Skip to main content

Είμαι πριγκίπισσα και.......

δε θέλω πονηρά γελάκια, γι' αυτό αμέσως θα δώσω εξηγήσεις!
Υπάρχουν φορές που ξυπνώ και θέλω να μείνω στο κρεβάτι μου να χουχουλιάζω, πίνοντας καφεδάκι και διαβάζοντας περιοδικά ή το αγαπημένο μου βιβλίο.
Και άλλες που πετάγομαι βιαστικά, και έχω τέτοια όρεξη για να κάνω πράγματα, που δεν με κρατάει κανείς.
Φαντάζομαι ότι όλοι μας είμαστε κάπως έτσι, ανάλογα με την ημέρα, και τις καταστάσεις που ζούμε.

Βέβαια η καθημερινότητα είναι αυτή που καθορίζει συνήθως το τί από τα δύο θα κάνω.
Η καθημερινότητα και ..........

η μικρή φατσούλα του σπιτιού!!!
Αυτή τα αλλάζει όλα και τα ανατρέπει.
Με κάνει να χαμογελώ, να συγκινούμαι, να βρίσκω όρεξη για όλα.Κάνει το μυαλό μου ακόμα πιο δημιουργικό και προσθέτει ροζ σε όλα!!! 
Τόσο ροζ, που είναι σαν να φορώ συνέχεια γυαλιά σαν κι αυτά.....
Δεν είναι ότι δεν βλέπω τι συμβαίνει γύρω μου, απλά τους δίνω άλλη "απόχρωση" και δεν τα αφήνω να με παρασύρουν σε μαύρες σκιές.
Κι όταν έχει όρεξη για παιχνίδια και μεταμφιέσεις είναι η καλύτερή μου!
Φοράει τα νεραϊδένια της φτερά, κρατά το μαγικό ραβδάκι της και με μεταμορφώνει σε πριγκίπισσα!!!
Κάνει ότι χτενίζει τα μαλλιά μου, διαλέγει για μένα ένα στέμμα και μου λέει ότι είμαι η πιο όμορφη και καλή μαμά πριγκίπισσα.
Χορεύουμε και τραγουδάμε, τακτοποιούμε τις κούκλες μας, συζητάμε πίνοντας το αγαπημένο μας ρόφημα, ζωγραφίζουμε, γαργαλιόμαστε και γελάμε.
Στιγμές ανέμελες, απλές, καθημερινές, ίσως συνηθισμένες, που όμως σε κάνουν να νιώθεις ότι έχεις όλα τα πλούτη του κόσμου.
"Μαμά φτιάξε το στέμμα σου και έλα στην άμαξα!!!"
ακούω ξανά τη φωνή της, και σκέφτομαι, πως δεν είναι δυνατόν να μην το πιστέψω:
"Ναι είμαι πριγκίπισσα"και ζω μέσα στο βασίλειό μου.
  • Έχω ό,τι αγαπώ κοντά μου.
  • Έχω δύναμη μαγική σχεδόν που ίσως την κρύβω για λίγο.
  • Δεν μου λείπει κάτι από αυτά που είναι σημαντικά για να είμαι χαρούμενη.
Κοιτάξτε γύρω σας. Κοιτάξτε δίπλα σας.
Μήπως είστε και εσείς πριγκίπισσα, αλλά χάσατε κάπου τριγύρω τα γοβάκια σας;
pink shoes
Σας παρακαλώ  κοιτάξτε καλύτερα!
Μόνο έτσι τα χαμόγελα γύρω μας θα γίνουν πιο πολλά......

(photos via pinterest.com)

*Σήμερα μου συνέβη κάτι περίεργο, αφού ξεκίνησα για άλλη ανάρτηση, που την χρωστάω κατά κάποιον τρόπο, αλλά τελικά σας γέμισα με....ροζ.
Πριν από αρκετές, είναι η αλήθεια, μέρες δυο από τις αγαπημένες μου φίλες στην blogοσφαιρα μου έδωσαν ένα βραβείο. 
Η Μάρω και η Δήμητρα που τις ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό. 
Είναι το βραβείο για το πιο "αγαπησιάρικο" blog.
Η καθημερινότητα, που σας έλεγα, όμως και αυτή η διάθεση που ανεβοκατεβαίνει, με έκαναν να μην καταφέρω να κάνω σχετική ανάρτηση. 

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, θα πρέπει να αποκαλύψω 11 πράγματα για μένα και στη συνέχεια να δώσω το βραβείου στα δικά μου αγαπημένα blogs.
Αφού λοιπόν είμαι μάλλον η τελευταία και καταϊδρωμένη με την ανάρτηση βραβείο, τί θα λέγατε να με βοηθήσετε λιγάκι;;;
Πείτε μου εσείς ποιά είναι τα 11 πράγματα που θα θέλατε να μάθετε για μένα.

