Μπήκα πάλι στους ρυθμούς μου πρωινή-πρωινή.
Σε βλέπω και εσύ Δευτεριάτικα φουριόζα είσαι.
Θέλεις μια νόστιμη γρήγορη συνταγή για να τρώνε τα μικρούλια σου στο σπίτι ή στο σχολείο αλλά και να μπορείτε να την κάνετε και μαζί.
Το'χω δεν το συζητώ!
Κλασικά πιτάκια με την πανεύκολη ζύμη κουρού.
Εμείς τα κάναμε από εχθές με σπανάκι και τυρί.Εσείς διαλέξτε τη γέμιση που σας αρέσει το ίδιο νόστιμα θα γίνουν.
Σκούφοι, ποδιές και κουτάλες έτοιμα;
Ξεκινώ για μία δόση δηλαδή 1 μεγάλο ταψί φούρνου.
Για τη ζύμη θα χρειαστείς
1 κεσεδάκι γιαούρτι
(Δευτέρα είναι βάλε 2% κάτι είναι και αυτό!)
1 κεσεδάκι παρά κάτι ελαιόλαδο
3-4 κεσεδάκια αλεύρι
(εγώ έβαλα μισή ποσότητα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μισή πολύσπορο)
1κγ baking powder
1/2κγ αλάτι
Ανακάτεψε πολύ καλά το γιαούρτι με το ελαιόλαδο.
Πρόσθεσε το αλάτι και το baking powder στο αλεύρι.
Άρχισε να ρίχνεις το αλεύρι στο μείγμα γιαουρτιού έως ότου πάρεις μια μαλακή ζύμη που δεν κολάει.
Άφησε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη τη ζύμη για μισή ώρα περίπου.
Στο μεταξύ ετοίμασε τη γέμιση της αρεσκείας σου.
Βάλαμε σπανάκι ψιλοκομμένο και καλά στημένο με το χέρι για να μαραθεί μαζί με λίγο αλάτι
Άνηθο
1μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100-150γρ φέτα
1 αυγό
Πιπέρι
Πάρε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Άνοιξε τα σε μικρά πιτάκια.
Βάλε λίγη από τη γέμιση και κλείσε γύρω γύρω να γίνουν μισοφέγγαρα.
Βάλτα σε μεγάλο ταψί του φούρνου αφού το λαδώσεις ή στρώσε μια λαδόκολα.
Με ένα πινέλο πέρασε πάνω από τα πιτάκια αυγό ή γάλα και πασπάλισέ τα με σουσάμι ή όποιο άλλο σποράκι θέλεις.
(Εγώ έβαλα σουσάμι, λιναρόσπορο και ηλιόσπορο)
Ψήσε τα πιτάκια για περίπου 15'-20' σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς ή έως ότου πάρουν χρώμα.
Συμβουλή μου είναι να φτιάξεις 3πλή δόση και να βάλεις τρία ταψιά να ψήνονται στον αέρα ταυτόχρονα γιατί η μια δόση δεν νομίζω ότι φτάνει ούτε για την Δευτέρα!
Εχθές λοιπόν έκανα και άλλα μαγειρικά πειράματα.
Εδώ και μέρες είχα δει εκεί που "χάζευα" στο γνωστό μέρος το τέλειο ελαφρύ γλύκισμα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Μου μπήκε λοιπόν στο μυαλό να το δοκιμάσω αλλά καλού κακού θέλησα να κάνω το πείραμα λίγο πιο πριν.
Αφού λοιπόν έφτιαξα τις απλές κρέπες για το Κυριακάτικο πρωινό μας....
και ετοίμασα τα ρολλάκια με μέλι-ξηρούς καρπούς και κανέλλα
έκανα το μαγικό!
Σταγόνες από κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στον χυλό....
Υπέροχο κόκκινο-ροζ χρώμα στο τηγάνι....
και έτοιμη η κρέπα του Βαλεντίνου μου.....
Ενθουσιάστηκα!
Δε θα είναι καθόλου δύσκολο να κάνω το γλυκάκι που με ξεσήκωσε και είναι απλό, εντυπωσιακό και έχει όλα τα αγαπημένα υλικά.
Κρέπα, λευκή κρέμα, σοκολάτα!
Red Velvet Crepes |
Βρες και εσύ εδώ τη συνταγή για τις κρέπες είναι πραγματικά πολύ απλή.
Καλή εβδομάδα!!!!
Έτσι να μπαίνουμε στο πνεύμα! Είναι η εβδομάδα της καρδιάς!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!!!!
Καλή εβδομάδα Λίτσα μου!
DeleteΚαλά, με αποτέλειωσες τώρα!!!! Κόκκινες κρέπες για του Αγίου Βαλεντίνου!!!!!
ReplyDeleteΤα τυροπιτάκια σου πάνε για φτιάξιμο!! Τα έφτιαχνα παλιότερα κ ειχα χάσει τη συνταγή. Είναι πανευκολα κ τελεια. Το σπανακι με το κρεμμυδι δεν τα σωτάρεις καθόλου;
Είναι εντυπωσιακές οι κόκκινες δε συμφωνείς;
DeleteΤο σπανάκι και το κρεμμύδι δεν τα σωτάρω καθόλου ούτε και στην σπανακόπιτα. Τα μαραίνω με το χέρι ή με πολύ ανακάτεμα.
Μόλις τα έβγαλα από το φούρνο!! Τυροπιτάκια όμως, όχι σπανακοπιτάκια με μισό-μισό αλεύρι ολικής+κανονικό.
DeleteΕίναι θέμα λεπτών να εξαφανιστεί το ταψί!!!