Skip to main content

Κερνάω θεϊκά τρουφάκια!


Χρόνια Πολλά!
Θεοφάνεια σήμερα και έχω την ....δεύτερη γιορτή μου!
Πώς γίνεται αυτό;
Το όνομα μου σαφώς και είναι αρχαίο και όχι δεν προέρχεται από το Θεοφανώ, έλα όμως που όταν με βαφτίζανε ο παππάς δεν το είχε ακουστά και ούτε και υπήρχε από την επίσημη εκκλησία ημέρα εορτασμού των αρχαίων ονομάτων.
Οπότε όταν η γλυκιά μου μανούλα τον ρώτησε:"και πότε πάτερ θα το γιορτάζω το παιδί;" εκείνος σκέφτηκε - ξανασκέφτηκε και απεφάνθη ότι "το παιδί" -εγώ καλέ!- θα γιορτάζει την ημέρα των Φώτων.
Γεγονός που πολύ με βόλεψε γιατί αφενός είχα ημέρα ονομαστικής εορτής και έπαιρνα πολλά δωράκια, αφετέρου διότι κάποια στιγμή κοντά στο 2000 αν δεν κάνω λάθος και την 1η Σεπτεμβρίου κάποιος μου ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, γιατί λέει τότε γιορτάζουν τα πιο πολλά αρχαὶα και σπάνια γυναικεία ονόματα όπως το δικό μου.
Γιούπι!Πολύ το χαίρομαι!
Όλοι οι συγγενείς και γνωστοί από τα παλιά μου εύχονται σήμερα αλλά και όλοι οι υπόλοιποι την 1η Σεπτεμβρίου.
Συνεπώς δύο γιορτές μέσα στον χρόνο, συνεπώς κερνάω γλυκάκι.
Εύκολο-νόστιμο-σοκολατένιο με άρωμα πορτοκάλι που κάνει τη διαφορά!
Πάρε μολύβι και χαρτί ακολουθεί συνταγή:

Θεϊκά Τρουφάκια
Υλικά
1ποτήρι νερό
3κσ βούτυρο
150γρ κακάο σκόνη
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
200γρ κουβερτούρα
2 κρόκους αυγών(προαιρετικά)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι καρύδια χονδροκομμένα
250γρ μπισκότα (πτι-μπερ ή μιράντα ή digestive ή και μείγμα όλων αυτών) χτυπημένα στο multi αλλά να μην γίνουν τελείως σκόνη.
Υλικά για επικάλυψη
Καρύδα
Κακάο και κανέλλα
Τριμμένους ξηρούς καρπούς
Άχνη


Σε κατσαρολάκι βάλε το νερό και το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να λιώνει.
Ρίξε το κακάο και ανακάτεψε καλά.
Βάλε και τη μαύρη ζάχαρη και όταν έχεις ένα ωραίο λείο μείγμα ρίξε τα κομματάκια της κουβερτούρας και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν
(εγώ τότε βγάζω το κατσαρολάκι από τη φωτιά)
Πρόσθεσε σιγά σιγά τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια.
Τέλος βάλε το ξύσμα πορτοκαλιού,τα καρύδια και τα μπισκότα.
Βάλε για ένα τέταρτο το μείγμα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια πλάσε μικρά μπαλάκια.
Σε διαφορετικά πιατάκια βάλε κάθε υλικό επικάλυψης που θέλεις και κύλησε εκεί τα τρουφάκια.
Μπορείς προηγουμένως να τα βουτάς σε κονιάκ.

Φτιάξτα και θα με θυμηθείς!

Comments

  1. Κοιτα κυρια μου, δωρο δυο φορες το χρονο δεν παιζει:)
    Προς το παρον θα φτιαξω τα τρουφακια σου που οπως λες ειναι θεικα και φαινονται ευκολα! Ασε που εχουν μαυρη ζαχαρη που αγαπω!
    Νε την πρωτη ευκαιρια θα τα τολμησω!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι πολύ απλά πράγματι. Να τα φτιάξεις τολμηρή μου μαθήτρια ;)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ...

Παγωτό με γιαούρτι και μέλι

Δεν ξέρω αν το κάνετε και εσείς, αλλά εγώ από τότε που έμεινα έγκυος και στη συνέχεια έγινα μαμά, προσπαθώ να χρησιμοποιώ απλά και αγνά υλικά για τα γεύματά μας. Αποφεύγω τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, την κατεργασμένη ζάχαρη τα "βαριά" υλικά σε γλυκά και φαγητά. Έτσι δε θεωρώ πλέον αυτονόητο να φάει ένα παιδάκι σε καθημερινή βάση, παγωτά, καραμέλες, πατατάκια, μπισκοτάκια και κρουασάν από το περίπτερο. Ίσως είναι και το γεγονός ότι η μικρή μου τρώει τα πάντα (λαχανικά, όσπρια, σπιτικά γλυκά, βρώμη, σταφίδες, αλλά και ιδιαίτερα τρόφιμα) με πολλή χαρά είναι που με κάνει να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω υγιεινές συνταγές για όλους χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρωταγωνιστής του καλοκαιριού το παγωτό και δε θα μπορούσα παρά να κάνω και εδώ τις δοκιμές μου. Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σας μια συνταγή που βρήκα στο ίντερνετ για παγωτό με γιαούρτι και μέλι που θα φτιάξω προσεχώς. Τα κόκκινα φρούτα το κάνουν ιδιαίτερο και του δίνουν υπέροχο χρώμα . Αν και εσείς θέλετε, φτιάξτε το ...

Μοντέρνα βασιλόπιτα!

Christmas cake Η δικιά μας βασιλόπιτα για το 2013 ήταν απλή φτιαγμένη σαν ένα πολύ αφράτο και αρωματικό κέικ. Καταλαβαίνω όμως ότι για τις γιορτές που απόμειναν, αλλά και για όλες τις άλλες συγκεντρώσεις για την κοπή της πίτας ή τα πάρτυ που θα πάτε, θέλετε κάτι πιο μοντέρνο, πιο πρωτότυπο και εντυπωσιακό. Το έχω!!! Για την βασιλόπιτα που θα κόψετε στο παιδικό πάρτυ, για αυτήν που θα κόψουν τα παιδιά στο σχολείο ή στο φροντιστήριο δείτε την ιδέα και μεταμορφώστε τα κομμάτια της βασιλόπιτας σε cup cakes. H συνταγή που θα φτιάξετε είναι η κλασική για αφράτα cupcakes βανίλιας ή αυτή της δικής μας βασιλόπιτας. Ψήστε σε φορμάκια για cupcakes Β άλτε σε ένα από αυτά το φλουρί και  Ε νώστε τα σχηματίζοντας κάτι ..... πολύ χριστουγεννιάτικο. Με σαντυγί και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής δημιουργήστε ένα όμορφο καραμελένιο, εορταστικό μπαστούνι..... Christmas cake Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να κόψετε τα κομμάτια αλλά απλά τα μοιράζετε. Αν τα άτομα είναι πολλά ο Ά...