Comments

  1. Μα πόσο όμορφα μας μίλησες απόψε Θεανούλα μου!!!!
    Τι όμορφες εικόνες, πόσο γλυκά λογάκια!!!
    Μμμμμ να μάθουμε για σένα....από που να αρχίσω...από απλά πράγματα: αγαπημένο φαγητό, πόσα αδέλφια έχεις, ζώδιο ξέρω αλλά πες το και στα άλλα κορίτσια, αγαπημένες διακοπές, πού πήγες honey moon, τι σε εκνευρίζει περισσότερο, αγαπημένο χρώμα, κλπ κλπ κλπ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δημητρούλα μου γλυκιά είσαι βοηθός πολύτιμη.
      Κάποια από αυτά που έγραψες τα έχω βέβαια "αποκαλύψει" παλαιότερα, αλλά μου έδωσες ιδέες!
      Φιλάκια.

      Delete
  2. Αχ Θεανώ με συγκίνησες, θυμάμαι που τα λέγαμε και σου είπα "ευτυχισμένες δεν είμαστε κι έτσι;" το θυμάσαι; Ναι είμαστε ευτυχισμένες τελικά, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ! Σε ευχαριστώ, μου δίνεις δύναμη, σε φιλώ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φυσικά και θυμάμαι και ίσως ήταν και αυτή η κουβεντούλα μας που με "παρέσυρε" να κάνω αυτή την ανάρτηση. Ξέρεις τα γράφω πολλές φορές και παίρνω και εγώ δύναμη.
      Είμαστε πριγκίπισσες με πλούτη που δεν μας τα παίρνει κανείς.
      Τώρα αν αποκτήσουμε και "άλλα" θα είμαστε τρισευτυχισμένες. ;)

      Delete
  3. Θεανώ κάπως έτσι αισθάνομαι και εγώ όταν παίζω με την μικρούλα μου πριγκίπισσα!!!! Κάποιοι με λένε ονειροπόλα.... ο άντρας μου με λέει παιδί..... εγώ όμως είμαι ευτυχισμένη μέσα στα ροζ τούλια, τα φτερά και τα ραβδάκια!!!!!!
    Και λιώνω όταν αισθάνομαι τα μικρά χειλάκια της κορούλας μου να αγγίζουν τα μάγουλά μου και μια τρυφερή φωνούλα να μου λέει πόσο πολύ με αγαπά!!!!!
    Φιλιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η απόλυτη ευτυχία είναι αυτά τα γλυκά λογάκια. Και ο καλός μου τα ίδια λέει, αλλά νομίζω ότι το χαίρονται και αυτοί το ίδιο.
      Φιλάκια πολλά.

      Delete
  4. Εγω που τα βλεπω ολα γαλαζια να κανω μια ερώτηση; Οι κόρες σε αφήνουν να χουχουλιάζεις γιατι οι δικοι μου ποτε. Με αποκορυφωμα σημερα να μου λεει με υφος ο μικρος ελα να κανεις δουλειες!!!!Μηπως νατα δω και εγω ροζ λιγακι με ή χωρις κόρη;Φιλια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαράκι μου κόρη ή γιος όταν έχουν όρεξη για παιχνίδι δεν λογαριαζουν τίποτα!
      Το καλό είναι ότι όσο μεγαλώνου γίνονται πιο αυτόνομα και μπορούν να παίζουν και μόνα τους χωρίς να έχουν ανάγκη από τη συνεχή παρουσία μας.
      Έτσι και εγώ τις πολύ δραστήριες μέρες χουχουλιάζω στον καναπέ και την αφήνω να παίζει τριγύρω ζουζουνίζοντας....

      Delete
  5. Τι γλυκό ροζ κουφετένιο κείμενο....... Μου τα κάνει κ εμένα αυτά..... είναι ο πρίγκιπάς μου κι εγώ η πριγκίπισσά του...Με βοηθάει να ανέβω στην άμαξα και χορεύει μαζί μου... φέρνει και τις γόβες μου να τις φορέσω.... κι εκεί που σφουγγαρίζω με τις φόρμες ξαφνικά γίνομαι "κούκλα"!!! όπως λέει κι εκείνος "κούκλα μου, γοργόνα μου, αγάπη μου..." Μόνο που εμένα με αφήνει να χουχουλιάζω.... και με χαιδεύει κιόλας... τυχερή η γυναίκα που θα πάρει τον ερωτίλο μου.... ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα