Φτιάχνω πολύ συχνά μπισκοτάκια βουτύρου σε διάφορα σχήματα, με γεύση βανίλια, κανέλλα ή σοκολάτα.
Η συγκεκριμένη ιδέα μου έκλεψε τη ματιά και είμαι σίγουρη ότι θα φτιάξετε και εσείς άμεσα τα συγκεκριμένα μπισκοτο - αρκουδάκια.
Είναι γλυκά, χαριτωμένα και ιδανικά για να σκεπάσουν και να συνοδεύσουν ένα ποτήρι γάλα (χμμμ! Γιατί όχι και το καφεδάκι ή το τσάι μας).
Για να τα φτιάξουμε θα χρειαστούμε:
- Ίση ποσότητα από ζύμη για μπισκότα βανίλιας και σοκολάτας.
- Απλώστε τις ζύμες ανάμεσα σε λαδόκολλες ή σε μεμβράνη για να μην σας κολλήσει και κόψτε κυκλάκια διαφορετικών μεγεθών με στρογγυλά κουπ πατ.
Αυτό είναι ίσως και το πιο χρονοβώρο στάδιο της διαδικασὶας.
- Φτιάξτε μεγάλα κυκλάκια για το κεφάλι, και πιο μικρά για τη "μουσούδα" και τα αυτάκια.
- Σχηματίστε τα αρκουδάκια τοποθετώντας τα κυκλάκια βανίλιας και σοκολάτας εναλλάξ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.......
- Ψήστε τα για λίγα λεπτά και βγάλτε τα πριν αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφί χρώμα
- Στολίστε με λευκό γλάσσο και σοκολάτα, προσθέτοντας μάτια, μυτούλα και στόμα......
Tip: Φτιάξτε τα όταν τα παιδιά λείπουν από το σπίτι για να τους κάνετε μεγαλύτερη έκπληξη στο πρωινό!
(Πηγή:http://the-cookie-fairy.blogspot.gr)
Θεανώ μου είναι υπέροχα, θα τα κάνουμε με το Δημητράκη αύριο το πρωί που έχει εξελιχθεί σε σούπερ μάγειρας.. Τι να κάνω προσπαθώ να τον κρατάω σε διαρκή απασχόληση γιατί τελευταία όλο μου βαριέται.. και ακόμη δεν κλείσαμε τα τρία! Πολλά φιλιά από τη Θεσσαλονίκη, Βικτώρια
ReplyDeleteΓεια σου Βικτώρια!
DeleteΑλήθεια του αρέσουν τα μαγειρέματα; Super τότε θα περάσετε υπέροχα αύριο. Πραγματικά αυτή η ηλικία θέλει συνεχώς απασχόληση και τα ρουφάνε όλα σαν σφουγγάρι! Εκμεταλλεύσου το λοιπόν μετρώντας ποσότητες σε κουταλάκια, ποτηράκια, αρκουδάκια.
Φιλιά από την ηλιόλουστη Αθήνα.
ΘΕΑΝΩ ΜΟΥ ΤΙ ΤΕΛΕΙΑ
ReplyDeleteΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΘΕΣ
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ
Έτσι ακριβώς Ειρήνη μου. Η δημιουργία υπάρχει σε ό,τι κάνουμε.
DeleteΑλήθεια στο σχολείο με τα παιδάκια έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε μαζί μπισκοτάκια έστω και αυτά χωρίς ψήσιμο;
παρα πολυ ωραιαααα ιδεα!!!!!!!!
ReplyDeleteΧαίρομαι που σου άρεσαν!
Deleteτέλειααα!! τα πινάρω οπωσδήποτε!! πολλά φιλιά Θεανώ μου
ReplyDeleteΚαλή επιτυχία Ελπιδάκι!
DeleteΦιλιά και από εμένα καλή νέα εβδομάδα.
Δυστυχώς όσες φορές προσπάθησα να φτιάξω μπισκότα απέτυχα και κατέληξαν στα σκουπίδια :( τώρα πλέον φοβάμαι να ξαναδοκιμάσω..
ReplyDeleteΑν κάνεις αυτή τη συνταγή με την απλή και μικρή δόση μην φοβάσαι την αποτυχία.
DeleteΤο μυστικό είναι να παγώνεις συνέχεια τη ζύμη για να μην σου μαλακώνει και να την απλώνεις ανάμεσα σε μεμβράνη για να μην κολλάει στον πλάστη. Κάνε μια δοκιμή ακόμα και εγώ την πρώτη φορά είχα αγχωθεί αλλά δεν έγινε και τιποτα....
Εδώ η καλή μπισκοτού!!! Τα μπισκότα τουλάχιστον τα πετυχαίνω συνήθως.
ReplyDeleteΆργησες αλλά επέστρεψες με συνταγή ντελίριο! Τι να σου πω βρε Θεανούλα, είναι απίθανα τα άτιμα! Δηλαδή δεν θέλουν "κολλημα"? Κολλάνε στο ψήσιμο μεταξύ τους? Και πως βγαίνει τόσο σκουρο το χρώμα, προς μαύρο, μόνο με κακάο? Γιατί μαμά το μωρό μας πίνει νεσλακ????
Απαντώ στην μαθήτρια-μπισκοτού νούμερο 1:
DeleteΗ αλήθεια είναι ότι ούτε τα μπισκότα βανίλιας που κάνω με μαργαρίνη βγαίνουν τόσο λευκά ούτε και αυτά της σοκολάτας με απλό και ταπεινό κακάο τόσο σκούρα.
Και δυσυχώς επειδή η πηγή είναι από το εξωτερικό και δεν αναφέρει συνταγή φαντάζομαι ότι έχουν χρησιμοποιήσει κακάο πικρό ή κάποιο άλλο ειδος σκόνης κακάο και βγαίνουν σαν τα oreo.
Όσο για το λευκό της ζύμης βανίλια πιστεύω ότι γίνεται χρησιμοποιώντας κανονικό βούτυρο.
Αλλά να σου πω κάτι; Δεν πειράζει και αν δεν βγουν αρκουδάκια "panda" τα μπισκότα σου μια χαρά νόστιμα θα είναι αφού το έχεις!!!
Λύθηκαν οι απορίες μικρή μου;
Λύθηκαν οι απορίες μου λοιπόν, κατάλαβα. Θα μου βγουν καφέ ερκούδες και όχι πολικές/panda! σ'ευχαριστώ teacher!
Delete(στην από κάτω μαθήτρια Νο2 να βάλεις Γάμα στις εξετάσεις!)
Καλημέρα! Φανταστική η ιδέα σου! Δε μου λες, αν φουσκώσουν πολύ και από αρκουδάκια βγουν αρκούδες, πειράζει; :)
ReplyDeleteΦιλιά!
P.S. Η ερώτηση ήταν για να συναγωνιστώ τη Δημητρούλα στις απορίες :)
Απαντώ στην μαθήτρια νούμερο 2 (το νούμερο ως προς την σειρά απάντησης...μην παρεξηγηθώ!!!):
DeleteΗ συγκεκριμένη ζύμη δεν φουσκώνει καθόλου οπότε δεν τίθεται θέμα να μας γίνει το χαριτωμένο αρκουδάκι, ΑΡΚΟΥΔΑ!!!
* Ο συναγωνισμός καλά κρατεί βλέπω ανάμεσά σας....εγώ φταίω που δεν έχω βάλει ακόμα διαγώνισμα επαναληπτικό χα χα χα.
Φιλάκια πολλά Ασπασία μου.
Καλή εβδομάδα <3
Είναι πανέμορφα!!! Τέλεια ιδέα! Μπράβο!
ReplyDeleteΑν κάποια food blogger, αλλά ακόμα και όποια άλλη φίλη γνωρίζει να μας δώσει δοκιμασμένη συνταγή για να πετύχουμε το σκούρο χρώμα σοκολάτας με χαρά να την συμπληρώσω στην ανάρτηση.
ReplyDeleteΑς μου στείλει μήνυμα στο theanokap@gmail.com ή στη σελίδα του facebook
https://www.facebook.com/pages/Theano-mmmy-on-line/311745025577170
Ευχαριστώ <3
Καλησπέρα και από εμένα, φοβερή ιδέα αυτά τα μπισκότα, οι μικρές μου θα ξετρελαθούν!
ReplyDeleteΚαλησπέρα!
DeleteΚαλή επιτυχία αν τα φτιάξεις. Σίγουρα θα τους αρέσουν πολύ!
Θεανώ μου τι ωραία μπισκότα!!! Και πολύ νόστιμα φαντάζομαι! Καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΜάρω μου γλυκιά καλή σου μέρα!
DeleteΟταν είδα την φωτογραφια μου φανηκαν δυσκολα. Διαβαζοντας μαλλον ευκολα δειχνουν. Μια δοκιμη θα μας πεισει. Οχι δεν το κανω γιατι τα λιγουρευτηκα καλε , απλα για να δω αν ειναι οντως πετυχημενη συνταγη!
ReplyDeleteΝαι καλέ το κατάλαβα!!!
DeleteΘυσιάζεσαι για να αποδείξεις την επιτυχία της συνταγής χα χα χα.
Φιλάκια Μαρία μου και καλή επιτυχία.
Ουάου!!! Είναι καταπληκτικά!!!! Και είναι πανέμορφα!!!! Την μισή γλύκα να έχουν από όσα εισπράττω οπτικά, θα είναι τέλεια!! χαχα!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα, Θεανώ!!!