Skip to main content

Εύκολο DIY για παιδιά και μαμάδες! - Κήπος από μυρωδικά σε κονσέρβες.

Kids craft tin can herb garden
Το Σαββατοκύριακο πέρασε πολύ πολύ γρήγορα και ήταν γεμάτο από όλα αυτά που αγαπούμε να κάνουμε μαζί!
Μαγειρικέςζωγραφική σε πετρούλες και για πρώτη φορά διάβασμα ενός ολόκληρου παραμυθιού!
Πού είναι το περίεργο;
Μα ότι το μικρό μου πρωτάκι ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ όλο χαρά τη Χιονάτη και τους 7 νάνους.
Το έζησα και αυτό! (κουκουβαααααά)
Και επειδή όπως θα έχετε καταλάβει μια τρέλα με την κουζίνα την έχουμε, και μια αγάπη στο να σκαλίζουμε, να φυτεύουμε και να τακτοποιούμε τις γλαστρούλες μας επίσης την έχουμε, τα συνδυάσαμε όλα με την κατασκευή που θα δείτε.
Είναι μια εύκολη κατασκευή ακόμα και για πιο μικρά παιδάκια αφού θα ζωγραφίσουν, θα σκαλίσουν και θα φυτέψουν!
Κονσέρβες φαντάζομαι ότι όλοι έχουμε κάπου στο σπίτι λίγο πριν την ανακύκλωση.
  • Διαλέξτε κονσέρβες μεγάλες, μικρές, πιο μικρές ό,τι έχετε τέλοσπάντων
  • Αφού τις αδειάσετε, πλύνετε και στεγνώσετε ξεκινάμε!
Θα τις μετατρέψουμε σε γλαστρούλες πανέμορφες για τα μυρωδικά μας που με αυτόν τον τρόπο θα τα έχουμε ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΑ στην κουζίνα μας.
  • Ο μεγάλος της παρέας (ΝΑΙ εσάς εννοώ!!!!) θα ανοίξει τρυπούλες στον πάτο κάθε κονσέρβας για να φεύγει το πολύ νερό όταν ποτίζουμε........
How to....
  • Τα παιδιά θα στρώσουν τον πάτο με λίγα χαλικάκια-πετραδάκια ή βότσαλα......
How to....
  • Τοποθετήστε τα φυτά σας προσεκτικά μέσα σε κάθε κονσέρβα και συμπληρώστε με χώμα όπου χρειάζεται......
How to....
Tip:
Καλό είναι να φυτέψετε μυρωδικά που έχουν έντονο άρωμα.
Μυρωδικά που δεν χρειάζεται να βάλετε σε μεγάλες ποσότητες για να νοστιμίσετε το φαγητό σας. Όπως:
  • Βασιλικό
  • Δενδρολίβανο
  • Δυόσμο
  • Θυμάρι
  • Μαντζουράνα
  • Ρίγανη
  • Φασκόμηλο κλπ.

Ο μαϊντανός ας πούμε θα τελειώσει γρήγορα γιατί τον κόβουμε συνέχεια και τον βάζουμε παντού.

  • Αφού φυτέψετε τα μυρωδικά σας στολίστε τις κονσέρβες με ένα σπάγγο (ή κορδέλα) και ένα απλό καρτελάκι όπου θα γράφετε κάτι.......
Tin Can garden
  • Γράψτε το όνομα του μυρωδικού και φτιάξτε μια όμορφη σύνθεση σαν αυτή που βλέπετε.......
Herb garden
Το πήλινο πιάτο με τα βοτσαλάκια θα συγκρατεί τα νερά, η κόκκινη καρό κορδέλα δίνει χρώμα.
  • Η λεπτομέρεια που με τρελαίνει είναι η κονσέρβα με το πιρούνι και το ψαλιδάκι για να κόβουμε εύκολα τα μυρωδάτα φυλλαράκια!!!
Τα παιδιά θα μπορούσαν να ζωγραφίσουν τις κονσέρβες με τα δικά τους χρώματα και στη συνέχεια να κολλήσουν ετικέτες και αυτοκόλλητα όπως βλέπετε στην πρώτη εικόνα.

