Skip to main content

Παιχνίδι με τα Αγόρια - Part 2!

Αυτό που δεν σας αποκάλυψα στην προηγούμενη ανάρτηση είναι ότι αφορμή της στάθηκε ο αγαπημένος μου ανηψιός που, αν και δεν τον βλέπω όσο συχνά θα ήθελα, είναι αυτός που με ύησε" για πρώτη φορά στον κόσμο των αγορίστικων παιχνιδιών.
  • Είναι το αγόρι που "με έμαθε" να κάνω baby sitting για πρώτη φορά και να το κάνω με τρομερή επιτυχία.
  • Είναι αυτός που βάζει το μυαλό μου σε εγρήγορση για να βρω το τέλειο δώρο για αγόρια (και το καταφέρνω!).
  • Είναι αυτός που με αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και θέλει να παίζω μαζί τους σαν να είμαι και εγώ ένας από αυτούς. Τους άντρες ντε! 
Θα μου πείτε "καλό είναι αυτό τώρα;"
Κι όμως είναι μεγάλη τιμή τα παιδιά να σε αποζητούν στην παρέα τους και στην ομάδα τους και να σε ξεχωρίζουν από τους άλλους ενήλικες.
Ειδικά αν πρόκειται για αγόρια και ειδικά αν είσαι γυναίκα και μαμά κοριτσιού!
Φτιάχνοντας, την τελευταία φορά που βρεθήκανε όλα τα ξεδελφάκια μαζί, τα αγαπημένα της κόρης μου, βασιλικά στέμματα από ρολά χαρτιού, ήταν αυτός που ξετρελάθηκε με την ιδέα.
Άρχισε να νιώθει σαν τον μικρό πρίγκιπα!
Χμμμμ.....η μαμά του πάλι δεν ενθουσιάστηκε, το αντίθετο θα έλεγα αφού θα προτιμούσε όπως μου είπε κάτι πιο αγορίστικο "Μεγαλώσαμε τώρα!"
Βρισκόμενη λοιπόν ανάμεσα στον ενθουσιασμό των παιδιών, για την απλή αλλά τόσο εντυπωσιακή κατασκευή, και την αντίδραση της μαμάς (ακόμα γελάμε!),  υποσχέθηκα να του δείξω κι άλλες "αγορίστικες" ιδέες για να φτιάξει με τους γονείς του σπίτι.
Και σας θέτω το εξής ερώτημα:
Είναι εύκολο να βρεις κατασκευές και παιχνίδια για αγόρια ή για κορίτσια;
Γιατί τα κορίτσια παίζουν με κουκλόσπιτα. Τα αγόρια;
Κι όμως και αυτό γίνεται.....
Είναι και αυτό ένα είδος κουκλόσπιτου!
Tree playhouse
Κόψτε ξύλα με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργήσετε ένα κουκλόσπιτο για τα άγρια ζώα της ζούγκλας.
Τα αγόρια θα ενθουσιαστούν με την ιδέα και θα οργανώσουν ίσως ένα φανταστικό σαφάρι.
Δεν είναι καταπληκτικό;
Μην σας πω ότι ζήλεψα κιόλας!
Από την άλλη σκεφτείτε:
Μπορεί τα κορίτσια να λατρεύουν τους νεραϊδένιους κήπους, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τα αγόρια να έχουν τους δικούς τους μυστικούς κήπους για να φανταστούν επικίνδυνες αποστολές με τα στρατιωτάκια τους ή με τα playmobil τους....
Boys Fairy garden
Τί λέτε δεν υπάρχουν πολλές κρυψώνες για τους μυστικούς πράκτορες εδώ;
Ή μήπως το δικό σας αγόρι προτιμά μια εποχή όπου στη γη ζούσαν οι φοβεροί  δεινόσαυροι;
Dinosaurs park
Φτιάξτε μαζί έναν κήπο προϊστορικής εποχής με δεινόσαυρους και ηφαίστεια.
Θα διασκεδάσετε πολύ!

Τα κορίτσια πάλι φαντάζονται ότι είναι βασίλισσες, φορούν στέματα κρατούν μαγικά ραβδιά.

Τα αγόρια;

Καλά καταλάβατε.
Ακολουθεί και Part 3 για αγόρια αποκλειστικά!
Μέχρι τότε ρίξτε μια ματιά εδώ , εδώ και εδώ.

Comments

  1. Τα αγόρια ειναι τόσο διαφορετικά από τα κορίτσια αλλά συγχρόνως και τόσο ίδια γιατί δεν παύουν να είναι ακόμα παιδιά. Σίγουρα τους αρέσουν διαφορετικά παιχνίδια ως επί των πλείστων αλλά προτιμώ να μην τα διαχωρίζω σε κοριτσίστικα-αγορίτστικα. Ο γιός μου έχει παίξει και "οικογένεια", έχει παίξει και με barbie με την αδελφή του, έχει παίξει και τον "άρρωστο" με την αδελφή του νοσοκόμα, έχει βάλει και ροζ σαγιονάρα με πέρλα (ήταν μικρότερος αλλά ο μπαμπάς μας κόντευε να πάθει εγκεφαλικό), αλλά πάντα βάζει την αντρική του πινελιά! χα χα χα
    Η φαντασία των παιδιών είναι τεράστια!!!
    Ώστε έτσι εξηγείται η δική σου αγορίστικη μεταβολή...στον πιτσιρίκο ανηψιό σου!!! Τέλειες οι φώτο και ιδέες...όπως πάντα!

    ReplyDelete
  2. Αν σκεφτείς ότι η κόρη μου μέχρι τώρα έπαιζε πιο πολύ με αυτοκινητάκια παρά με κούκλες και ότι ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη δεινόσαυρους, τότε είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες.
    Πάντως νομίζω ότι οι γονείς με αγόρια είναι γενικά πιο ανήσυχοι όταν τα παιδιά τους ασχολούνται με αυτό που λεμε κοριτσίστικο παιχνίδι. Τα παιδιά όμως εὶναι παιδιά και η φαντασία τους δεν περιορίζεται με τίποτα!

    ReplyDelete
  3. Τελικά αν έχεις την κατάλληλη έμπνευση μπορείς να μεγαλουργήσεις! Τέλειες οι ιδέες που μας παρουσιάζεις!
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  4. Είμαι πραγματικά ξέφωτο για να δείτε την ιστοσελίδα σας, ειδικά αυτή η θέση είναι πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα, εντυπωσίασε .....
    εγώ είμαι πρόκειται να το κρατήσει σε σελιδοδείκτες και το μερίδιό μου με τους φίλους μου ...
    visa immigration

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα