Skip to main content

DIY με χάντρες PYSSLA: Η αποκάλυψη!

Ένα μεγάλο πλαστικό βάζο γεμάτο μικροσκοπικές χαντρούλες έφτασε στα χέρια της μικρής μου.
Χαντρούλες πλαστικές που σε προκαλούν, με την πολυχρωμία τους, να ξεκινήσεις τις κατασκευές.....
Pyssla beads
Τις είχα δει κατά καιρούς σε διάφορα blogs, αλλά και σε βιντεάκια στο youtube, με ιδέες κυρίως για να φτιάξεις αντικείμενα όπως μπωλ και κυπελάκια, λιώνοντάς τες στο φούρνο.
Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ πως είναι μεγάλο.....κόλλημα.
Μην σας πω ότι ακόμα ενθουσιάζομαι πιο πολύ από την κόρη μου αφού κατάλαβα πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με αυτές.
Τα επιπλέον υλικά που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε - παίξετε με τις χάντρες - αποκάλυψη, όπως τις χαρακτηρίζω, είναι οι ειδικοί πίνακες που πωλούνται ξεχωριστά, ένα σίδερο και λαδόκολα σε περίπτωση που φθαρεί το χαρτάκι που υπάρχει στην συσκευασία.
Ξεκινήσαμε και εμείς λοιπόν ακολουθώντας τις οδηγίες.
Δηλαδή χρησιμοποιώντας τους πλαστικούς πίνακες έδειξα στην κόρη μου πως να τοποθετεί προσεκτικά τις χαντρούλες ώστε να φτιάξει αρχικά μια καρδούλα.....
pyssla heart
Με το σίδερο και χρησιμοποιώντας το ειδικό χαρτί (σαν λαδόκολα) που υπάρχει στη συσκευασία λιώσαμε τις χαντρούλες και η πρώτη μας καρδούλα ήταν έτοιμη!
Η διαδικασία είναι απλή αλλά απαιτεί λεπτό χειρισμό και υπομονή που τα μικρά χεράκια δεν έχουν πάντα.
Καταλαβαίνετε ότι αν το παιδάκι σας είναι κάτω των 7-8 χρονών θα χρειαστεί τη βοήθειά σας περισσότερο.
Παρόλα αυτά φτιάξαμε πολλές ακόμα καρδιές για να χαρίσουμε στις δασκάλες της, αλλά και ένα όμορφο καδράκι-σπιτάκι......
Ψάχνοντας για άλλα σχέδια ανακάλυψα κι άλλες πανέμορφες και χρηστικές ιδέες όπως:
Ένα ουράνιο τόξο....
Pyssla rainbow
Καρδούλες μικρές ή φιογκάκια......
mini bows
για να τα κολλήσουμε στα παλιά, απλά μας κοκαλάκια και να τα ανανεώσουμε......
hearts on hair clips
Ιδέες για μικρά σχεδιάκια, που αφού τα λιώσουμε, θα τα κρεμάσουμε για να φτιάξουμε βραχιολάκια ή μπρελόκ....
minion patterns
σκουλαρίκια....

Pyssla earings
Ακόμα και ιδέες για σελιδοδείκτες.....
bookmarks
δαχτυλίδια με λουλουδάκια....
rings
αλλά και ό,τι πιο απλό, πολύχρωμα coasters για τα ποτήρια μας....
coasters
Καλέστε στο σπίτι τους φίλους των παιδιών και δείξτε τους πως να φτιάξουν τα δικά τους στολίδια που θα πάρουν μαζί φεύγοντας....

Pyssla beads
Θα μπορούσα να σας δείξω και άλλες αμέτρητες ιδέες, αλλά με μια δική σας αναζήτηση ως "pyssla beads" ή "hama beads patterns" θα ανακαλύψετε μόνοι σας τόσες πολλές.
Οι χαντρούλες αυτές είναι πολύ οικονομικές και μια τέλεια ιδέα για να τις κάνετε δώρο σε παιδάκια από 7 ετών μέχρι......όσο εσείς νομίζετε!
Είμαι σίγουρη ότι αν τις πάρετε στα χέρια σας και ανακαλύψετε τα σχέδια που σας αρέσουν θα κολλήσετε με τις ώρες.
Στο διαδίκτυο θα βρείτε πατρόν για να δείτε ακριβώς πως θα φτιάξετε από τα πιο απλά μέχρο τα πιο πολύπλοκα σχέδια.
Όρεξη και αρκετή υπομονή θα πρέπει να έχετε, και ίσως ένα τσιμπιδάκι ματιών για να τοποθετείτε τις χαντρούλες με μεγαλύτερη ευκολία.
Τις συγκεκριμένες χαντρούλες, καθώς και τους ειδικούς πίνακες, θα βρείτε σε γνωστό κατάστημα με είδη σπιτιού

Καλή σας διασκέδαση!




Comments

  1. Να υποθέσω ότι τα παιδάκια περιμένουν υπομονετικά να τελειώσουν οι μαμάδες με το παιχνίδι, για να πάρουν σειρά κι εκείνα!!! Μου άρεσαν ιδιαίτερα τα σουβέρ!
    Να έχεις μια όμορφη μέρα :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κρύβε λόγια! Τα σουβέρ είναι όντως πολύ ωραία ιδέα και πρακτική.

      Delete
  2. Το είχα δει το συγκεκριμένο κουτάκι, αλλά δεν είχα ιδέα για το τι περιέχει. Εμείς θα πρέπει να περιμένουμε λιγάκι γιατί μάλλον θα τα φάει ο μικρός μου παρά θα παίξει. Καλημέρα !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν είναι έτσι σίγουρα θα περιμένετε γιατί οι άτιμες οι χάντρες είναι πολύ μικρές αλλά και συνεχώς πετάγονται παντού. Κάθε μέρα ανακαλύπτω κι άλλες σε κάθε δωμάτιο όμως!!!Φαντάσου οι σκούπα πόσες έχει ρουφήξει ήδη.

      Delete
  3. Anonymous23 January

    Αααα δεν το είχα υπόψιν μου! Πολύ καλό!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Υπάρχουν και από άλλες εταιρείες χάντρες που τις λιώνεις και φτιάχνεις διάφορα αλλά αυτές νομίζω είναι οι πιο οικονομικές και με τις περισσότερες χρήσεις.

      Delete
  4. Replies
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε και καλωσόρισες!

      Delete
  5. Τα έχω δει κι εγώ μα..δεν το κατάλαβα ότι μπορείς να το κάνεις έτσι ακόμα και με σίδερο..τι με κάνεις να αγοράσω πάλι...έχω τη μανία των υλικών!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κυρίως αυτή είναι η χρήση τους αλλά μπορείς να τις περάσεις κανονικά σε κορδονάκια και να φτιάξεις διάφορα. Άντε πάρε τον κ. Δημήτρη και βουρ στο πολυκατάστημα χα χα χα!

      Delete
  6. Πολύ ωραία τεχνική!Δεν την είχα ξανάδει.Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Φιλιά πολλά.

      Delete
  7. Κι εγώ με τα παιδιά είχαμε φάει τρελό κόλλημα! Μέχρι και στο πάρτυ μας τις χρησιμοποιήσαμε και για δωράκια και για δραστηριότητα με τους καλεσμένους! Φτιάξαμε και χριστουγεννιάτικα στολίδια!
    Kathy by anthomeli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι όντως κόλλημα και αρέσουν πολύ!

      Delete
  8. Κι εμείς είχαμε, μικρές, τέτοιες χαντρούλες! Αλλά δεν τις είχαμε και τόσο εκτιμήσει... Τώρα θα τις εκτιμούσε σίγουρα περισσότερο. :)

    Να ομορφοπερνάτε

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η αλήθεια είναι ότι θέλουν αρκετή υπομονή οπότε όσο μεγαλώνουν θα βρίσκουν τρόπους να φτιάχνουν περισσότερα και ίσως πιο χρήσιμα πράγματα. πχ σκουλαρίκια μπρελόκ κλπ.
      Να περνάς και εσύ καλά :)

      Delete
  9. τα καλουπια που τα βρισκεις;;κ η λαδοκολλα ειναι η κοινη μας λαδοκολα;;
    καταπληκτικη ιδεα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα ειδικά πινακάκια για τις κατασκευές πωλούνται στο ίδιο κατάστημα που αναφέρω ξεχωριστά.
      Αν πατήσεις στα link θα τα δεις. Σχέδια και ιδέες με μια απλή αναζήτηση στο internet.
      Ελπίζω να βοήθησα :)

      Delete
  10. Εμείς φέτος τις ανακαλυψαμε και τρελλαθηκαν τα παιδια!! Εγω οχι γιατι δεν εχω υπομονη:)))
    Στα καταστηματα tiger εχει και μια συσκευασια με διαφορα σχεδια να φτιαξεις. Το πηρα δωρο φετος σε πολλα παιδακια και ολα ξετραλαθηκαν.
    Πολυ εξυπνες ολες οι ιδεες που μας βρηκες Θεανουλα. Αλλες τις εχω δει, αλλες οχι. Τα σουβερ μου αρεσαν πολυ!!!
    Σ'ευχαριστουμε πολυ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι πραγματικά πολύ καλή ιδέα για δωράκι. Έξυπνη και δημιουργική.
      Φιλάκια Δημητρούλα μου και καλή εβδομάδα να έχουμε!

      Delete
  11. Anonymous27 January

    Είναι φοβερό πόσα πράγματα μπορείς να φτιάξεις με τέτοιες χάντρες! Δεν ξέρω αν θυμάσαι, αλλά είχα φτιάξει παλιότερα μπολ με αυτές, το οποίο δημιουργείται στο φούρνο! ;) Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι Σοφάκι μου τα θυμάμαι και τα είχα δει και στα Ανθομελάκια κάποια στιγμή αν δεν κάνω λάθος. Είναι τέλειες όλες οι ιδέες!

      Delete
  12. Πάρα πολύ όμορφα ομολογώ!! Τα έβλεπα στο ράφι και ήμουν μεταξύ να τα πάρω ή όχι!! Με έπεισες!!

    ReplyDelete
  13. Thanks for sharing this information, it is very useful.
    Raag Consultants
    Raag Consultants Fssai License

    ReplyDelete
  14. Croydon MiniCab Service in London UK,We offer Low Fair for Airport Transfers from Croydon everyday where you will be able to know all our services, our vehicles, page on-line booking to make a reservation every day 24x7
    www.croydoncar.co.uk/

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα