Skip to main content

Ω! τί χαρά.....

photo via
Κάπως έτσι ξεκινούν τα πρωινά ΜΑΣ τις τελευταίες μέρες με αυτή τη φράση.
Είναι βλέπετε το ποίημα που λέΜΕ και ξαναλέΜΕ για τη σχολική γιορτή που πλησιάζει.
Ασχέτως αν το μάθαΜΕ πολύ γρήγορα, η επανάληψη απαραίτητη.
Εκτός όμως από τη χαρά της μικρής μου Ελληνοπούλας έχω και εγώ πραγματική χαρά, αφού πάλι πήρα βραβειάκι, και μάλιστα όχι ένα αλλά 2 παρακαλώ!
Η καλή μας Talibanoula και η Αννιώ στο όνειρό της, μου έδωσαν το πρώτο και μου αρέσει πολύ αυτό το χνουδωτό αγαπησιάρικο αρκουδάκι:
Χωρίς να καθυστερώ λοιπόν απαντώ και παραδίδω!
1. Ποιά blogs επισκέπτεσαι συχνά;
Επισκέπτομαι τα blogs που έχω στο google reader αλλά και blogs που ανακαλύπτω σε 2-3 blogs που νιώθω ότι έχουμε τα ίδια "γούστα".
Kυρίως όμως διαβάζω αναρτήσεις που μου κάνουν κλικ όπου κι αν τις δω.
2. Γιατί δημιούργησα το blog μου;
Για χρόνια ήμουν αναγνώστρια blogs κυρίως από την Ελλάδα αλλά πάντα έψαχνα να βρω όμορφες ιδέες για παιδιά, για το σπίτι, για τη γυναίκα.
Μου άρεσε αυτή η οικειότητα, η ζεστασιά που έβρισκα σε άλλους bloggers και θέλησα να γίνω και εγώ μέλος αυτής της γειτονιάς.
 Ξεκίνησα το blog μου με στόχο να δείξω και σε άλλους ιδέες που έβρισκα στο ίντερνετ και που αφορούσαν δραστηριότητες και tips για παιδιά, αλλά και για εμάς τις γυναίκες - μαμάδες. Ιδέες για το σπίτι, για πάρτυ, για δώρα και γενικά ότι μου κινούσε το ενδιαφέρον.
Που να φανταστώ ότι θα έρθει η στιγμή που θα νιώσω ότι πίσω από τις λέξεις υπάρχουν αληθινοί άνθρωποι που τους γνωρίζεις και μιλάς πραγματικά μαζί τους σαν να τους ξέρεις χρόνια!!!
3. Ποιά είναι τα αγαπημένα σου θέματα;
Θέματα που έχουν να κάνουν με κατασκευές που γίνονται από τα παιδιά ή που έχουν σαν στόχο να τους μάθεις κάτι με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο.
4. Ποια λέξη χρησιμοποιείς πάντα στο blog;
"Λατρεύω", "θα λατρέψετε", "θα σας ενθουσιάσει".

Με τη σειρά μου θέλω να χαρίσω αυτό το βραβείο στις:
  • Αχτίδα που είναι από τις πρώτες bloggers που παρακολούθησα και που με τη στάση ζωής της με εμπνέει και μου δίνει ελπίδα καθημερινά.
  • Kική μια εξίσου αγαπημένη μου, που ενώ άρχισα να παρακολουθώ το φωτογραφικό της blog με στόχο να μου φέρνει πιο κοντά εικόνες από το μέρος που ζει ο αδελφούλης μου, τελικά αγάπησα πολύ τις μαγειρικές της ανησυχίες.
  • Δήμητρα γιατί ήταν αυτή που με έφερε κοντά με την πιο όμορφη, κεφάτη και αισιόδοξη κοριτσοπαρέα της bloggoγειτονιάς.
  • Ελένη με το υπέροχο blog της kalos agogos. Το ταλέντο, η αγάπη για τα παιδιά και η δημιουργική μάθηση σε όλο της το μεγαλείο.
  • Ισαβέλλα και στο blog μαμαμύθια γιατί το βρίσκω υπέροχο να μας χαρίζει "σπιτικά, χειροποίητα, ολόφρεσκα" παραμύθια!
  • Παραμυθητή που πάντα μας μεταφέρει με όμορφο τρόπο στον κόσμο των παιδικών βιβλίων και μας κάνει να τα αγαπάμε ακόμα πιο πολύ.
  • Χριστίνα και το Create the style γιατί λατρεύω την αισθητική της. 
  • Αμαλία που αγαπάει τόσο πολύ τις ξένες γλώσσες που θέλει να τις μάθει, και να μας τις μάθει ΟΛΕΣ. Δε θα μπορούσε παρά να κάνει ένα blog με το όνομα Love for Languages

Το δεύτερο βραβείο μου χάρισε μια νέα φίλη, η Μαριαντίνα, και είναι το βραβείο για τα blogs που αγαπάμε:
Θα ξαναβρείτε εδώ τις αποκαλύψεις μου.
Το βραβείο αυτό θέλω να το δώσω σε όλες/ους τους bloggers που αγαπούν να blogάρουν γιατί αγαπούν να μοιράζονται.
Φιλιά πολύ χαρούμενα!

Comments

  1. Συγχαρητήρια, φτιάξε κι εσύ ράφι!

    ReplyDelete
  2. Τα θερμα μου συγχαρητηρια κυρια μου! να τα χιλιασετε τα βραβειακια σας!

    ReplyDelete
  3. Συγχαρητήρια!!
    Το πρώτο, αυτό με το αρκουδάκι, στο΄χα χαρίσει κι εγώ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είδες τί παθαίνει ο άνθρωπος όταν αργεί να κάνει ανάρτηση;;;
      Αννιώ μου γλυκιά κάνω update ΤΩΡΑ!!!

      Delete
  4. Ωωωωω ευχαριστώ πολύ! :-)

    ReplyDelete
  5. τα συγχαρητήρια μου! να τα χιλιάσετε!

    ReplyDelete
  6. Αααααααα πόσο λάτρεψα τις γεμάτες ζεστασιά απαντήσεις σου!!! Αυτή η κοριτσοπαρέα είναι γεμάτη τρέλα και αλληλεγγύη:) Χιούμορ και κέφι! Χαιρόμαστε όλες πολύ που είσαι μέλος της, δε νομίζω να γινόταν αλλιώς!!!! Χα χα χα
    Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ που με σκέφτηκες και λαμβάνω το όσκαρ-βραβείο εκ μέρους όλης της τρελοπαρέας Β15!!!!

    ReplyDelete
  7. Εμένα μου άρεσαν πολύ οι καλτσούλες. Εχω μια λατρεία στα καλτσοπαντοφλάκια. Ανυπομονω να σε δω και απο κοντά.Φιλακια.

    ReplyDelete
  8. Δεν ξέρω από blog-βραβεία, αλλά σου δίνω το αγαπησιάρικο βραβείο της πιο positive μανούλας! Ευχαριστώ για τα πολύ γλυκά σου λόγια! :)

    ReplyDelete
  9. Μπράβο, συγχαρητήρια και σε πολλά ακόμα βραβεία σου εύχομαι!

    ReplyDelete
  10. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που συμπεριέλαβες το δικό μου νέο σχετικά blog στη λίστα με τα αγαπημένα σου.Είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά και τιμή !

    ReplyDelete
  11. Συγχαρητήρια για τα βραβεία σου!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα