Skip to main content

Μαθηματική.....καρδιά!

Colourful heart
Προσπάθησα να σας παραπλανήσω με τον τίτλο αλλά, πιστέψτε με, το σημερινό post θα είναι "το τερπνόν μετά του ωφελίμου".
  • Άρχισε το μικρό σας να μαθαίνει πρόσθεση αλλά βαριέται την επανάληψη;
  • Του αρέσει πολύ η ζωγραφική και που το χάνεις που το βρίσκεις είναι με τις μπογιές στο χέρι;
  • Πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και όλο καρδούλες βλέπετε μπροστά σας;
Αν απαντήσατε 3 στα 3 "NAI" , τότε συνεχίστε να διαβάζετε γιατί η ιδέα θα σας αρέσει.

Πείτε στα παιδιά ότι το απόγευμα έχει ζωγραφική με νέες κηρομπογιές.
Θα φτιάξετε καρδούλες πολλές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντὶνου που έρχεται ή για να κάνετε δώρο στη δασκάλα.
Στο μπλοκ ζωγραφικής τους σχεδιάστε μια μεγάλη καρδιά με βέλος και μικρές καρδούλες γύρω γύρω.
  • Χωρίστε με γραμμές τις καρδιές σε κομμάτια και 
  • Γράψτε προσθέσεις, πολλαπλασιασμούς ή αφαιρέσεις όπως περίπου βλέπετε στην εικόνα......
Colour the hearts
  • Τα παιδιά, αφού κάνουν τις πράξεις, θα γράφουν το σωστό αποτέλεσμα και 
  • Στη συνέχεια, με τις μπογιές τους, θα χρωματίζουν τα κουτάκια με το κατάλληλο χρώμα.
Κάθε αριθμός θα αντιστοιχεί σε ένα διαφορετικό χρώμα.
Έτσι έχετε ένα ομοιόμορφο χρωματικό αποτέλεσμα όπως αυτό που βλέπετε στην πρώτη εικόνα. 
(Η επιλογή των χρωμάτων φυσικά θα είναι δική σας.)

Ξέρω, όλο καρδιές βάζω τελευταία, αλλά τι κάνω;;;

Η αγάπη είναι παντοὺ!

Comments

  1. Ναι, ναι, ναι! Αυτή η ανάρτηση φτιάχτηκε για μένα που έχω ζωγράφο πρωτάκι και βαλεντίνο:)
    Μα πώς κατάφερες να συνδυάσεις καρδιές με μαθηματικά;;;; Σε τούτο δω το μπλογκ γίνονται σόδομα κ γόμορα στις τέχνες και στα γράμματα:)
    Έγραψες πάλι Δασκαλίτσα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank u Δημητρούλα μου! Μα πόσο χαίρομαι που έπεσα στην περίπτωση για τον μικρό σου ζωγράφο ο οποίος όχι μόνο θα καίει αλλά θα ζωγραφίζει καρδιές καθώς θα λύνει τα μαθηματικά του χι χι χι!

      Delete
  2. Καλημέρα Θεανώ! Μα τι έξυπνη ιδέα είναι αυτή πάλι!
    Εγώ απαντώ 'Ναι' στα 2 από τα 3, παρόλα αυτά συνέχισα να διαβάζω την ανάρτησή σου μέχρι τέλους. Βλέπεις, πρόσθεση δεν έχουμε μάθει να κάνουμε ακόμα (αν κάναμε από τώρα θα γραφόμασταν στο Guiness), αλλά τουλάχιστον ξέρουμε να μετράμε μέχρι το 'μπέντε'. Watch: ένα, ντίο, τία, όχι μπέντε, μπέντε. Χαχαχα (αν διάβασες την τελευταία μου ανάρτηση θα καταλάβεις)

    Όσο για τη ζωγραφική, ναι γουστάρουμε να ζωγραφίζουμε. Τα πάντα! Και πάνω στα πάντα!

    Φιλάκια xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χα χα χα ναι είμαι ενήμερη για το λεξιλόγιο σας!Ελπίζω ό καναπές σας να την ὲχει γλιτώσει εμείς βλέπεις προτιμούσαμε έναν συγκεκριμένο τοίχο αλλά ευτυχώς καταλάβαμε ότι το ταλέντο πρέπει να αποτυπώνεται σε μπλοκ ζωγραφικής ΜΟΝΟ!

      Delete
  3. Προσκυνώ!Εκτυπωνω! Το δίνω στο πρώτάκι μου και κοινοποιώ κατευθείαν. Μηπως να το δώσω και στη δασκάλα μας να το κάνει ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου;Φιλάκια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ μωρέ και εγώ ανυπομονώ να αρχίσουμε τα διαβάσματα!!!
      Ωραία ιδέα να το δώσεις στη δασκάλα. Πες μου εντυπώσεις.

      Delete
  4. Πολύ ωραία ιδέα! Εγώ, που δεν έχω παιδάκι, μπορώ να το εκτυπώσω και να το δώσω κάπου αλλού...; χι χι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εννοείται αλλά να βάλεις δύσκολα όχι μόνο πρόσθεση εξισώσεις 2ου βαθμού και πάνω χα χα χα!

      Delete
  5. Πολλή όμορφη ιδέα για τα εγγόνια..χθες ο μικρός που τον κρατούσα κόλλησε χαρτάκια μέχρι και στους τοίχους ( είχα την ιδέα να του μάθω ..κολάζ!!!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Α τότε έπρεπε να του έδειχνες την χθεσινή ιδέα με τα αυτοκόλλητα χαρτάκια χα χα χα!
      Φαντάζομαι θα δημιούργησε ο μπόμπιρας!

      Delete
  6. Υπέροχη ανάρτηση και άσκηση! Την κρατώ για το μέλλον μιας και η μικρή μου είναι ακόμα πολύ μικρή. Φιλιά

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα