Skip to main content

Ιδέα για δημιουργικές Κυριακές τον Οκτώβριο.

Πώς είναι φέτος το πρόγραμμά σας;
Οργανωθήκατε;
Πρωτάκι φέτος η μικρή μου και θέλησα να κάνω έτσι το πρόγραμμά της ώστε από να μην της δημιουργηθεί καθόλου άγχος για τα μαθήματα.
Θέλω να συνεχίσει με την ίδια όρεξη που ξεκίνησε από όταν ήταν προνηπιάκι.
Είχε τόση λαχτάρα να αρχίσει το σχολείο και τώρα κάθε φορά που επιστρέφει χαμογελά γιατί όλα της φαίνονται εύκολα!
Από την άλλη ήθελα να μπορεί να κάνει όλα αυτά που αγαπά καθημερινά χωρίς να νιώσει ότι τα "μαθήματα" του σχολείου θα την περιορίσουν.
Γιατί για κάθε παιδί τα αθλήματα, η μουσική, ο χορός, η ζωγραφική....ὸλα είναι ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
Είναι παρέα με φίλους, είναι μαθαίνω κάτι καινούριο, είναι ψυχαγωγία, είναι δημιουργία και έκφραση.

Ποιός μπορεί να τους το στερήσει αυτό;
Προσπάθησα λοιπόν να βρω δραστηριότητες που από τη μία, όπως είναι φυσικό, θα έχουν κάποιο ωράριο συγκεκριμένο μέσα στην εβδομάδα, χωρίς όμως να γεμίζουν κάθε της μέρα απλά κουράζοντάς την.
Από την άλλη διαλέξαμε το Σαββατοκύριακο να είναι ελεύθερο ώστε να μπορούμε να επιλέγουμε εμείς εάν θέλουμε να πάμε θέατρο, σινεμά, να κάνουμε κάποια δραστηριότητα διαφορετική, να μπορούμε να πάμε κάποια εκδρομή ή να μην κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ!
Αυτήν την Κυριακή πάντως θα κάνουμε κάτι.
Θα ζωγραφίσουμε συμμετέχοντας και πάλι στα εικαστικά προγράμματα του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.
Άλλωστε τα περιμέναμε πως και πως γιατί έχουν θέμα Μυθολογία!
Κάθε Κυριακή του Οκτωβρίου τα παιδιά θα μιλούν για αγαπημένους ήρωες και ηρωίδες της Μυθολογίας και στη συνέχεια θα δημιουργούν τα δικά τους έργα.
Το ίδιο πρόγραμμα αν θυμάστε είχαμε παρακολουθήσει και πέρσι και ήταν καταπληκτικά. (δείτε εδώ σχετική ανάρτηση)



4 Ελληνικοί μύθοι στο χαρτί μας.
Τα στοιχεία που αποτελούν τη βασική πλοκή κάθε μύθου θα γίνουν η έμπνευση για να ξανα-αφηγηθούν το μύθο τα παιδιά, με τη δική τους ζωγραφιά.
Ξεκινώντας λοιπόν από την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου το πρόγραμμα είναι:
  • 5.10.14 "Ο Οδυσσέας και ο Δούρειος Ίππος"
  • 12.10.14 "Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος"
  • 19.10.14 "Η θεά Αθηνά και η Αράχνη»
  • 6.10.14 "Ο Θησέας και ο Μινώταυρος"
Διάρκεια & ηλικίες

10.30-12.00 για παιδιά Νηπιαγωγείου & Α΄ Δημοτικού
12.30-14.00 για παιδιά Β΄, Γ΄, Δ΄ Δημοτικού

Κόστος συμμετοχής
Για κάθε εικαστικό πρόγραμμα 10 €, ενώ υπάρχει έκπτωση 10% αν επιλέξετε να δηλώσετε όλα τα μαθήματα του μήνα.

Επιπλέον έκπτωση 10% για τα αδέλφια

Επειδή τα προγράμματα αυτά αρέσουν πολύ είναι μάλλον απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων το ωράριο της γραμματείας είναι:

Ώρες λειτουργίας Γραμματείας
Τρίτη & Τετάρτη / Παρασκευή & Σάββατο 10.00-14.00
Τηλ.: 210 3312 621

Τί λέτε θα σας βρούμε εκεί;

Επισκεφθείτε το site του Μουσείου στην διεύθυνση  http://www.childrensartmuseum.gr για να ενημερωθείτε για τις υπόλοιπες δραστηριότητες αλλά και να δείτε τη δουλειά των παιδιών.

 (photos via: http://www.childrensartmuseum.gr/)

Comments

  1. Καλημέρα Θεανώ, και εγώ αναζητώ δραστηριότητες για τη μικρή μου, αυτόν τον καιρό, αλλά τα πιο προσεγμένα προγράμματα αφορούν σε μεγαλύτερα παιδιά - οπότε δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Πολύ ωραία η πρότασή σου και μιας και το κάνατε και πέρυσι, καθιερώστε το. Αξίζει τον κόπο! Πολλά φιλιά και καλό μήνα!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα Θεανώ & καλό μήνα! Καλή σχολική χρονιά στην μικρούλα σου! Είναι υπέροχο που ψάχνεις και μας προτείνεις δραστηριότητες για τα παιδιά...αν και λίγο μικρός ο δικός μου για αυτό που προτείνεις, θα το κρατήσω για του χρόνου ίσως... φιλάκια

    ReplyDelete
  3. Πρωτάκι ε; Αυτά είναι!!!
    Ωραία ιδέα για κάτι διαφορετικό τις Κυριακές!
    Η μικρή μου είναι μικρή ακόμα βέβαια οπότε κρατώ την ιδέα για το μέλλον!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  4. Τι όμορφη πρόταση! Και κανουμε και μυθολογία φετος. Μακαρι να βρουμε χρόνο να ερθουμε!

    ReplyDelete
  5. Πολύ όμορφα όλα
    Καλό μήνα
    Φιλάκια ...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα