Skip to main content

Μην κοιτάς πίσω!


Η αλήθεια είναι ότι έχω παραμελήσει πολύ το blog μου και οι λόγοι είναι πολλοί αλλά όχι σαφείς.
Ρίχνοντας μια ματιά σε παλαιότερες αναρτήσεις μου, σκέφτηκα ότι κάθε φορά που κάποιος περνάει τυχαία από εδώ, θα ήθελα να παίρνει, εκτός από ιδέες, δύναμη. 

Δύναμη για να ξεπερνά τα καθημερινά και να στέκεται σε ό,τι έχει αξία.
Να σκέφτεται και να προσπαθεί να μην ξεχνά ότι η ζωή είναι γεμάτη από μικρές λεπτομέρειες που την κάνουν ακόμα πιο όμορφη.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις επισκέψεις μα περισσότερο για την παρέα.....

Αν κάποιος νομίζει ότι έχει τη δύναμη να σου χαλάσει τα σχέδια και να σου γκρεμίσει το όνειρο, είναι γελασμένος.
Όλη η δύναμη κρύβεται στην καρδιά σου και αυτό που ψάχνεις να βρεις και προσπαθείς να πραγματοποιήσεις ανήκει μόνο σε εσένα.
Μην κοιτάξεις πίσω, μην αφήσεις να σε αγγίξει τίποτα.
Δες μπροστά, έχεις τα εφόδια, έχεις τη δύναμη να καταφέρεις τα πάντα.
Και αν νιώθεις κάποιες στιγμές ότι χάνεις την ισορροπία σου μη διστάσεις.
Θα ισορροπήσεις ξανά και, καθώς περνάς τα εμπόδια, τα βήματα σου θα γίνονται πιο σταθερά και θα φτάσεις με επιτυχία στον προορισμό σου.
Μην ξεχνάς!
Κοίτα μπροστά γιατί ένα πλασματάκι έχει την ανάγκη σου καθώς στρέφει το βλέμμα του σε εσένα.
Την ώρα που το παίρνεις αγκαλιά θέλει να νιώθει τη σιγουριά σου.
Θέλει να νιώθει ότι κάνεις ό,τι είναι δυνατό για ένα καλύτερο αύριο.
Δίνεις μαθήματα ακόμα και όταν λυγίζεις μην το ξεχνάς.
Μην κοιτάς πίσω!
Όλα είναι μπροστά και ο δρόμος ακόμα κι αν δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα
έχει τη δική του ομορφιά.....


(photos via pinterest.com)

Comments

  1. Πες τα πες τα να τα ακούμε γιατί οι τελευταίες 15 μέρες έχουν περάσει σαν οδοστρωτήρας :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Polyana τα λέω γιατί είναι αλήθεια ότι τα ξεχνάμε που και που....
      Τώρα κοιτάμε μόνο μπροστά!

      Delete
  2. Καλημέραααα!!! Έτσι έτσι..Ξεκινάμε με θετική ενέργεια !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Ελπίδα μου! Μόνο το όνομά σου μας σώζει! Γεμάτο θετική ενέργεια. :)

      Delete
  3. Kαλημέρα με αλήθειες! <3 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Σοφάκι μου!

      Delete
  4. Μπράβο.... πολύ ωραίο άρθρο!!!!! Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω.....
    Φιλιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ Νατάσα, καλημέρα!

      Delete
  5. Οσα δυσκολα και να ερθουν θα τα αντιμετωπισουμε με ελπιδα και θαρροs. Χαρηκα πολυ σημερα που σε διαβασα. Μου ελειψεs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και εμένα μου λείπετε και μου λείπει που και που το σπιτάκι μου και οι βόλτες μου εδώ και εκεί :)
      Είμαι εδώ όμως και θέλω να μοιράζομαι μόνο τα όμορφα και τα θετικά μαζί σας......

      Delete
  6. Η ζωή ειναι πολύ ομορφη μπουμπούκα μου! Ειδικά όταν έχεις μια αγαπημένη οικογένεια, φίλους που σε αγαπούν και δύναμη να κοιτάς μπροστά. Να ξεπερνάς τα εμπόδια και να χαμογελάς γιατι κάθε αύριο μια καινούρια μέρα:)

    ReplyDelete
  7. Καλησπέρα Θεανώ μου! Πόσο χαίρομαι που γύρισες και με τόσο υπέροχη ανάρτηση! Πράγματι μου έλειψες κι εμένα! Εγώ κρατάω την τελευταία σου φράση και συνεχίζω, μόνο μπροστά! Σ΄ ευχαριστώ και σου στέλνω τις ευχές μου και πολλά φιλιά! :)

    ReplyDelete
  8. Θεανούλα μου.. τι όμορφα που γράφεις.. και εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος.. Θα χαρώ πολύ να διαβάζω συχνότερα τις σκέψεις σου.. Φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
  9. Γιατί χάθηκες Θεναούλα μας? Το ξέρεις ότι μας λείπεις πολύ? Η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτάμε ποτέ πίσω. Φυλακίζουμε τα δυσάρεστα στο πίσω μέρος του μυαλού μας και προχωράμε μπροστά. Και αν υπάρξουν στιγμές που νιώθουμε αδυναμία, θα σου πω αυτό που είχα γράψει και σε μια κοινή μας φίλη. "Πιάσου από το ψίχουλο και κάνε το σημαία!" Θα χαρώ να ξαναδώ ανάρτηση σου σύντομα.

    ReplyDelete
  10. Τα δυσάρεστα υπάρχουν πάντα. Τα αφήνουμε πίσω και κρατάμε μόνο ότι μας κάνει να χαμογελάμε. Δύναμη βρίσκουμε σε ένα χεράκι που κρατάει σφικτά το δικό μας, σε μια χρωματιστή ζωγραφιά, στους στίχους ενός αγαπημένου τραγουδιού, σε μια βουτιά στην δροσερή θάλασσα και στο να πιάσουμε αυτούς που ξέρουμε πως μας ακούνε προσεκτικά, να τους βάλουμε κάτω και να τους ανοίξουμε την ψυχή μας. Και μετά να φάμε μια συσκευασία του κιλού, παγωτό σοκολάτα !!! Μας λείπεις ...

    ReplyDelete
  11. Φίλη μου η ζωή είναι πάντα ένα ..κουτί που βγάζει ..απρόβλεπτα!Αλίμονο αν μας ρίχνουν , αν μας κάνουν να γονατίζουμε.Για όλα υπάρχει λύση κοριτσάκι μου και ΟΛΑ ξεπερνούνται..πίστεψε με..έχω ξεπεράσει τόσα στη ζωή μου που δεν λέγεται..Πράγματα που όταν μου ήρθαν πίστεψα οτι θα κλείσω τη πόρτα μπροστά μου και θα "κλειστώ" ..όχι..όλα περνούν..αρκεί να βλέπουμε το ..ΦΩΣ...την Αχτίδα παντού..Σου κάνω μαμαδίστικη αγκαλίτσα γλυκιά μου, χαμογέλα..ελα..να δω χαμόγελο..ΕΤΣΙ..Αχτιδένια φιλάκια!

    ReplyDelete
  12. Ένα χαμογελοφιλί με τα αισιόδοξου κλεισίματος του ματιού.

    Να ομορφοπερνάς

    ReplyDelete
  13. Βίντεο με ιδέες Δημιουργικής Γραφής για παιδιά από τους Βιβλιοσκώληκες! http://www.youtube.com/watch?v=Q2h-8mJDf0Q

    ReplyDelete
  14. καλημέρα.ενα βραβειάκι σε περιμένει εδώ http://stvassoyahoogr.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα