Skip to main content

Μαγνητάκια από πηλό!

Ήθελα καιρό να κάνω αυτή την ανάρτηση, για να σας προτείνω μια ευχάριστη δραστηριότητα για παιδιά που, ξέρουμε όλοι, πόσο αγαπούν τις χειροτεχνίες αλλά και τη ζωγραφική.
Ταυτόχρονα είναι μια πολύ καλή πρόταση για δώρο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους ακόμα και στους πιο απαιτητικούς παραλήπτες.
Τα παιχνίδια της εταιρείας 4m toys νομίζω πως τα γνωρίζετε οι περισσότεροι που ασχολείστε ή έχετε παιδιά. Περιλαμβάνουν διάφορες σειρές κατασκευών για αγόρια ή κορίτσια και πάντα έχουν έναν εκπαιδευτικό αλλά και ταυτόχρονα διασκεδαστικό χαρακτήρα.
Στα χέρια μας βρέθηκε αυτό το κουτί που περιλαμβάνει όλα τα υλικά για να κατασκευάσουμε μαγνητάκια από πηλό με θέμα πολύ ανοιξιάτικο.

  • Το σετ περιλαμβάνει τη σκόνη που θα μετατραπεί σε υγρό πηλό αφού του προσθέσουμε λίγο νερό........
  • Ανακατεύοντας καλά και προσθέτωντας πολύ σιγά την ποσότητα νερού που αναγράφεται στη συσκευασία ο πηλός μας είναι έτοιμος......
  • Τοποθετούμε το μείγμα στο πλαστικό καλούπι που θα βρούμε μέσα στο κουτί.....
Χρειάζονται περίπου 30'για να στεγνώσει καλά το μείγμα μας, αλλά εγώ το άφησα περισσότερο για σιγουριά.
  • Στη συσκευασία υπάρχουν μαγνητάκια και παραμάνες ώστε να μετατρέψουμε τα πήλινα αντικείμενα σε διακοσμητικές καρφίτσες.
Αρκεί μόλις δούμε ότι ο πηλός αρχίζει να στεγνώνει ελαφρά, να τοποθετήσουμε τις παραμάνες......
Τα σχήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σετ είναι πανέμορφα.
Δεν μπορούσαμε να διαλέξουμε ποιο μας άρεσε πιο πολύ!
Και όταν επιτέλους έρχεται η ώρα να τα βγάλουμε από το καλούπι ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος!
Η κόρη μου δεν μπορεί να περιμένει ούτε λεπτό και ξεκινά να χρωματίζει. 
  • Πρώτα θα βάψει το πουλάκι κοιτάζοντας τη συσκευασία: Μπλε, ροζ, μωβ τα χρώματα που χρησιμοποιεί πρώτα..... 
Φτιάξαμε πράσινο ανακατεύοντας ΜΠΛΕ + ΚΙΤΡΙΝΟ. 
Βλέπει την δικιά μου εκδοχή και ζωγραφίζει δίπλα μου όλο χαρά.....
Είναι πολύ περήφανη με το πουλάκι που έφτιαξε!!!
Τα πινέλα μας δεν σταματούν λεπτό και σιγά σιγά κι άλλα μαγνητάκια παίρνουν χρώμα......
Για ένα παιδάκι 4,5 χρονών η χρήση του πινέλου για να κάνει τις λεπτομέρειες, ίσως είναι δύσκολη.
Εμείς πάντως χρησιμοποιήσαμε και μαρκαδόρους για μεγαλύτερη ακρίβεια στην πασχαλίτσα και στις βούλες της πεταλούδας.....
Ακόμα και τις νερομπογιές πήραμε γιατί το σετ δεν είχε κόκκινο ώστε να φτιάξουμε το πορτοκαλί χρώμα που τόσο αγαπάμε ακόμα......
  • Μετά από λίγη ώρα 12 υπέροχα μαγνητάκια είναι έτοιμα!

Πώς σας φαίνονται;

Αναζητήστε και εσείς τα συγκεκριμένα κουτάκια που κρύβουν μέσα τους ιδέες απίστευτες για κατασκευές.
  • Κυκλοφορούν και σε Πασχαλιάτικη εκδοχή για να φτιάξετε πήλινα διακοσμητικά αυγουλάκια, σε καλοκαιρινή με τα ζωάκια της θάλασσας αλλά και σε σετ για την κατασκευή δεινοσαύρων!
Θα βρείτε όλη τη συλλογή εδώ.

Καλή διασκέδαση!


Comments

  1. Έιιιιιι!!! Είναι πανέμορφαααααααααα!!! Μπράβο και στις δυο σας, λοιπόν! :)

    φιλάκι καλημέρας

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστούμε πολύ! Και λίιιιγο καθυστερημένα φιλάκι καληνύχτας!

      Delete
  2. Τι όμορφα που είναι! Είχα κι εγώ μικρή κάτι παρόμοιο και λάτρευα να φτιάχνω στολίδια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αλήθεια; Εγώ δεν είχα ξαναπαίξει με πηλό και μου άρεσε τρελά η διαδικασία.

      Delete
  3. Μπράβο σας! Το αποτέλεσμα ειναι εξαιρετικό!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστούμε πολύ Νίκη!

      Delete
  4. Αχ τι μου θύμισες... Πόσες τέτοιες κατασκευές είχα κάνει με τα παιδάκια μου! Μπράβο σας!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστούμε πολύ Κική μου!Η αλήθεια είναι ότι το ευχαριστηθήκαμε πολύ μαμά και κόρη.

      Delete
  5. Θεανουλα μου αυτα ειναι πραγματικα υπεροχα! πολυ ωραια δραστηριοτητα! θα τα εχω υποψη μου για αμεση κατασκευη! ευχαριστουμε πολύ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαχούλα δες ολόκληρη τη σειρά θα βρεις καταπληκτικά πράγματα τόσο για κοριτσάκια αλλά και για αγοράκια που είναι καθ οδόν ;)

      Delete
  6. Τέτοιες κατασκευές έφτιαχνα κι εγώ όταν ήμουν παιδάκι και τις λάτρευα! Πολύ ωραία ιδέα!!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς το κουταλάκι μας!

      Delete
  7. Για τα ωραία που φτιάχνεις... έλα να πάρεις το βραβειάκι σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να φέρω και την κόρη μου;
      Μην πάρω μόνο εγώ τη δόξα, άλλη ήταν η "καλλιτέχνις"!

      Delete
  8. Ε, ποτέ! (δηλαδή πάντα να μας εκπλήσσεις έτσι ευχάριστα). Καλέ μόνη σου τα κατάφερες?? Εσύ είσαι μαέστρος και "κεντάς" (τα έμπλεξα λίγο...αλλά δεν έχω λόγια). Δεν με πρόλαβες αλλά θα τα πούμε σύντομα ...υποθέτω δεν θα περιμένουμε το επόμενο συνέδριο! Σε φιλώ και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νομίζω πως είσαι υπερβολική αφού η διαδικασία είναι πανεύκολη. Εκτός πια αν θεωρείς φοβερό το ανακάτεμα της σκόνης με λίγο νεράκι χα χα χα!
      Ήταν πολύ ευχαριστη διαδικασία για την κορούλα μου και για έμένα.
      Μα φυσικά και δεν θα περιμένουμε το επόμενο συνέδριο!
      Μια ανάσα θα πάρουμε μόνο και ξανά προς εξόδους ως Β15 ξεκινάμε.
      Φιλάκια πολλά :)

      Delete
  9. Είχα δει κάποια παιχνίδια απο την εταιρεία αλλα όταν πήγα στο Link ξετρελαθηκα.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα