to be overly wide and complex. I can't wait for your next post, and I'll attempt to figure it out!
ReplyDeleteI appreciate you sharing such great information.
ReplyDeleteYour website is awesome. I am amazed by the attention to detail you have? I found this webpage.
ReplyDelete