Όταν πριν αρκετές μέρες είδα από γνωστή τηλεμαγείρισσα αυτή τη συνταγή μπορώ να πω ότι δεν με έπεισε.
Επειδή όμως μου αρέσουν οι πειραματισμοί στην κουζίνα το στρυφογύριζα πολύ στο μυαλό μου να την κάνω την απόπειρα.
Και την έκανα.
Αρχικά από περιέργεια αλλά και λόγω των πολύ απλών υλικών που αποτελούν τη συνταγή και που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
Ε λοιπόν το αποτέλεσμα είναι Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο !!!!
Κέικ με υγρή σοκολάτα σε όλο της το μεγαλείο, σερβιρισμένο χλιαρό με λίγη κρέμα γάλακτος από επάνω........
Ένα σου λέω:
Φτιάξτο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και θα με θυμηθείς!
2 2/4 φλυτζάνια αλεύρι
1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι κακάο
3 κγ baking powder
2 πρέζες αλάτι
2 βανίλιες
2 φλυτζάνια γάλα
4 κσ λιωμένο βούτυρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 κσ κονιάκ
Ανακάτεψε σε ένα μπωλ όλα τα στερεά υλικά.
Στη συνέχεια ρίξε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα.
Πρόσθεσε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και ανακάτεψε καλά.
Βάλε το μείγμα σε ένα πολύ καλά βουτυρωμένο πυρέξ.
Τώρα έρχεται το κορυφαίο σημείο!
Ανακατεύεις σε ένα μπωλ 2 φλυτζάνια ζάχαρη και 1/2 φλυτζάνι κακάο και πασπαλίζεις με αυτά όλο το μείγμα που έχεις βάλει στο πυρέξ.
Ρίχνεις από πάνω 21/2 φλυτζάνια καυτό νερό! και βάζεις στον φούρνο.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 40' ακριβώς.
Βγάζεις από το φούρνο, αφήνεις να σταθεί για 10' και σερβίρεις με άγλυκη σαντιγύ ή κρέμα γάλακτος.
ΣΟΚΟΛΑΣΗ!!!!
Υ.Γ Εγώ έφτιαξα τη διπλή δόση. Η ακριβής συνταγή της σοκολατόπιτας βρίσκεται εδώ.
Επειδή όμως μου αρέσουν οι πειραματισμοί στην κουζίνα το στρυφογύριζα πολύ στο μυαλό μου να την κάνω την απόπειρα.
Και την έκανα.
Αρχικά από περιέργεια αλλά και λόγω των πολύ απλών υλικών που αποτελούν τη συνταγή και που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
Ε λοιπόν το αποτέλεσμα είναι Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο !!!!
Κέικ με υγρή σοκολάτα σε όλο της το μεγαλείο, σερβιρισμένο χλιαρό με λίγη κρέμα γάλακτος από επάνω........
Ένα σου λέω:
Φτιάξτο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και θα με θυμηθείς!
Τα υλικά που θα χρειαστείς για ένα πυρέξ με διαστάσεις περίπου 26x35 είναι:
2 2/4 φλυτζάνια αλεύρι
1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι κακάο
3 κγ baking powder
2 πρέζες αλάτι
2 βανίλιες
2 φλυτζάνια γάλα
4 κσ λιωμένο βούτυρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 κσ κονιάκ
Ανακάτεψε σε ένα μπωλ όλα τα στερεά υλικά.
Στη συνέχεια ρίξε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα.
Πρόσθεσε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και ανακάτεψε καλά.
Βάλε το μείγμα σε ένα πολύ καλά βουτυρωμένο πυρέξ.
Τώρα έρχεται το κορυφαίο σημείο!
Ανακατεύεις σε ένα μπωλ 2 φλυτζάνια ζάχαρη και 1/2 φλυτζάνι κακάο και πασπαλίζεις με αυτά όλο το μείγμα που έχεις βάλει στο πυρέξ.
Ρίχνεις από πάνω 21/2 φλυτζάνια καυτό νερό! και βάζεις στον φούρνο.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 40' ακριβώς.
Βγάζεις από το φούρνο, αφήνεις να σταθεί για 10' και σερβίρεις με άγλυκη σαντιγύ ή κρέμα γάλακτος.
ΣΟΚΟΛΑΣΗ!!!!
Υ.Γ Εγώ έφτιαξα τη διπλή δόση. Η ακριβής συνταγή της σοκολατόπιτας βρίσκεται εδώ.
Ελεος!!!!!!!Πρέπει να χάσω τα κιλά της δευτερης εγκυμοσύνης!!!!!αχ τι θα κάνω τα σαλάκια μουυυυυ!!!
ReplyDeleteΙωάννα μου μαζί σου!Ὸλα τα γλυκά δεν τα λες διαιτητικά αλλά αυτή η συνταγή για αυτό είναι απίστευτη!Δεν έχει αυγά έχει ελάχιστη ποσότητα μαργαρίνης και μπορείς να βάλεις γαλα light και να το απολάυσεις!Δεν είπαμε να φάμε όλο το πυρέξ αλλά το θεωρώ πολύ ελαφρύ και για τα παιδὰκια μας.Δοκίμασε και θα με θυμηθείς!
DeleteΑγαπητή mammy όντως είναι σούπερ. Την έχω κάνει κι εγώ γιατί η γνωστή "τηλεμαγείρισα" όπως πολύ καλά την αποκάλεσες την είχε και σε κάποιο από τα περιοδικάκια της. Κι εγώ δεν το πίστευα αυτό με το νερό! Να την κάνετε όλες! Φιλιά!
ReplyDelete