Skip to main content

Τα 11 μικρά μου "μυστικά".....

  1. Μου αρέσουν τα τεράστια (όχι απαραίτητα ακριβά) δαχτυλίδια.
  2. Θα μπορούσα να τρέφομαι (αν και δεν το κάνω) καθημερινά μόνο με πατάτες τηγανιτές και τυριά διαφόρων ειδών. Για πάντα!
  3. Αγαπώ τις ζωγραφιές που μου χαρίζει η κόρη μου γιατί πλέον είναι στο δικό μου αγαπημένο χρώμα ;-)
  4. Θα ήθελα ένα ακόμα παιδάκι.
  5. Αγαπώ τον τρόπο που ο καλός μου δέχεται πάντα να δοκιμάζει τα μαγειρικά μου πειράματα και τα βρίσκει τέλεια έστω κι αν δεν είναι.
  6. Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα ζήσω σε ένα σπίτι που θα βλέπει θάλασσα, έστω και από λίγο πιο μακρυά.
  7. Όταν άρχισα να διαβάζω blogs δεν έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να γράφω, να σχολιάζω και να απαντώ σε τόσους γνωστούς-αγνώστους. Τώρα χαίρομαι με όλα αυτά σαν έφηβη που μιλάει στο τηλέφωνο με την κολλητή.
  8. Κάθε 2-3 μήνες αλλάζω θέση στα έπιπλα, κυρίως του σαλονιού μας. 
  9. Θα ήθελα να οδηγώ, αλλά παρόλο που έχω δίπλωμα φοβάμαι ότι είμαι εντελώς ανεπίδεκτη.
  10. Με στενοχωρεί που τον τελευταίο καιρό πιάνω τον εαυτό μου να μιλάει όλο και πιο συχνά για "οικονομικές λύσεις".
  11. Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι να φτιάξω καφέ και να ανοίξω την τηλεόραση η οποία παραμένει ανοιχτή όλη την ημέρα ακόμα κι αν δεν παρακολουθώ.
Ύστερα από τόσες μέρες, που όλο ανέβαλα να ολοκληρώσω αυτή την ανάρτηση, όπως βλέπετε τα κατάφερα!
Έκανα τις μικρές μου 11 αποκαλύψεις.
Αφού ευχαριστήσω βέβαια ξανά και ξανά τις Μάρω και Δήμητρα για το βραβειάκι που μου έδωσαν,
θα δώσω με τη σειρά μου το βραβείο όχι σε συγκεκριμένα άτομα (αφού τα περισσότερα αγαπημένα μου blogs το έχουν ήδη πάρει).
Θέλω να το πάρει κάθε γυναίκα-blogger, που όπως εγώ ξεκίνησε πιο πολύ από ανάγκη για να έχει συγκεντρωμένες τις ιδέες που αγαπά ή τις σκέψεις της.
Όποια λοιπόν έχει blog εδώ και λίγο καιρό, ας αφήσει το σχόλιο της εδώ και ας κάνει μια ανάρτηση αναφέροντας "τα 11 μικρά μυστικά" της.
Έτσι θα την γνωρίσουμε καλύτερα και θα την επισκεφτούμε και θα την ακολουθήσουμε.

*Τελικά είναι ωραίο να είσαι blogger, γιατί έστω κι αν οι φιλίες είναι εξ αποστάσεως και εικονικές, σε γεμίζουν με αληθινή ζεστασιά και χιλιάδες συναισθήματα.

Comments

  1. Θεανώ μου βρήκα 2 πολύ κοινά μας στοιχεία! Πρώτον αυτό με την τηλεόραση το κάνω κι εγώ! Θέλω να μένει ανοιχτή κι ας μη προσέχω τα όσα λένε!
    Δεύτερον κι εγώ έχω δίπλωμα αλλά δεν οδήγώ γιατί νιώθω ότι δεν το έχω καθόλου όμως! Φιλιά πολλά και να είσαι πάντα έτσι χαρούμενη και ανοιχτή με όλες εμάς τις διαδικτυακές φίλες σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα Μάρω μου!
      Αυτό πάντως με την τηλεόραση πρέπει να μου έχει μείνει από τότε που ζούσα μόνη μου.
      Το θέμα αυτοκίνητο...πονεμένη ιστορία :)

      Delete
  2. Ένα σπίτι που να βλέπει θάλασσα!! Και δικό μου όνειρο!! Να ανοίγω το παράθυρο και να μυρίζω αλμύρα!!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μμμμ! Και κάτι μέρες σαν τη σημερινή που σου φωνάζουν ότι μπήκε η Άνοιξη.....κάνουν το όνειρο πιο ζηλευτό :)

      Delete
  3. Ταυτίζομαι με το 6! Ένα σπίτι που να βλέπει θάλασσα! Επίσης με τον καφέ αν και η τηλεόραση στο σπίτι ανοίγει μόνο σαββατοκύριακα για κανένα παιδικό!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ αυτό το σπίτι στη θάλασσα....που θα πάει θα το καταφέρουμε κάπου, κάποτε....
      Εγώ πάλι δεν μπορώ χωρίς να ακούω μονίμως κάτι. Τηλεόραση ραδιόφωνο συνέχεια ανοιχτά και από δωμάτιο σε δωμάτιο ακόμα.

      Delete
  4. Γλυκούλα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Πολύ όμορφες αποκαλύψεις μάθαμε για σένα. Και εγώ θέλω να ακούω φωνές και μουσική μες το σπίτι, δεν μπορώ την ησυχία. Βάζω ρ/φ.
    Αλλάζω επίσης τα έπιπλα συνέχεια!
    Μπράβο στον αντρούλη σου που δοκιμάζει τα πειράματά σου. Και ο δικός μου ο καημένος...γι'αυτό είναι αδύνατος:)
    Σου εύχομαι να έρθει το δεύτερο παιδάκι που επιθυμείς και να σε γεμίζουν και τα δύο ζωγραφιές αγάπης. Είμαι σίγουρη ότι είσαι καταπληκτική μανούλα και όχι μόνο ένα ακόμα, πολλά σου εύχομαι να κάνεις:)
    Η πορτοκαλένια!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τί μόνο εσύ θα μας βάζεις παρατσούκλια;
      Έκλεισε λοιπόν το "πορτοκαλένια" γιατί έτσι θα σε αποκαλώ στο εξής.Μου αρέσει πιο πολύ από όλα τα άλλα που σου έχουμε πει κατά καιρούς( δε θα μπω σε λεπτομέρειες ξέρεις εσύ!)
      Εμένα πάλι δοκιμάζει αλλά δεν είναι αδύνατος, λες να φταίω εγώ;;;;
      Ραδιόφωνο, τηλεόραση μονίμως ανοιχτά στο σπίτι μου εδώ και χρόνια.
      Σε ευχαριστώ για τις ευχές αλλά πόσα να κάνω πια; Δεν με παίρνει και χρονικά χι χι χι.
      Φιλάκια πορτοκαλένια μου :)

      Delete
  5. Τι ωραίες εξομολογήσεις! Κι εγώ το έχω αυτό με την τηλεόραση!
    Με το καλό να κάνεις και ένα δεύτερο παιδάκι :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ Αθηνούλα μου!
      Καλό Σ/Κ!

      Delete
  6. Πολύ ενδιαφέρουσες οι αποκαλύψεις σου!! Σου εύχομαι να αποκτήσεις ακόμη ένα παιδάκι, και όλοι σας, πλέον, να ζήσετε στο σπιτάκι κοντά στη θάλασσα!! :)
    Να έχεις ένα όμορφο σ/κο!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
      Καλή Κυριακή :)

      Delete
  7. 1 3 6 7 8 10 11 έχουμε ταύτιση!!!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δε σε πιστεύω!!! Αλήθεια;;;
      Να υποθέσω λοιπόν ότι οδηγάς, ότι έχεις άλλο αγαπημένο φαγητό ή δεν αγαπάς και τόσο τα μαγειρέματα και φυσικά ότι με 3 ζουζούνια είσαι τρισευτυχισμένη.
      Φιλάκια πολλά ;)

      Delete
  8. Μακάρι όλες σου οι επιθυμίες να γίνουν πραγματικότητα!!
    Καλό ξημέρωμα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ πραγματικά!
      Καλημέρα!

      Delete
  9. Αν εξαιρέσουμε το 1 φαίνεται να έχουμε πολλά κοινά.Οσο για τη θάλασσα αν και θα ηθελα το ιδιο τουλαχιστον ξερω οτι μπορω να την δω μεσα σε 10 λεπτα και παρηγοριεμαι!Δεν έχεις λοιπον να ερθεις προς τα εδω!Φιλακια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τυχερούλα με τον πόνο μας παίζεις.
      Με έβαλες σε πειρασμό όμως κάτσε να πιάσουν για τα καλά οι ζέστες και θα σου έρθω.
      Ποιός θα με μάθει να οδηγώ όμως;;;;

      Delete
  10. Ψηφίζω δαγκωτό τους ζυγούς αριθμούς (κοίτα πώς έτυχε!) 2, 4, 6, 8, 10 και ταυτίζομαι ΑΠΟΛΥΤΑ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φαινόταν ότι ταιριάζουμε ;)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα