Δεν ξέρω αν το κάνετε και εσείς, αλλά εγώ από τότε που έμεινα έγκυος και στη συνέχεια έγινα μαμά, προσπαθώ να χρησιμοποιώ απλά και αγνά υλικά για τα γεύματά μας.
Αποφεύγω τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, την κατεργασμένη ζάχαρη τα "βαριά" υλικά σε γλυκά και φαγητά.
Έτσι δε θεωρώ πλέον αυτονόητο να φάει ένα παιδάκι σε καθημερινή βάση, παγωτά, καραμέλες, πατατάκια, μπισκοτάκια και κρουασάν από το περίπτερο.
Ίσως είναι και το γεγονός ότι η μικρή μου τρώει τα πάντα (λαχανικά, όσπρια, σπιτικά γλυκά, βρώμη, σταφίδες, αλλά και ιδιαίτερα τρόφιμα) με πολλή χαρά είναι που με κάνει να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω υγιεινές συνταγές για όλους χωρίς κανένα πρόβλημα.
Πρωταγωνιστής του καλοκαιριού το παγωτό και δε θα μπορούσα παρά να κάνω και εδώ τις δοκιμές μου.
Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σας μια συνταγή που βρήκα στο ίντερνετ για παγωτό με γιαούρτι και μέλι που θα φτιάξω προσεχώς.
Τα κόκκινα φρούτα το κάνουν ιδιαίτερο και του δίνουν υπέροχο χρώμα.
Αν και εσείς θέλετε, φτιάξτε το και πείτε μου εντυπώσεις.
Παγωτό με ψητά καραμελωμένα φρούτα, γιαούρτι και μέλι
Σε ένα μπωλ βάλτε τα φρούτα και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη, το αλάτι και τις 2 κουταλιές μέλι.
Στρώστε μια λαδόκολα σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου και απλώστε τα φρούτα σε μια πολύ αραιή στρώση.Ψήστε τα για περίπου 30' σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 βαθμούς και ανακατέψτε μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Στόχος σας είναι να στραγγίξουν τα φρούτα από τα υγρά τους χωρίς όμως να καούν. Απλά θέλουμε να καραμελώσουν.
Στο μεταξύ προετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατέψτε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού και το μέλι.
Βάλτε τόση ποσότητα μελιού, ανάλογα με το γούστο σας ώστε να είναι ελαφρώς γλυκό.
Σκεφτείτε μόνο ότι τα φρούτα θα είναι πολύ γλυκὰ από μόνα τους.
Βγάλτε τα φρούτα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για τουλάχιστον 10'.
Στη συνέχεια προσθέστε τα στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατέψτε τα με απαλές κινήσεις, ώστε να μην διαλυθούν ιδιαίτερα αλλά να απλωθούν παντού και να δώσουν το υπέροχο χρώμα τους και τη γεύση τους.
Τοποθετήστε τα στις ειδικές θήκες για παγωτά ή σε μια μεγάλη φόρμα.
Εγώ σκέφτομαι να τα βάλω σε φορμάκια ατομικά....
Ύστερα από αρκετές ώρες (τουλάχιστον 4) σερβίρετε τα παγωτά σας και απολαύστε τη δροσιά τους.
Δεν πιστεύω ότι θα μείνει και κανένα παγωτάκι για την επόμενη μέρα ;-)
Καλή επιτυχία!!!
(Πηγή: http://cookieandkate.com/2012/roasted-berry-and-honey-yogurt-popsicles)
Αποφεύγω τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, την κατεργασμένη ζάχαρη τα "βαριά" υλικά σε γλυκά και φαγητά.
Έτσι δε θεωρώ πλέον αυτονόητο να φάει ένα παιδάκι σε καθημερινή βάση, παγωτά, καραμέλες, πατατάκια, μπισκοτάκια και κρουασάν από το περίπτερο.
Ίσως είναι και το γεγονός ότι η μικρή μου τρώει τα πάντα (λαχανικά, όσπρια, σπιτικά γλυκά, βρώμη, σταφίδες, αλλά και ιδιαίτερα τρόφιμα) με πολλή χαρά είναι που με κάνει να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω υγιεινές συνταγές για όλους χωρίς κανένα πρόβλημα.
Πρωταγωνιστής του καλοκαιριού το παγωτό και δε θα μπορούσα παρά να κάνω και εδώ τις δοκιμές μου.
Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σας μια συνταγή που βρήκα στο ίντερνετ για παγωτό με γιαούρτι και μέλι που θα φτιάξω προσεχώς.
Τα κόκκινα φρούτα το κάνουν ιδιαίτερο και του δίνουν υπέροχο χρώμα.
Αν και εσείς θέλετε, φτιάξτε το και πείτε μου εντυπώσεις.
Παγωτό με ψητά καραμελωμένα φρούτα, γιαούρτι και μέλι
Θα χρειαστείτε:
2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
2 κ.σ και 1/4 κούπας μέλι
διάφορα κόκκινα φρούτα (rasberries, blueberries κλπ)
2 κγ ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι χοντρό
χυμό από μισό μικρό λεμόνι Σε ένα μπωλ βάλτε τα φρούτα και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη, το αλάτι και τις 2 κουταλιές μέλι.
Στρώστε μια λαδόκολα σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου και απλώστε τα φρούτα σε μια πολύ αραιή στρώση.Ψήστε τα για περίπου 30' σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 βαθμούς και ανακατέψτε μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Στόχος σας είναι να στραγγίξουν τα φρούτα από τα υγρά τους χωρίς όμως να καούν. Απλά θέλουμε να καραμελώσουν.
Στο μεταξύ προετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατέψτε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού και το μέλι.
Βάλτε τόση ποσότητα μελιού, ανάλογα με το γούστο σας ώστε να είναι ελαφρώς γλυκό.
Σκεφτείτε μόνο ότι τα φρούτα θα είναι πολύ γλυκὰ από μόνα τους.
Βγάλτε τα φρούτα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για τουλάχιστον 10'.
Στη συνέχεια προσθέστε τα στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατέψτε τα με απαλές κινήσεις, ώστε να μην διαλυθούν ιδιαίτερα αλλά να απλωθούν παντού και να δώσουν το υπέροχο χρώμα τους και τη γεύση τους.
Τοποθετήστε τα στις ειδικές θήκες για παγωτά ή σε μια μεγάλη φόρμα.
Εγώ σκέφτομαι να τα βάλω σε φορμάκια ατομικά....
Ύστερα από αρκετές ώρες (τουλάχιστον 4) σερβίρετε τα παγωτά σας και απολαύστε τη δροσιά τους.
Δεν πιστεύω ότι θα μείνει και κανένα παγωτάκι για την επόμενη μέρα ;-)
Καλή επιτυχία!!!
(Πηγή: http://cookieandkate.com/2012/roasted-berry-and-honey-yogurt-popsicles)
Μερικες φορες τα παιδια προτιμουν υγιεινες συνταγες αρκει να το εχουμε ψαξει.Ισως να ειναι ωραια και με κερασια!Φιλακια.
ReplyDeleteΔίκιο έχεις!
DeleteΜε κερασάκια, φράουλες, ανανά, ακτινίδιο...νομίζω πως όλα αυτά τα φρούτα θα είναι πολύ ωραία παραλλαγή. Θα δοκιμάσω και θα σας πω!
Καλημέρα!
Δροσερό και τέλειο! Φέτος είναι πολύ "μόδα" τα παγωτά γιαούρτι!
ReplyDeleteΈτσι είναι Κική μου.Στην Αθήνα έχουν ήδη ανοίξει μαγαζιά με παγωτά γιαούρτι παραδοσιακά ή μη και είναι trendy!!!
Deleteωραία..αλλά...τα φρούτα αυτά που δεν μου αρέσουν έχεις ιδέα με τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε;
ReplyDeletekathy by anthomeli
Ανθομελάκια μου με φραουλίτσες ή κερασάκια θα έχετε παρόμοιο αποτέλεσμα.
DeleteΑνανάς, βερύκοκα και ακτινίδια πιστεύω πως θα είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή.
Και προχθές μου έλεγε η μαμά μου να φτιάξουμε παγωτό γιούρτι! Μας άκουσες;
ReplyDelete;-)))
Κάτι σαν να άκουσα....κουκουβάάάά!!!!
Delete