  • Εμείς προτιμήσαμε να "ντύσουμε" τις κονσέρβες με διακοσμητικό αυτοκόλλητο - αυτό που βάζαμε παλιά στα συρτάρια - (βλέπεις ως κορίτσια είμαστε πιο ρομαντικές και θέλαμε ροζ τριαντάφυλλα.....).
  • Με ειδικό ψαλίδι η κόρη μου έκοψε προσεκτικά αυτοκόλλητο μαύρο (με υφή μαυροπίνακα) για να φτιάξουμε ετικέτες.......

  • Με κιμωλία έγραψα τα μυρωδικά που θα μπουν σε κάθε κονσέρβα.......
Όπως καταλαβαίνετε για να γεμίσουν οι γλαστρούλες μας, επόμενη στάση......ΦΥΤΩΡΙΟ!

Καλή σας επιτυχία αν φτιάξετε και εσείς τον μικρό κήπο μυρωδικών.....



Comments

  1. Μου άρεσε πολύ πολύ η ιδέα σου Θεανώ μου!Τη βρίσκω άκρως δελεαστική...για να αρχίσω να μαζεύω κονσέρβες! χιχιχι
    φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι μετά από τα άπειρα βάζα που μαζεύουμε τώρα έχουν σειρά οι κονσέρβες!
      Φιλιά πολλά.

      Delete
  2. ααααχ, τα αγαπημένα μου Κονσερβάκια!!! αυτή είναι μια εκδοχή που πρόκειται να φτιάξω σύντομα, και αν όχι μαζί με τους μικρούς μου (γιατι ακριβώς είμαστε μικροί) τουλάχιστον παρέα!!! οι προτάσεις σου είναι υπέροχες, με αυτή που έφτιαξες να ξεχωρίζει μακράν!!! μπράβο και ση μαμά αλλά και στη κόρη!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ :) Χαίρομαι που σου αρεσε η ιδέα και θα την υλοποιήσεις σύντομα. Αυτός είναι και ο σκοπός άλλωστε: Ανακύκλωση και δημιουργία με παρέα!!!
      Φιλιά :)

      Delete
  3. Τα χρώματα στην πρώτη φωτογραφία ειναι καταπληκτικά. Αλλά και η δική σας vintage πρόταση πολύ ιδιαίτερη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ Μαράκι μου! Φιλάκια :)

      Delete
  4. Πολύ όμορφη ιδέα
    Φιλάκια ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλη σου μέρα Μαρία - Έλενα! Καλές δημιουργίες :)

      Delete
  5. πολυ πολυ ωραία η ιδέα σου και ότι σκεφτομουν τι να κάνω τα κουτιά από το γάλα του μωρου που τα μαζεύω! ευχαριστω :) Ντίνα

    ReplyDelete
  6. Πολύ ωραία ιδέα!! Ζωγραφίσατε μάνα και κόρη! !! :)) Με το καλό να τα μαγειρεψετε κιόλας, μιας και είναι μεγάλη ικανοποίηση όταν είναι από το φυτώριο σου ;)

    ReplyDelete
  7. Πολυ ωραια ιδεα!! Μαζευω κονσερβες λοιπον!!!

    ReplyDelete
  8. Επειδή τώρα ψαχνόμουν να φυτέψω κι εγώ τέτοιους είδους μυρωδικά, αλλά σε γλάστρα, μου έδωσες φοβερή ιδέα γιατί από κονσέρβες είμαι φουλ. Επιτέλους θα τις αξιοποιήσω!!!
    Thank u!!!

    ReplyDelete
  9. Καλημέρα!! Πολύ όμορφα έγιναν :-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα