Skip to main content

Κονσέρβες: Φτιάξτε την πιο πρωτότυπη συσκευασία δώρου!

Tin can gifts
Τα γυάλινα βάζα και οι κονσέρβες είναι η αδυναμία μου, όταν πρόκειται να τα στολίσω, αλλά και να τα γεμίσω με μπισκοτάκια και γλυκίσματα που θα χαρίσω σε φίλους και γνωστούς.
Με απλά υλικά μεταμορφώνονται και το θέμα ανακύκλωση περνάει σε άλλο επίπεδο.
Η ιδέα που θα σας προτείνω σήμερα ξεπερνάει κάθε πρωτοτυπία γιατί ο παραλήπτης του δώρου δεν μπορεί να φανταστεί ούτε το περιεχόμενο, αφού θα πρέπει να ανοίξει μια σφραγισμένη κονσέρβα, αλλά φυσικά ούτε θα καταλάβει ότι τη συσκευασία την φτιάξατε με τα χεράκια σας.
Ακολουθήστε λοιπόν τις οδηγίες και ξαφνιάστε τους πάντες με τα δωράκια έκπληξη.
  • Θα χρειαστείτε κονσέρβες, στο μέγεθος που θέλετε, από αυτές που ανοίγουν με μια κίνηση από επάνω.
Συνήθως είναι αυτές που έχουν πελτέ, κομπόστες, ξηρούς καρπούς, τόνο, σάλτσες κλπ.
  • Αφού τις καθαρίστε από το εξωτερικό χαρτί, με το ειδικό μηχάνημα ανοίξτε τις κονσέρβες ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ, χωρίς να πειράξετε καθόλου την επάνω-κανονική πλευρά τους.
  • Αδειάστε το περιεχόμενο και πλύντε πολύ καλά το εσωτερικό τους.
  • Αφήστε να στεγνώσουν και στεγνώστε πολύ καλά....
How to....
  • Οι κονσέρβες είναι έτοιμες να τις γεμίσετε με καραμελάκια αλλά και ότι άλλο θέλετε: ξηρούς καρπούς, μπισκοτάκια, κοσμήματα, ένα φουλάρι, ένα τυλιγμένο παιδικό μπλουζάκι, καλλυντικά κλπ....
How to...
  • Σκεπάστε με γκοφρέ χαρτί ή πολύχρωμο ριζόχαρτο τα δωράκια που κρύψατε μέσα....
How to....
  • Εάν θέλετε κόψτε ένα κυκλάκι από χαρτόνι, στη διάμετρο του πάτου της κάθε κονσέρβας, και τοποθετήστε το εκεί λίγο πριν κλείσετε το καπάκι που έχετε ανοίξει.
  • Με σιλικόνη σφραγίστε τις κονσέρβες προσεχτικά......
How to....
  • Τυλίξτε με χαρτιά διακόσμησης, στολίζοντας κάθε κονσέρβα και κολλήστε ετικέτες με γλυκά μηνυματάκια στο εξωτερικό τους.
  • Δέστε κορδέλες στο μεταλλικό κρίκο που θα τραβήξει ο παραλήπτης για να ανοίξει το δώρο του..........
How to.....
Αυτές οι "χειροποίητες", κατά κάποιον τρόπο, κονσέρβες είναι ωραία ιδέα για να κάνετε δωράκια στη δασκάλα στο σχολείο όπου θα τις γεμίσετε με διάφορα είδη για κατασκευές και γλυκίσματα.
Έξυπνος τρόπος για να χαρίσετε σε μια νέα μανούλα φορμάκια και εσώρουχα για μωρά ή μικροσκοπικά καλτσάκια και παπουτσάκια αγκαλιάς.
Θα βάλετε σπιτικά μπισκότα ή σοκολατάκια  και γιατί όχι την πρόσκληση για το επόμενο παιδικό πάρτυ που θα κάνετε.......
Tin can gifts
Τί λέτε δεν είναι απλή αλλά πολύ πρωτότυπη ιδέα;
Μην κάθεστε τρέξτε στα ντουλάπια σας και ανοίξτε κονσέρβες!!!




Comments

  1. Γεια σου Θεανώ μου! Τι ωραίες ιδέες! Με λίγη φαντασία τελικά μπορείς να κάνεις πολύ δημιουργικά και αξιοποιήσιμα πράγματα! Καλό μεσημέρι πολλά φιλιά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου Κατερινάκι.
      Με τη φαντασία και λίιιιγη πρακτική εξάσκηση κάνουμε θαύματα!
      Φιλιά πολλά.

      Delete
  2. Replies
    1. Χαίρομαι που σας αρέσει!

      Delete
  3. Θεανώ, έχω μια ερώτηση..και αφού στολίσεις το τενεκεδάκι πώς μετά βάζεις ξανά το καπάκι και αυτό που θα το τραβήξεις να ανοίξει? Μακάρι να είχα την υπομονή για τέτοια κουκλίστικα DIY αλλά δεν το βλέπω..Σε φιλώ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πριν στολίσεις την κονσέρβα και αφού το γεμίσεις, (αν θέλεις βάζεις ένα χαρτόνι), ξανακλείνεις το κάτω μέρος της κονσέρβας που δεν το έχεις βγάλει εξαρχής τελείως. Κοίτα τις εικόνες προσεκτικά. Η κονσέρβα έχει ανοίξει από κάτω, οπότε το επάνω της μέρος με τον κρίκο ανοίγματος είναι ανέπαφο.
      Σφραγίζεις λοιπόν με πιστολάκι σιλικόνης και αν θέλεις να μην φαίνεται τίποτα σκεπάζεις και εξωτερικά τον πάτο με διακοσμητικό χαρτί.

      Delete
    2. Πραγματικά είναι πολύ εύκολη κατασκευή κάνε ένα πείραμα και θα δεις, μην το φοβάσαι καθόλου ;-)

      Delete
    3. Καλε δεν το είχα καταλάβει οτι είναι ανοιγμένο απο κάτω και εψαχνα για τον κρικο τοση ώρα.Δεν παιζομαι!

      Delete
  4. Πρώτη φορά μου άρεσουν τόσο πολύ οι κονσέρβες..χαχα..
    Φοβερή ιδέα.. Ευχαριστώ πολύ..
    Φιλιά πολλά..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και εγώ έχω αρχίσει και βλέπω τις κονσέρβες πια με άλλο μάτι χα χα χα!
      Κοιτάζω τον τρόπο που ανοίγουν και όχι μόνο το περιεχόμενο ;-)

      Delete
  5. Ωραία ιδέα, τέλεια για παιδικά πάρτυ! Φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αρκεί βέβαια να έχεις αρκετές!

      Delete
  6. Τέλεια ιδέα! Πάντα έχεις κάτι έξυπνο και πρακτικό να μας δείξεις, Θεανώ μου! Ευχαριστούμε!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ κουταλάκι για τα καλά σου λόγια.
      Καλημέρα!

      Delete
  7. Με κούφανες τώρα!!!!! Είναι μαγική μαγική ιδέα!!!! Δεν έχω λόγια!!!
    Κονσέρβες που βρίσκουμε όμως τόσες πολλές για να γίνουν δωράκια? Να μαζευτούμε να κάνουμε ομαδική παραγγελία??
    Ορίστε τώρα θέλω και πιστολάκι σιλικόνης και το κοπίδι που είπαμε και εκτυπωτή! Ατιμη Θεανώ!!!! Με συγκλονίζεις!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ξέχασα να σχολιάσω την αλλαγή εμφάνισης του μπλογκ σου!
      Έμπαινα τόσο καιρό από κινητό και δεν έβλεπα. Μαγεύτηκα! Πολύ όμορφο το έκανες με το μωβάκι που λατρεύεις και τακτοποίησες και πάνω τις κατηγορίες σου για να μας διευκολύνεις! Νοικοκυρεμένα πράγματα!

      Delete
    2. Αν σου πω ότι το πιστολάκι σιλικόνης το βρήκα στα καταστήματα του 1ευρώ και άλλο 1ευρώ τις σιλικόνες και ότι - επειδή το ψάχνω- θα βρεις στα σουπερ μάρκετ τις κονσέρβες με πελτέ τοματινια κλπ με 43-70 λεπτα θα σε κουφάνω πιο πολύ?
      Έτσι ούτε χρειάζεται να παραγγείλουμε ούτε τίποτα. Τις αγοράζουμε χρησιμοποιούμε το περιεχόμενο και δημιουργούμε απίθανα δωράκια!
      Εκτυπωτή ακόμα δεν πήρες???? Πότε είπαμε έχεις γενέθλια;

      Delete
    3. * Μα έλεγα και εγώ....κανείς δεν πρόσεξε τα χρώματα που άλλαξαν ή είναι τόσο μάπα η αλλαγή που τί να πουν!
      Καλέ πείτε μου αν σας αρέσουν και εσάς τα χρώματα γιατί το είχα συνηθίσει τόσο το πορτοκαλί που στην αρχή μου κακοφάνηκε.

      Delete
    4. Μου αρέσουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τα χρώματα και κυρίως το μωβ που είναι το βασικό! Μου αρέσει πολύ η αλλαγή σου αυτή, πολύ πιο πολύ από το προηγούμενο στυλ!!! Ψηφίζω 100% το νέο σου look!!!! Είναι φρέσκο και χαρούμενο!!!! Ίσως το header είναι λίγο άδειο και θα ήθελε μια πινελιά δροσιάς (και το δικό μου είναι άδειο και δεν έχω χρόνο να το φτιάξω, εσύ που "το χεις" όμως, μπορείς να κάνεις κάτι).
      Για τα πιστολάκια σιλικόνης και τα τοματίνια thanks Δασκαλίτσα μου!!! Θα αδειάσω το σούπερ μάρκετ!!!

      Delete
  8. Κουκλιστικο το νεο look.Λατρεύω το μοβ. Μας επιασε η ανοιξη. Πιστολι σιλικόνης βρήκες με 1 ευρω; Εγω γιατί το πληρωσα 8; Για εκτυπωτή και εγω θελω αλλα....Παντως είναι φανταστική ιδέα η σημερινή.Φιλάκια.

    ReplyDelete
  9. τέλεια ιδέα θα την εφαρμόσω για τα Πασχαλινά δωράκια!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα