A site for creative mothers.

24 August 2016

Τι θα μου φανερώσεις; - Αρωματική Φανουρόπιτα σαν κέικ.

 
Όταν μέχρι και η μαμά σου σού ζητάει τη συνταγή φανουρόπιτας που κάνεις και όταν τα παιδιά σου ζητούν να ξαναφτιάξεις αυτό το ΤΕΛΕΙΟ κέικ με σταφίδες, τότε ξέρεις με σιγουριά ότι η συνταγή είναι πετυχημένη.
Την μοιράζομαι λοιπόν μαζί σας σήμερα για να την φτιάξετε και εσείς όχι μόνο για να σας φανερώσει κάτι ο Άγιος και να τον τιμήσετε, αλλά και για να την έχετε στα υπόψιν ως κολατσιό πρωινό ή απογευματινό.
Είναι πολύ αρωματική και διατηρείται για μέρες.

Εμπρός στην κουζίνα για να την δοκιμάσετε!

ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο(500 γραμ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πακέτο μαργαρίνη μαλακή     (ή  εναλλακτικά 3/4 ποτήρι νερού σπορέλαιο)
  • 1 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζ. λεμονάδα με ανθρακικό (ή σόδα αναψυκτικό)
  • 1/4 φλυτζ. κονιάκ για να μουλιάσουμε τις σταφίδες
  • 1 φλυτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι.
  • 1 κγ σόδα
  • 1 φλυτζ. κορινθιακές σταφίδες
  • 1 φλυτζ. καρύδια χοντροκομμένα (ή αμύγδαλα)
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Μείγμα από 1κγ κανέλα και 1/2 κγ γαρίφαλο
  • 2 πρέζες αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την μαλακή μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 3′ να αφρατέψουν.
  • Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό και τα ρίχνουμε μαζί με τη λεμονάδα στην κρέμα - μείγμα της ζάχαρης και του βουτύρου.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  • Τέλος, αφού στραγγίξουμε καλά τις σταφίδες, τις ανακατεύουμε με το αλεύρι και το καρύδι (ή το αμύγδαλο) και τα προσθέτουμε απαλά στο μείγμα.
  • Σε λαδωμένο ταψί (χρησιμοποιώ ταψί 30 εκ.) στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς, για 1 ώρα και 5 λεπτά περίπου. 
  • Αφού κρυώσει καλά τότε ξεφορμάρουμε.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη και λίγη ακόμα κανέλα για το σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία! 

Tips!  
  • Γεμίστε με το μείγμα θήκες για muffins (ιδέα της Ανδριάνας τα φανουροπιτάκια και θα την δείτε εδώ!) Ψήστε για περίπου 30'  στην ίδια θερμοκρασία. Έτσι έχετε έτοιμο το κέρασμα - κολατσιό σαν ατομικά κεκάκια.
  • Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λεμονάδα αντικαταστήστε την ίδια ποσότητα με χυμό πορτοκάλι ή νερό.

4 comments:

  1. Την Παρασκευή θα φτιάξω τη δική μου Φανουρόπιτα,πολύ μου αρέσει όλη η διαδικασία. Ευχομαι να σας φανερώσει ο Άγιος ότι επιθυμείτε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή επιτυχία Δέσποινα!Πραγματικά η Φανουρόπιτα είναι από τις πιο εύκολες και αρωματικές συνταγές και εμάς μας αρέσει πολύ :)

      Delete
  2. Λατρεμένο μου κέικ φίλη μου θα το δοκιμάσω και με τη δική σου εκδοχή

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχτίδα μου και εμάς είναι από τα αγαπημένα μας.
      Αυτό και το δικό σου με τρούφα και μαυροδάφνη!Κορυφαία.

      Delete

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

About Me

My photo
Είμαι πολύ χαρούμενη που είσαι εδώ! Στο σπιτάκι μου θα βρεις ιδέες που με έχουν ενθουσιάσει και πράγματα που αγαπώ. Κράτα την ιδέα, δοκίμασε την αν θέλεις και δώσ΄της την δική σου πινελιά. Γράψε μου απλά στο theanokap@gmail.com αν κάτι χρειαστείς.

Popular Posts

Theano, a m@mmy on line. Powered by Blogger.

Ενδιαφέρον για εσάς....

Αν έχω χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό δικό σας χωρίς να έχω αποδώσει τα σωστά credits ενημερώστε με και θα το διορθώσω ή θα το αφαιρέσω εάν αυτό επιθυμείτε.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δικές μου φωτογραφίες απλά δηλώστε την πηγή και βάλτε τον κατάλληλο σύνδεσμο.

Για ο,τιδήποτε άλλο χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μου στο e-mail
theanokap@gmail.com

Follow this blog by Email

Ακολουθήστε το blog μέσω του facebook network!

Το άλλο μου blog!

Το άλλο μου blog!
e-learning : "Μαθαίνω με τη μαμά"

Copyright © Theano, a m@mmy on line | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com