Σαββατοκύριακο χωρίς να μοσχομυρίσει στο σπίτι γλυκάκι δεν γίνεται.
Έτσι και σήμερα σας έχω μια πολύ εύκολη συνταγή που θα αγαπήσετε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά.
Γλυκάκι που θυμίζει μπουγάτσα γλυκιά και που θα κάνει το σπίτι να μυρίσει ζάχαρη και κανέλα!
Είναι ιδανικό για τα απογευματινά καφεδάκια αλλά και τα πρωινά της Κυριακής.
Τα παιδιά θα το προτιμήσουν για το κολατσιό τους ή σαν συνοδευτικό στο γάλα τους για να ξεκινήσει η μέρα γλυκά.
Τα 2 βασικά υλικά που θα χρειαστείτε, αν δεν τα έχετε στο σπίτι, είναι πολύ εύκολο να τα βρείτε σε οποιοδήποτε μινι μάρκετ της γειτονιάς, οποιαδήποτε στιγμή.
Οπότε θα έχετε και γρήγορο γλυκάκι για τους φίλους που ήρθαν ξαφνικά για καφέ!
Θέλετε συνταγή;
Σαν μπουγάτσα ....
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο
άχνη ζάχαρη-κανέλα
Έτσι και σήμερα σας έχω μια πολύ εύκολη συνταγή που θα αγαπήσετε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά.
Γλυκάκι που θυμίζει μπουγάτσα γλυκιά και που θα κάνει το σπίτι να μυρίσει ζάχαρη και κανέλα!
Είναι ιδανικό για τα απογευματινά καφεδάκια αλλά και τα πρωινά της Κυριακής.
Τα παιδιά θα το προτιμήσουν για το κολατσιό τους ή σαν συνοδευτικό στο γάλα τους για να ξεκινήσει η μέρα γλυκά.
Τα 2 βασικά υλικά που θα χρειαστείτε, αν δεν τα έχετε στο σπίτι, είναι πολύ εύκολο να τα βρείτε σε οποιοδήποτε μινι μάρκετ της γειτονιάς, οποιαδήποτε στιγμή.
Οπότε θα έχετε και γρήγορο γλυκάκι για τους φίλους που ήρθαν ξαφνικά για καφέ!
Θέλετε συνταγή;
Σαν μπουγάτσα ....
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο
άχνη ζάχαρη-κανέλα
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι.
Βουτυρώνουμε ένα φύλλο και το τσαλακώνουμε σαν βεντάλια.
Το τοποθετούμε σε πυρέξ καλά βουτυρωμένο.
Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα μέχρι να τελειώσουν όλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για περίπου 20' ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκαστανό χρώμα.
- Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με 2 ποτήρια νερό.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα ψημένα φύλλα ώστε να απλωθεί παντού και ξαναβάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για άλλα 20' μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε και η κρέμα.
- Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και αμέσως πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
- Κόψτε σε κομμάτια ή σε μπουκίτσες και απολαύστε.....
Δεν ειναι σαν μπουγάτσα....είναι η μπουγάτσα της τεμπέλας:)))
ReplyDeleteΔεν την εχω φτιάξει Θεανούλα αλλά την φτιάχνει συχνά η γειτόνισσά μου απο κάτω και μας φέρνει. Ειναι όντως κσταπληκτική και έχει ελάχιστες διαφορές με την κανονική.
Μου αρέσει που όλο παραπονιέσαι ότι δεν τα καταφέρνεις με τα γλυκά και τη μαγειρική και όλα τα ξέρεις! Ή μήπως είναι επειδή αυτή λέγεται της τεμπέλας ;)
DeleteΚαλημέρα με μία όμορφη επιλογή για πρωινό, τη φτιάχνω κι εγώ και αρέσει σε όλους γιαυτό...δεν την φτιάχνω για να μη την τρώω όληηηη!
ReplyDeleteΣε αυτό έχεις δίκιο: Όταν είναι χλιαρή και εγώ μπορώ να την φάω ΟΛΗ!
DeleteΚαλή σου μέρα αχτιδούλα ;)
ερωτηση το ζαχαρουχο δεν μας ειπες τι ακριβως το κανουμε τα λιγο πιο αναλυτικα αμαγινετε???
ReplyDeleteΤο ζαχαρούχο το ανακατεύουμε με το νερό και το ρίχνουμε έτσι στα ψημένα φύλλα.
DeleteΨήνουμε για άλλα 20' περίπου και μόλις βγάλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Αν χρειαστείς κάτι άλλο πες μου.
Καλή επιτυχία!
Πόσο θα ήθελα ένα κομμάτι τώρα!!!!
ReplyDelete