Skip to main content

Παγωτό μες στον Χειμώνα!!!

Magic one ingredient ice-cream
Και τί παγωτό!!!
Με απίθανη γεύση, κρεμώδη υφή σε ό,τι παραλλαγή θέλετε με ΕΝΑ μόνο βασικό υλικό και έτοιμο μέσα σε 5'λεπτά.
Απίστευτο;
Κι όμως είναι το παγωτό του ενός συστατικού, που θα σας εκπλήξει.
Είμαι σίγουρη ότι θα μπείτε στον πειρασμό, όχι μόνο να το δοκιμάσετε, αλλά και να οργανώσετε ολόκληρα πάρτυ με θέμα το παγωτό μέσα στο κατα-χείμωνο.
Τη συνταγή είχα βρει από πέρσι το καλοκαίρι αλλά επειδή το φρούτο που αποτελεί τη βάση του το καταναλώνουμε κυρίως το χειμώνα, ανέβαλα να το φτιάξω.
Αφορμή στάθηκε πρωινή εκπομπή που το πρότεινε ως συνοδευτικό σε λαχταριστά γλυκάκια μπανόφι αλλά και η τρέλα μου με το φυστικοβούτυρο!
Σας έβαλα σε μεγάλη αγωνία ε;
Λοιπόν το ένα και μοναδικό υλικό που θα χρειαστείτε είναι οι μπανάνες.
  • Κομμένες σε λεπτές ροδέλες, που στη συνέχεια βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.

Αν θέλετε να το φτιάξετε βάλτε ΤΩΡΑ τις μπανάνες στην κατάψυξη.
Υπολογίστε μια μέτρια μπανάνα για κάθε άτομο
  • Βγάλτε τις παγωμένες μπανάνες από το ψυγείο και χτυπήστε τις στο multi ή στο μπλέντερ που έχετε μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.
Frozen bananas
Αυτό ήταν!!!  
Το παγωτό σας είναι έτοιμο!!!
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται δοκιμάστε το και θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.
Τί γεύση προτιμάτε;
One ingredient ice-cream
Σοκολάτα;
Προσθέστε 1-2 κουταλιές άλλειμα σοκολάτας (τύπου μερέντα) και  χτυπήστε καλά μέχρι να αποκτήσετε την υφή παγωτού.

Καραμέλα;
Προσθέστε 1-2 κουταλιές κρέμα καραμέλας (το γνωστό ζαχαρούχο που έχουμε βράσει για 4ώρες μέσα στο κουτί του!)

Φυστικοβούτυρο;
Το αγαπημένο μου: 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο

Κανέλλα;
1 κουταλιά ζαχαρούχο γάλα και 1κγ κανέλλα.

Κόκκινα φρούτα του δάσους;
1/2 κούπα κόκκινα φρούτα και καλό ανακάτεμα.

Φυσικά, όταν θα σερβίρετε, πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς, τριμμένα μπισκότα και γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας ή γλυκό κουταλιού.
Δε θα πιστεύετε τη γεύση του και κυρίως την υφή του!!!

More info:
  • Το παγωτό του ενός υλικού το είχα δει πρώτη φορά εδώ.
  • Στο πρωινό που σας είπα μπορείτε να δείτε και βιντεάκι αναλυτικά για την κατασκευή του.
  • Εχθές έκανα μια μικρή ποσότητα για δοκιμή, αλλά δεν το φωτογράφισα. Τώρα έχω ξανά μπανάνες στην κατάψυξη οπότε καταλαβαίνετε.... θα κάνω σύντομα update. 
 Μέχρι τότε όμως μην περιμένετε, φτιάξτε το σήμερα κιόλας!!!


Comments

  1. Καλά φαίνεται καταπληκτικό!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΈΑ!!!

    ReplyDelete
  2. Πάω να βάλω τις μπανάνες στην κατάψυξη...

    ReplyDelete
  3. Ξέρεις ε? Το παγωτό είναι η μεγαλύτερη μου αγάπη!!!! Μπορώ να τρέφομαι μόνο με παγωτό χειμώνα-καλοκαίρι!!! Οι μπανάνες ίσως το αγαπημένο μου φρούτο και το φυστικοβούτυρο η αιτία που πήρα 1 κιλό!!!! Με σκότωσες νυχτιάτικα Θεανώ!!!!
    Εννοείται ότι η ανάρτηση αυτή γίνεται αγαπημένη και θα εκτελεστεί με συνοπτικές διαδικασίες!!!!

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα Θεανώ!! Αχ τι μας κάνεις πρωινιάτικα..Είμαι και κρυωμένη και δεν μπορώ να φάω παγωτό!!Αλλά χόρτασε το μάτι μου από τις λαχταριστές εικόνες!! :)
    Καλή εβδομάδα να έχεις!!

    ReplyDelete
  5. Απολαυστικό φαινεται!

    ReplyDelete
  6. Anonymous19 February

    Καλήσπέρα! Σου έδωσα ένα βραβείο σήμερα! Πέρασε από το μπλογκ να το πάρεις! http://maro-nicethings.blogspot.gr/2013/02/blog-post_19.html
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  7. Με πεθαίνεις!
    Απλά με τέτοιο κρύο προτιμώ σοκολάτα αλλά για το καλοκαίρι είναι ότι πρέπει!
    Φιλιά:):)

    ReplyDelete
  8. Οχιιιιιι και μόλις εχθές πέταξα 3 μπανάνες που είχαν ξεχαστεί έξω τόσο καιρό και είχαν μαυρίσει! Θα είχα ενα τέλειο παγωτάκι! μιαμ μιαμ μιαμ!
    Την επόμενη φορά!

    ReplyDelete
  9. Είναι μεγάλη μας χαρά να σου δώσουμε το bloggo-βραβείο σου για την παρέα μου μας κρατάς! Πέρνα να το πάρεις από εδώ: http://mommywiki.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6276.html

    ReplyDelete
  10. Ώχχχχχχχχχ και ήρθα για βραβείο και είδα ότι με πρόλαβαν!! Δεν πειράζει, καλύτερα. Θα το συνδυάσεις κιόλας!!!

    ReplyDelete
  11. Το καλοκαίρι το φτιάξαμε στο χωριό.....
    Ένα θα σου πω.... Οι μικρές το τσάκισαν..... Δεν προσθέσαμε γεύση.....
    Το αφήσαμε έτσι....
    Το μόνο που έβαλαν από πάνω ήταν λίγη τρούφα που είχε περισσέψει από το γλυκό γενεθλίων της Νεφέλης μου!!!!
    Πραγματικά υπέροχο και γρήγορο!!!
    Θα το κάνω σίγουρα με τις παραλλαγές που προτείνεις!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα