Όταν μέχρι και η μαμά σου σού ζητάει τη συνταγή φανουρόπιτας που κάνεις και όταν τα παιδιά σου ζητούν να ξαναφτιάξεις αυτό το ΤΕΛΕΙΟ κέικ με σταφίδες , τότε ξέρεις με σιγουριά ότι η συνταγή είναι πετυχημένη. Την μοιράζομαι λοιπόν μαζί σας σήμερα για να την φτιάξετε και εσείς όχι μόνο για να σας φανερώσει κάτι ο Άγιος και να τον τιμήσετε, αλλά και για να την έχετε στα υπόψιν ως κολατσιό πρωινό ή απογευματινό. Είναι πολύ αρωματική και διατηρείται για μέρες. Εμπρός στην κουζίνα για να την δοκιμάσετε! ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο(500 γραμ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 πακέτο μαργαρίνη μαλακή (ή εναλλακτικά 3/4 ποτήρι νερού σπορέλαιο) 1 1/2 φλυτζ. ζάχαρη 1/2 φλυτζ. λεμονάδα με ανθρακικό (ή σόδα αναψυκτικό) 1/4 φλυτζ. κονιάκ για να μουλιάσουμε τις σταφίδες 1 φλυτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι . 1 κγ σόδα 1 φλυτζ. κορινθιακές σταφίδες 1 φλυτζ. καρύδια χοντροκομμένα (ή αμύγδαλα) Ξύσμα από ένα πορτοκάλι Μείγμα από 1κγ κανέλα και 1/2 κγ γαρίφαλο 2 πρ
A site for creative mothers. My daily likes. Get inspired.