Skip to main content

Θα το τολμήσεις;

Kids room sofa
Νομίζω ότι, σε κάθε σπίτι, υπάρχουν κάποια έπιπλα που δεν είναι ακριβώς αυτό που θα θέλαμε.
Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις έναν άχαρο καναπέ που σκέφτεσαι να πετάξεις ή να χαρίσεις για να απαλαχθείς.
Δυο καρέκλες "κειμήλιο" που δεν κολλάνε πουθενά, δε δένουν με τα υπόλοιπα έπιπλα και θέλεις να τις ξεφορτωθείς.
Πριν τα πας για "ανακύκλωση" άλλαξέ τα!
Σκέψου δημιουργικά και μεταμόρφωσέ τα σε έργα τέχνης.
Όχι δικά σου αλλά των παιδιών.
Το παιδικό δωμάτιο αλλά και κάποιες ιδιαίτερες γωνιές θέλουν χρώμα, ζεστασιά και προσωπικές πινελιές.
  • Χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους για ύφασμα δημιούργησε, σε ένα μονόχρωμο πανί, ζωγραφιές σαν και αυτές που φτιάχνουν τα παιδιά.

Paintings on a sofa
  • Γράψε φράσεις που αγαπάς, ατάκες που έχουν πει τα παιδιά και σου έμειναν αξέχαστες!
Στην αγορά υπάρχουν υφάσματα με έτοιμα σχέδια, ειδικά για να τα ζωγραφίσουν ακόμα και τα παιδιά.....
TIDNY fabric (IKEA)
Τα σχέδια είναι πολύ όμορφα και θυμίζουν παιδικές ζωγραφιές , ενώ το συγκεκριμένο ύφασμα είναι  βαμβακερό.
TIDNY fabric
Έτσι μπορείς να "ξανα-ντύσεις" το παλιομοδίτικο έπιπλο και να του δώσεις στυλ και άποψη........
Painted fabric
Τί λες θα το τολμήσεις;



Comments

  1. Η ιδέα με το ύφασμα που μπορείς να ζωγραφίσεις είναι τέλεια! Ειδικά για έπιπλα παιδικού δωματίου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Sundayspoon! Θυμάμαι όταν πήγαινα δημοτικο ήταν πολύ της μόδας η ζωγραφική πάνω σε υφάσματα και η μαμά μου είχε φτιάξει μια πάνινη τσάντα που τη λάτρευα. Τώρα που έγινα εγώ μαμά θα κάνω το ίδιο.

      Delete
  2. Εγω μολις ειδα τον λευκο καναπέ έπαθα συγκοπή. Στην καρέκλα με αποτελείωσες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χα χα χα και να φανταστείς ότι ο καναπές της συγκεκριμένης οικογένειας είναι ένας κανονικός λευκός καναπές από το ΙΚΕΑ. Χαρά στο κουράγιο τους να τον μεταμορφώσουν έτσι.

      Delete
  3. Καλά, μιλάμε για φανταστική ιδέα!!!!!!!!! Όχι βέβαια να βάλω τη μικρή να ζωγραφίσει πάνω στον καναπέ του καθιστικού (αυτό δεν το τολμάω γιατί έφαγα κάτι ώρες από τη ζωή μου να δουλεύω για να τον αγοράσω), αλλά το να αγοράσω ύφασμα με σχέδια και να βάλω τη μικρή να τα χρωματίσει και μετά να ντύσω κάποιο παλιό έπιπλο (καρέκλα, πολυθρόνα,κλπ), θα το τολμήσω με τα 1000! Η ιδέα είναι σούπερ φανταστική!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλά για το σαλόνι ούτε και εγώ δεν το σκέφτομαι καν. Αλλά για ένα σκαμπό, για μαξιλάρες ή για μια παλιά πολυθρόνα στο παιδικό δωμάτιο και εγώ θα το τολμούσα άνετα.
      Φιλιά Ασπασία μου.

      Delete
  4. λες αυτο να ειδε η μικρη μου κ εχει αρχιζει να ζωγραφιζει τον μπεζ καναπε;;;να μην στεναχωριεμαι δηλαδη!!χαχα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δες το από την καλή πλευρά! Κάνε τον μουτζουρωμένο καναπέ άποψη!

      Delete
  5. Σήμερα πάλι "ζωγράφισες" Δασκάλα! Όχι όμως στους καναπέδες αλλά στην ανάρτηση! Δεν έχω κάποιο έπιπλο που δεν μου αρέσει αλλά δεν θα είχα πρόβλημα να μετατρέψω ήδη υπάρχον έτσι όπως μας δείχνεις! Δεν εχω ακριβά επιπλα ακριβώς γιατί ηξερα οτι θα κάνω παιδια κ θα παιζουν πανω. Δεν με πειράζει αν λερωθουν κλπ γιατι θελω να παιζουν οπου θέλουν στο σπίτιι! Η μαμα μου ειχε κλεισμενο το σαλονι κ μου εχει μεινει απωθημενο:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ αυτό το κλεισμένο σαλόνι! Αν και δεν πρέπι να λες τέτοια.... δείχνει την ηλικία μας. ;)
      Η δικιά μου μας άφηνε να καθόμαστε σε 2 συγκεκριμένες καρέκλες για να δούμε τηλεόραση και ποτέ στον καναπέ χα χα χα. Τώρα ΖΟΥΜΕ στο σαλόνι ξαπλώνουμε τα μεσημέρια στους καναπέδες και απολαμβάνουμε τις στιγμές. Ευτυχώς πάντως δεν ζωγραφίζουμε στα έπιπλα!

      Delete
    2. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι...αποκάλυψα λοιπόν ότι είμαστε γεννημένες την εποχή της Μικρασιατικής καταστροφής:)
      Α, στο σπίτι μας ζωγραφίζουμε σε κανά τραπεζάκι του ΙΚΕΑ ή σε κανά τοίχο! Τους αφήνω προς το παρόν για κανά χρόνο ακόμα μέχρι να βάψουμε το σπίτι και τότε θα εξαφανίσω οτιδήποτε γράφει!!!!

      Delete
  6. ΄Ε όχι, η καρέκλα ήταν καλύτερη πριν ......
    Εντάξει, έχει πλάκα,
    σε φιλω !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου Σοφάκι!
      Η καρέκλα είναι για πολύ τολμηρές!
      Μαξιλαράκια θα έκανες όμως έτσι δεν είναι;

      Delete
  7. Τέλεια τέλεια τέλεια !!!!!!!!!!!!Με βρηκες σε φάση που ψάχνουμε για σπιτι στο οποίο ελπίζω να έχω craft room ή έστω μια γωνίτσα για να δημιουργία με τρέλα θέλω τον καναπέ !!!!!!
    Εχουμε ξετρελαθεί οικογενειακός με την ιδέα !!!!!!
    Σε φιλώ !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λοιπόν είστε απίστευτη οικογένεια!
      Πραγματικά αν το τολμήσεις θέλω να τον δω αυτόν τον καναπέ.
      Φιλιά πολλά Ιωάννα μου <3

      Delete
  8. Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους όσον αφορά τα σαλόνι. Για playroom όμως ή για το παιδικό δωμάτιο είναι απίστευτη ιδέα. Και δεν θα το έκανα εγώ. Την Νόνη και τον Νικόλα θα έβαζα και θα το χαίρονταν κιόλας. Πολύ έξυπνη ιδέα Θεανώ μου. Φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τελικά είμαστε τολμηρές ως προς το παιδικό δωμάτιο και θέλουμε χρώμα πολύ εκεί. Το σαλόνι μας το θελουμε πιο "ήρεμο". Ταιριάζουμε Σίνα :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα