Skip to main content

Ιδέες αποταμίευσης για κορίτσια!

Παραφράζοντας το γνωστό "Girls just wanna have FUN!!!" αυτή τη χρονιά οργανωνόμαστε για τα καλά και αρχίζουμε - στα σοβαρά αυτή τη φορά - αποταμίευση.
Το είχα στο μυαλό μου να το κάνω κάποια στιγμή βάζοντας στο "παιχνίδι" την κόρη μου μιας και το έχουμε ξαναδοκιμάσει κατά καιρούς με χρήματα που μάζευε έχοντας μικρούς στόχους κάθε φορά.
Όταν όμως λίγες μέρες πριν έπεσα πάνω σε σχετική ανάρτηση στην blogογειτονιά είδα ότι είναι αρκετές από εσάς που το έχετε μελετήσει το θέμα και έχετε ακολουθήσει τα λεγόμενα "Saving Money Challenges".
Αμέσως άρχισα την αναζήτηση και ειλικρινά υπάρχουν ιδέες τόσες πολλές, ανάλογα με το ποσό που θέλεις και είσαι διατεθειμένος να μαζέψεις.Στο σπίτι μας λοιπόν το αποφασίσαμε ότι "Girls just wanna have FUNds" γιατί θα ήταν τέλειο στο τέλος αυτής της χρονιάς να βρεθούμε με έναν κουμπαρά που θα έχουμε γεμίσει χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Mason Jar Saving money bank
Άλλωστε όλοι μας ξέρουμε ότι ο Δεκέμβριος μας βρίσκει συνήθως με extra υποχρεώσεις για δώρα, γιορτινές εξορμήσεις κλπ....κλπ......
Το concept είναι απλό: Έχεις να γεμίσεις τον κουμπαρά σου βάζοντας χρήματα είτε ανά ημέρα, είτε ανά εβδομάδα είτε ανά μήνα.
Καθορίζεις τον στόχο σου και "σπας" σε μικρά ποσά ανάλογα με τις δυνατότητές σου.
Στην δική μας περίπτωση ήταν εύκολο να αποφασίσουμε ποια μέθοδο θα ακολουθήσουμε.
Από την πρώτη στιγμή μου φάνηκε πολύ εύκολο το
1penny/cent challenge των 365 ημερών όπου το τελικό ποσό που μαζεύεις είναι 667,95 ευρώ!!!
Καθόλου μικρό ποσό για ένα παιδί ή έναν έφηβο δεν νομίζετε;
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάζεις, ξεκινώντας από την 1η ημέρα του χρόνου, 1 επιπλέον λεπτό για κάθε μέρα.
Την 1η μέρα βάζεις 1 λεπτό, την 2η 2λεπτά, την 3η 3λεπτά κοκ.
Με τον τρόπο αυτό το μεγαλύτερο ποσό που έχεις να βάλεις είναι τα 3.65 ευρώ την 365η μέρα του χρόνου.
Αυτό είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου αφού καμία μέρα δεν χρειάζεται να βάλεις στο κουμπαρά μεγάλα ποσά που ίσως δεν έχεις στο πορτοφόλι σου και, θεωρητικά, χωρίς να το πολυσκέφτεσαι, το κάνεις εύκολα....
Penny Challenge
Φυσικά για ένα παιδί όλο αυτό θα είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό αν φτιάξετε μαζί τους δικούς σας κουμπαράδες.
Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο βάζο - εμείς επιλέξαμε πλαστικό - και θα το διακοσμήσετε όπως θέλετε.
Μπορείτε για παράδειγμα να γράψετε/ζωγραφίσετε από έξω τον λόγο για τον οποίο θα μαζέψετε τα χρήματα.....
photos via....
Δεν είναι όμορφα, αλλά και τόσο απλά να τα κάνεις;;;
Είναι πολύ χρήσιμο να έχετε ένα πινακάκι με το ποσό που πρέπει να βάζετε κάθε μέρα.
Κάτι σαν και αυτό......
photo via....

Αν έχετε βάλει στόχο ένα ταξίδι ή τις διακοπές σας δείτε αυτή την ιδέα.......
Mason Jar Bank
Εγώ πάλι επέλεξα την άλλη ιδέα που βρήκα και με την οποία έχεις να αποταμιεύσεις ποσά μια φορά την εβδομάδα.
Για κάθε εβδομάδα αντιστοιχεί ένα επιπλέον ευρώ δηλαδή την 1η εβδομάδα βάζεις 1ευρώ, την 2η 2ευρώ, την 3η 3ευρώ κοκ.
Το τελικό ποσό που θα μαζέψεις είναι 1378ευρώ!!!
Μέθοδος απλή που έχει βέβαια την δυσκολία της μιας και υπάρχουν εβδομάδες (κυρίως οι τελευταίες του χρόνου) όπου τα ποσά για τον κουμπαρά είναι αρκετά μεγάλα.
Ίσως πάλι να υπάρχουν μήνες όπου τα εβδομαδιαία ποσά δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθούν για να μπουν "στην άκρη" π.χ τον Σεπτέμβριο που αρχίζουν τα σχολεία ή γύρω στο Πάσχα που οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν.
Υπάρχει όμως λύση αφού μπορείς να ακολουθήσεις αντίστροφα την αποταμίευση δηλαδή να βάλεις 52 ευρώ την 1η εβδομάδα, 51ευρώ τη 2η εβδομάδα πράγμα που σημαίνει ότι τα ποσά που βάζεις κάθε φορά μειώνονται. Αυτό ίσως είναι ανακουφιστικό για τους περισσότερους.
Για μεγαλύτερη οργάνωση θα είναι χρήσιμο ένα πινακάκι σαν και αυτό.....
photo via....
Άλλος τρόπος για να παραμείνεις πιστός στο σχέδιο είναι να φτιάξεις ή να βρεις έτοιμα και να εκτυπώσεις πινακάκια που αναγράφουν τα ποσά που πρέπει να βάζεις καθημερινά ή ανά εβδομάδα.
52weeks challenge
Έτσι ανάλογα με την κατάσταση που είναι τα οικονομικά σου βάζεις περισσότερα ή λιγότερα χρήματα και απλά διαγράφεις το αντίστοιχο ποσό από το πινακάκι σου!
Δείτε και αυτό το εκτυπώσιμο με τα ποσά που βάζεις κάθε εβδομάδα μέσα σε πολύχρωμα βαζάκια....
Printable planner stickers
Βρήκα και την ιδέα που βάζεις από 1-7 ευρώ ανάλογα με την ημέρα.....
Money challenge
Για κάθε εβδομάδα αντιστοιχούν 28ευρώ ποσό οπότε καταφέρνεις να συγκεντρώσεις ένα λίγο μεγαλύτερο ποσό.....
Φτιάξαμε και εμείς τα δικά μας βαζάκια - κουμπαράδες και αν και νωρίς βλέπω ότι το σχέδιο βαίνει καλώς!!!
Κάντε και εσείς την αναζήτησή σας, μελετήστε τις ιδέες και ξεκινήστε την αποταμίευση ακόμα και τώρα!
Δείτε το σαν ένα μεγάλο δώρο που θα κάνετε στον εαυτό σας την επόμενη Πρωτοχρονιά.

Καλημέρα :)

ΥΓ. Όσες φίλες έχουν κάνει κάποια αντίστοιχη ανάρτηση ή έχουν εκτυπώσιμα πινακάκια για να ακολουθήσουμε παρόμοιες προκλήσεις προσθέστε τα links στα σχόλια ή στείλτε τα στο mail μου, για να τα προσθέσω στο τέλος της ανάρτησής μου.
Θα φανούν πολύ χρήσιμα για όλες μας!



Comments

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα