![]() |
Αβγά βαμμένα με φυσικό τρόπο |
Ελάτε να φτιάξουμε την πιο νόστιμη αβγοσαλάτα με πατάτες που σας έχω δείξει και παλαιότερα εδώ μαζί με άλλες σαλάτες.
Είναι ένα πολύ καλό συνοδευτικό για το κρέας που σίγουρα έχει μείνει, και αποτελεί έξυπνη ιδέα για να αξιοποιήσουμε τα αβγά που μας περίσσεψαν.
Αν θυμάσαι σου είχα πει ότι :
"Δε θα σου πω ποσότητες γιατί θα την φτιάξεις σε πιατέλα οπότε θα βάζεις όσες στρώσεις θέλεις, για να έχεις την ποσότητα που θέλεις.
Τα υλικά σου είναι:
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι.
Το κόβεις σε ροδέλες, το βάζεις μέσα σε ένα μπωλ με ξύδι ώστε να το
σκεπάζει και το αφήνεις εκεί για όσο χρόνο ετοιμάζεις τα υπόλοιπα υλικά.
Βράζεις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Περιμένεις να κρυώσουν λίγο και τις κόβεις σε ροδέλες.
Βράζεις αυγά και αφού κρυώσουν κόβεις επίσης σε ροδέλες.
Θα χρειαστείς ακόμα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι- πιπέρι
Μαγιονέζα
Μουστάρδα
Λίγο γιαούρτιΑνακατεύεις τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το γιαούρτι μέχρι να έχεις τη γεύση που σε ικανοποιεί (προσθέτεις αν θέλεις λεμόνι-λάδι)
Αρχίζεις να βάζεις στρώσεις στην πιατέλα από τα υλικά σου.
Πρώτα μπαίνουν οι πατάτες, στη συνέχεια τα αυγά, το καλά στραγγισμένο κρεμμύδι.
Ρίχνεις λίγη από τη σάλτσα μαγιονέζας ώστε να πάει πάνω από κάθε ροδέλα αυγού, χωρίς όμως να γίνει στρώση σάλτσας, και πασπαλίζεις με το μαϊντανό.
Κάνεις το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά που έχεις ακολουθώντας την ίδια διαδικασία:
Πατάτες, αυγά, κρεμμύδι, σάλτσα και μαϊντανό.
Στο τέλος καλύπτεις τη σαλάτα με μια λεπτή στρώση σάλτσας.
Στόλισε αν θέλεις με καρότα και κόκκινη πιπεριά.
Βάλε στο ψυγείο για 30' με 1 ώρα.
Η σαλάτα σερβίρεται με μεγάλο κουτάλι.
Θα δεις που θα σου ζητήσουν τη συνταγή.
Καλή σας όρεξη!!!
Νόστιμη φαίνεται!
ReplyDeleteΔοκιμάστε την! Είναι πολύ νόστιμη και το κρεμμύδι μέσα στο ξύδι κάνει τη διαφορά!
Delete