Skip to main content

Rapunzel ρίξε τα μαλλιά σου......

Rapunzel bow organizer
.....για να τακτοποιήσω τα κοκαλάκια μου!
Όλοι ξέρουμε το γνωστό παραμύθι, και το έχουμε διαβάσει τουλάχιστον μια φορά στα παιδάκια μας, έστω κι αν χρειάστηκε να κάνουμε μικρές....αλλαγές στην εξέλιξη της ιστορίας.
Τα ξανθά, λαμπερά, απίστευτα μακριά μαλλιά της πανέμορφης Ραπουνζέλ, έχουν κάνει τα κοριτσάκια μας να ονειρευτούν ότι έχουν κι αυτές τόσο όμορφα μαλλιά.
Οι μανούλες με μακρυμαλλούσες κόρες, θα με καταλάβουν καλύτερα και θα δουν το παραμύθι με άλλο μάτι, πιο....δημιουργικό.
Γιατί πείτε μου, δεν είναι φοβερό κάθε πρωί να συμβαίνει το ίδιο πράγμα;
Κοκαλάκια, λαστιχάκια και τσιμπιδάκια ως δια μαγείας εξαφανίζονται.
Το βράδυ τα βγάζουμε, λύνουμε τα μαλλιά μας και το πρωί άλλο τσιμπιδάκι βρίσκεται εδώ, το άλλο το πράσινο με τον σκυλάκι εκεί, το μοβ λαστιχάκι με τις καρδούλες κάπου στην κουζίνα και το μπλε κοκαλάκι με το χωνάκι παγωτό, ακόμα ψάχνει να βρει το ταίρι του.
Και εγώ, η μάνα, πρέπει με γοργό ρυθμό γύρω στις 8 παρά, όχι μόνο να φτιάξω κοτσιδάκια και να μαζέψω τα τσουλουφάκια που πετάνε αλλά και να κάνω τον σωστό χρωματικό συνδυασμό ανάμεσα σε τσιμπιδάκια που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
Ουφ!!! Καταλάβατε τώρα;
Η Ραπουνζέλ θα μας σώσει!
Τελευταία μόδα αλλά και λύση όμορφη και πρακτική είναι τα λεγόμενα "bow holders".
Με άλλα λόγια χειροποίητες κρεμάστρες για κοριτσίστικα κοκαλάκια, οι οποίες όμως έχουν κάτι από παραμύθι, κάτι από τα νεραϊδένια φορέματα και τα μακριά μαλλιά της πανέμορφης ηρωίδας κάποιου παραμυθιού.
  • Όπως αυτό το φορεματάκι που γίνεται εύκολα με χαρτόνι, τούλι και κορδέλες.....
tutu bow holder
Στις κορδελίτσες του θα οργανώσουμε, όμορφα και νοικοκυρεμένα, τα σετ με τα ατέλειωτα κοκαλάκια της κορούλας μας......
bow holder dress
  • Τα μακριά μαλλιά της Ραπουνζέλ είναι μια παραλλαγή αυτής της "κρεμάστρας" και την θεωρώ πανέξυπνη ιδέα.
Rapunzel bow holder
  • Φτιάχνουμε το πρόσωπο της ραπουνζέλ και με κίτρινο νήμα πλέκουμε τα μακριά κατάξανθα μαλλιά της....
Rapunzel bow holdrer
  • Τοποθετούμε στο πίσω μέρος του προσώπου μια κορδελίτσα για να μπορούμε να  το κρεμάσουμε.....
Rapunzel bow holder tutorial
Εκεί θα μπορούμε να τακτοποιούμε τα κοκαλάκια,αλλά και η μικρούλα μας θα επιλέγει πιο εύκολα, με μια ματιά, αυτά που θέλει.
Bow holder tutorial
Λέω να δοκιμάσω την ιδέα με την κατάξανθη κοτσιδούλα.
Πώς σας φαίνεται;

(Στα links των εικόνων θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για την κατασκευή τους)
 

Comments

  1. Η δευτερη που δεν φαινεται το προσωπο μου αρέσει πιο πολυ.Κλαψ εγω δεν εχω κοκκαλακια να χασω. Μονο τα δικά μου αλλα δεν παει να φτιαξω κουκλα στο δωματιο μου.Φιλακια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ε όχι δεν πάει...δεν πειράζει όμως θα μας γράψεις εσύ αγορίστικες ιδέες και θα εμπνεύσεις τις αγορομάνες.

      Delete
  2. Εμένα πάλι μου αρέσει αυτό με το πρόσωπο! Τέλεια ιδέα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και εμένα με το πρόσωπο μου φαίνεται πιο όμορφη. Σαν το παραμύθι.

      Delete
  3. Ραπουνζέεεεεεελλλλλλ ρίξε τα μαλλιά σου! Ναι ναι ναι αυτό λέω στην κόρη μου κάθε πρωί για να τη χτενίσω. Η αγαπημένη μου παιδική ταινία.
    Οι φωτογραφίες και οι ιδέες που μας δίνεις για τα κοκαλάκια ειναι ΤΕΛΕΙΕΣ!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πώς φαίνεται η μαμά με μακρυμαλλούσα κόρη. Το ότι είναι η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ αγαπημένη ταινία δεν το σχολιάζω καν. Βλέπω πιο πολλά παιδικά και από την κόρη μου (για να δω αν είναι κατάλληλα για την ηλικία της χα χα χα)

      Delete
    2. Αφού ξέρεις ότι ειμαι παιδάκι καταβάθος!!!
      Μακρυμαλλούσα κόρη δεν έχω, αχτένιστη έχω! Είπαμε, αγοροκόριτσο είναι και δεν με αφήνει να τη χτενίσω.

      Delete
  4. μου αρεσει πολυ η ιδεα.τοσα τσιμπιδακια εχω παρει της μικρης ,τωρα δεν βρισκω ουτε ενα...πολυ ωραια η Ραπουνζελ και και το φουστανακι

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα είναι πραγματικό μυστήριο κάτι σαν τις χαμένες κάλτσες μετά το πλύσιμο στο πλυντήριο ....

      Delete
  5. Τι ωραία ιδέα! Ούτε που το είχα σκεφτεί ποτέ μου! Καλή σου μέρα Θεανώ μου!

    ReplyDelete
  6. η ιδεα σου ειναι συναρπαστική! μπορώ να την αναδημοσιευσω στο ιστολογιο μου beautyharmony blog με αναφορα στο δικο σου ΠΑΝΤΑ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με χαρά αρκεί να βάλεις και τα links των εικόνων.

      Delete
  7. Amei a bailarina porta laços !!! Linda.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα