Skip to main content

Μοντέρνα βασιλόπιτα!

Christmas cake
Η δικιά μας βασιλόπιτα για το 2013 ήταν απλή φτιαγμένη σαν ένα πολύ αφράτο και αρωματικό κέικ.
Καταλαβαίνω όμως ότι για τις γιορτές που απόμειναν, αλλά και για όλες τις άλλες συγκεντρώσεις για την κοπή της πίτας ή τα πάρτυ που θα πάτε, θέλετε κάτι πιο μοντέρνο, πιο πρωτότυπο και εντυπωσιακό.
Το έχω!!!
Για την βασιλόπιτα που θα κόψετε στο παιδικό πάρτυ, για αυτήν που θα κόψουν τα παιδιά στο σχολείο ή στο φροντιστήριο δείτε την ιδέα και μεταμορφώστε τα κομμάτια της βασιλόπιτας σε cup cakes.
H συνταγή που θα φτιάξετε είναι η κλασική για αφράτα cupcakes βανίλιας ή αυτή της δικής μας βασιλόπιτας.
  • Ψήστε σε φορμάκια για cupcakes
  • Βάλτε σε ένα από αυτά το φλουρί και 
  • Ενώστε τα σχηματίζοντας κάτι ..... πολύ χριστουγεννιάτικο.
Με σαντυγί και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής δημιουργήστε ένα όμορφο καραμελένιο, εορταστικό μπαστούνι.....
Christmas cake
Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να κόψετε τα κομμάτια αλλά απλά τα μοιράζετε.
Αν τα άτομα είναι πολλά ο Άγιος Βασίλης είναι μια καλή επιλογή.....
Santa cake
Αυτή η παραλλαγή της βασιλόπιτας είναι επίσης ιδανική αν θέλετε να κόψετε ξεχωριστά μια βασιλόπιτα για τα παιδιά της οικογένειας και τους φίλους τους την ημέρα της γιορτής τους.....
Christmas cake
Τί λέτε λοιπόν να ετοιμάσετε τη βασιλόπιτα από cupcakes για τη νέα χρονιά και να την πάτε στο γραφείο;
Snowman cake
Θα πρωτοτυπήσετε σίγουρα!






Comments

  1. Κάθε σου ανάρτηση με εκπλήσσει ευχάριστα αλλά η συγκεκριμένη ειλικρινά με εντυπωσίασε! Τέλειες ιδέες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι πολύ γλυκό αυτό που λες sundayspoon!Πολύ σε ευχαριστώ <3

      Delete
  2. Όντως πολυ΄όμορφες ιδέες, όπως πάντα εξλάλλου. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι ανάλογο σε παιδικό πάρτυ γενεθλίων με την τούρτα. Μια υπέροχη χρονιά να έχεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή χρονιά Κατερινάκι μου! Τί άλλο να σου ευχηθώ παρά ακόμα πιο πολλές δημιουργίες και φανταστικές ιδέες από τα χεράκια σου.

      Delete
  3. Δεν θα το εκανα για βασιλοπιτα αλλα για κερασματακια για μικρα και μεγαλα παιδια ειναι τελεια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να σου πω η βασιλόπιτα έχει το θέμα με το "κόψιμο" που πρέπει να γίνει ώστε να μοιράσουμε τα κομμάτια και να τιμήσουμε με τη σειρά τον κάθε ενα. Αλλά πραγματικά πιστεύω ότι αξίζει για τα παιδιά να κρύψουμε ένα φλουρί - δώρο και να μοιράσουμε τα κομμάτια σε μια δεύτερη βασιλόπιτα στο παιδικό πάρτυ.

      Delete
  4. Γιορταζες χτες δασκαλιτσα μας καλη;;;; Χρονια σου πολλα κ ευτυχισμενα!!! Θα σου φτιαξω μια τετοια τουρτα μοντερνα για την εορτη σου:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ και πάλι!
      Τι έγινε το έριξες στη ζαχαροπλαστική;

      Delete
    2. Λέμε τώρα....έτσι για το καλό! Pάντως στη ζαχαροπλαστική τα καταφέρνω πολύ καλύτερα από ότι στη μαγειρική! Αυτή την τούρτα βέβαια να την φτιάξω...ούτε στα πιό τρελά μου όνειρα:)

      Delete
    3. Μπράβο βρε Δήμητρα γιατί εγώ θεωρώ τη ζαχαροπλαστική γενικά πολύ πιο δύσκολη από το μαγείρεμα. Βλέπεις αν κάτι δεν πάει καλά στα γλυκίσματα δύσκολα το σώζεις.
      Φιλιά καλημέρα!

      Delete
  5. kalispera signwmi to apo panw to xrwmatisyo ti uliko einai? euda ti santigi alla tha to kratisw ektos psugeiou kai fovamai mi xalasei... ti mporw na valw?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα είναι βουτυρόκρεμα με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Θα μπορούσες να βάλεις ζαχαρόπαστα αν θέλεις να μείνει εκτός ψυγείου, άχνη ζαχαρη, γλάσο λευκής ή κανονικής σοκολάτας αλλά και να δοκιμάσεις να πασπαλίσεις με κανονική ζάχαρη χρωματισμένη με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στείλε μου mail αν θέλεις λεπτομέρειες ή μηνμ στο face.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα