Skip to main content

Η ζωή μέσα σε μία χιονόμπαλα...

Φαντάζομαι ότι είναι υπέροχη!
Ειδικά αν έχουν βοηθήσει και μικροσκοπικά χεράκια για την κατασκευή.
Paper plate snow globe

Δε θα χρειαστείτε πολύπλοκα υλικά
  • πλαστικά ή χάρτινα πιατάκια
  • μία ζελατίνα ή ένα σακουλάκι διάφανο
  • μαύρο χαρτόνι 
  • συραπτικό 
φτιάξτε τις δικές σας χιονόμπαλες και κλείστε μέσα τα πιο γλυκά πλασματάκια.....
Snow globe
Ένας χιονάνθρωπος και ένας πιγουίνος θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους.....
Snow globe
Κόψτε έναν κύκλο μέσα στο πιατάκι και αφαιρέστε τον...
Προσθέστε τα αντικείμενα που θέλετε να βάλετε μέσα. Μπορούν να είναι φτιαχμένα από τσόχα...

Ένας χιονάνθρωπος μερικά δεντράκια....
Ίσως μια ζωγραφιά...
Προσθέστε χιόνι, λαμπερό γκλίτερ για χιονονιφάδες κλείστε με τη ζελατίνη τον δίσκο ....
και θα έχετε μια πανέμορφη κατασκευή!
Για μεγαλύτερη ευκολία κάντε και αυτή την εκδοχή...
Snow globes
Δεν είναι υπέροχες; 

Comments

  1. Thank you very much for including my snow globe in your post. I wish my husband was here to translate everything: He's Greek :) On my cell phone the translator doesn't work. Happy New year 2013!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy New Year Caroline!
      Thank YOU for sharing with us your lovely idea.
      It's my next craft with my daughter and it came just on the right time.
      Today it was snowing here in Athens so it will be perfect to capture the snowflakes and the snowman in a globe.
      You can always use the translate button on my blog so you really don't need your greek husband ;)

      Delete
    2. Ha ha! Thank you! My husband loves to practice his Greek. He used to speak it fluently, but growing up he just stopped. My son doesn't speak a word of Greek. But me I wish I could when his yaya talks to me and I don't understand a single word lol We've been talking for years to visit Greece.Aww! One day for sure. :-) You are lucky to have a little bit of snow. Here is Seattle it's only raining and gloomy :-)

      Delete
    3. We are really lucky because we had snowflakes yesterday but today the sun shines again making us want to go out and play!!!
      I think it's your husband's fault that you haven't visited yet.
      And I think you have, at least, to learn to speak the basics. It will make his yaya soooo proud!!!
      Kisses <3

      Delete
  2. Πολύ όμορφες οι χιονόμπαλες και φαίνονται πανεύκολες στην κατασκευή!
    Ευχαριστούμε για τις υπέροχες ιδέες!
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εχθές κάναμε τη δικιά μας και ήταν όντως πολύ εύκολη!

      Delete
  3. Που τα βρίσκεις όλα αυτά!!! Θα μου πεις, στο internet. Ναι αλλά για να τα βρεις πρέπει να κάνεις και κατάλληλη αναζήτηση. Έχεις μεγάλη φαντασία Θεανώ (για καλό το γράφω) και παρουσιάζεις υπέροχες ιδέες! Το blog σου θα πρέπει να το έχουν σαν reference νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί!

    Καλημέρα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το θέμα μεγάλη φαντασία φυσικά και το πήρα για καλό και με τιμά πολύ αυτό που λες για τα νηπιαγωγεία αλλά με την καλή μας Δημητρούλα έχουμε άλλα σχέδια!
      Πρότεινε αυτό το φοβερό κορίτσι να βρω ένα χώρο και εκεί να γίνονται συναντήσεις με μαμάδες (και παιδάκια λέω εγώ) και να υλοποιούμε αυτές τις ιδέες για κατασκευές ή μαγειρικές. Κάτι σαν μινι σεμινάρια. Κολλήσαμε στον χορηγό αλλά τα πρώτα μας λεφτά -σύμφωνα με τη Δήμητρα πάντα- θα τα βγάλουμε από τα καλούδια που θα φτιάξω (-ουμε) :βλέπε μπισκοτάκια Δήμητρας, σπιτάκια, κέικς κλπ που στη συνέχεια θα πουλάμε.
      Πώς τη βρίσκεις την ιδέα;
      Εγώ άρχισα ήδη να το ονειρεύομαι!!!
      Καλημέρα <3

      Delete
    2. Χα χα χα!!! Χαίρομαι τόσο μα τόσο πολυ που πήρες σοβαρά την πρότασή μου!!!! Τον άτιμο τον χορηγό που θα βρούμε!!! Άν πουλήσουμε τα κορμία μας λες να καταφέρουμε τίποτα ή τώρα που γεράσαμε τζίφος;;; Βέβαια είμαστε και milf οπότε κάτι θα πίασουμε:)
      Αστεία αστεία Θεανούλα πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά!!! Αν φτιάχνω εγώ ομως θα φεύγουν οι πελάτες!!!!

      Delete
    3. Εσύ γελάς αλλά εγώ αλήθεια την πήρα σοβαρά την ιδέα!
      :)

      Delete
    4. Δεν γελάω κυρία...ένα αστείακι έκανα επειδή είμαι πειραχτήρι!!!
      Σαφώς κ την πιστεύω την ιδέα γιατί πιστεύω σε σένα!!! Ειμαι σίγουρη πως οτι κάνεις, το κάνεις παραπάνω απο καλά!!!
      Σε στηρίζω 100% στο επιχείρημα αυτό!!! Αν είχα λεφτά θα σε χορηγούσα επιτόπου!!! Γίνομαι κ συναιτεράκι σου για να ξέρεις!!!

      Delete
    5. Λες μεγάλα λόγια και είναι να μη μου τάξεις εμένα ;)

      Delete
    6. Η ιδέα είναι super duper! Stop dreaming and start doing!
      Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός (μιλάω πολύ σοβαρά!)

      P.S. Τη Δήμητρα που είναι MILF (όρο που η ίδια χρησιμοποίησε - οπότε μη τα βάλεις μαζί μου που επαναχρησιμοποιώ), θα την βάλετε για κράχτη. Θα μαζεύει πολλή πελατεία (για κατασκευές εννοώ!) Και έτσι δε χρειάζεστε χορηγό. Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα πληρώνουν μία μικρή συμμετοχή, για την αμοιβή σου Θεανώ που θα διδάσκεις και για την αμοιβή της Δήμητρας που θα υποφέρει από την ορθοστασία. Χαχαχα!!!

      Delete
    7. Δεν λέω μεγάλα λόγια Θεανώ και ναι, σου τάζω!

      Κοροϊδεύεις και εσύ κυρία Ασπασία αλλά είμαι σίγουρη ότι όταν κάνετε βόλτα με τις κόρες σας, η Θεανώ και εσύ....τρίζουν τα πατώματα κ ραγίζουν οι σοβάδες:)

      Όσο για την πελατεία (για κατασκευές πάντα) η Θεανώ θα κάνει την διδασκαλία και εγώ το παράδειγμα προς αποφυγήν!!!


      Delete
    8. Τί θέλω και μιλάω!
      Αρχίσατε πάλι τα πειράγματα χι χι χι!!!
      Τί θα κάνω με εσάς;
      By the way Ασπασία σε βάζω και εσένα μέσα στην ιδέα και όσο για εσένα Δήμητρα ψάχνεις για κολακίες μου φαίνεται ;)
      Φιλάκια πολλά καλημέρα <3

      Delete
    9. Καλημέρα Θεανώ! Πολύ ευχαρίστως θα συμμετέχω! Ως μαθήτρια! Θέλω να μάθω κατασκευές για να τις κάνω μετά στην κόρη μου :)

      Αν η πρότασή σου είναι πιο σοβαρή (με θέλεις για συνέταιρο) πρέπει να συναινέσει και η άλλη συνεταίρα (<-δεν έχει καμία σχέση με το εταίρα - χαχαχα)!!! (Δημητρούλα, εσύ είπες κάτι και παρασύρεις την σκέψη μου).

      By the way, η Δήμητρα είναι από τις πιο σούπερ μαμάδες γυναίκες που έχω e-γνωρίσει, οπότε και να ζητάει κολακίες δεν είναι κακό.

      Προτείνω η συζήτηση να συνεχιστεί (αν επιθυμείτε) στο χώρο του σεμιναρίου :)

      Φιλάκια πολλά και στις δύο xxx

      Delete
  4. Καλή χρονιά κοριτσάκι, υπέροχη η ιδέα σου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ πολύ Αχτιδούλα!
      Έφτιαξες το σπιτάκι από το κουτί για τα πουλάκια;

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα