Skip to main content

Μαθαίνω να ζωγραφίζω με απλές γραμμές.


Τις τελευταίες μέρες έχουμε καθιερώσει τα απογεύματα ζωγραφικής.
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το κάναμε ιδιαίτερα οργανωμένα ή έχοντας ένα συγκεκριμένο θέμα για ζωγραφική.Από τότε που άρχισαν τα σχολεία ωστόσο, η κόρη μου έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο.
Από τις πρώτες κιόλας μέρες άρχισε να ζωγραφίζει πρόσωπα, δέντρα, σπιτάκια.
How to draw

Έβαζε τις λεπτομέρειες έτσι όπως της είχε στο μυαλό της, αλλά και όπως τους τα είχε δείξει η δασκάλα.....με μικρές παραλλαγές φυσικά!
Μπορείτε και εσείς, σαν άλλη δασκάλα, να δείξετε, από νωρίς, στο παιδάκι σας, πως να ζωγραφίζει όλο και πιο πολύπλοκα σχέδια, ξεκινώντας όμως από βασικά σχήματα και γραμμές.
Ακολουθώντας βήμα - βήμα τις εικόνες δείξτε του πως να φτιάξει ένα βάτραχο.....
Εγώ αυτό που κάνω είναι να εκτυπώνω το συγκεκριμένο σχέδιο και στη συνέχεια ταυτόχρονα να ζωγραφίζουμε  και οι δύο μαζί.
Θα φτιάξετε μια γάτα από ημικύκλια, τρίγωνα και απλές γραμμές.....
Πώς σας φαίνεται η δικιά μας οικογένεια από γάτες;;;
Θα ζωγραφίσετε ένα ασπρόμαυρο πάντα.....
Ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με τρίγωνα, παραλληλόγραμμα και κύκλους.....


Μέχρι και το δράκο του παραμυθιού θα καταφέρετε να φτιάξετε!
Την επόμενη μέρα ξανακάντε το ίδιο και προσπαθήστε να δείτε, αν το παιδάκι σας θυμάται, χωρίς να κοιτάζει αυτή τη φορά, τα βήματα που έκανε για να ζωγραφίσει κάθε σχέδιο.
Κάθε μέρα θα νιώθει ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά και τα σχέδια του θα γίνονται όλο και καλύτερα!
Τα παραπάνω σχέδια αλλά και πολλά άλλα, θα τα βρείτε και θα τα εκτυπώσετε εδώ.
Στο ίντερνετ φυσικά μπορείτε να βρείτε και άλλες ιδέες για ζωγραφική όπως πώς να κάνετε φατσούλες χαρωπές ή λυπημένες......
how to draw
Ένα πουλάκι ξεκινώντας από ένα βέλος.......
How to draw
ή έναν περήφανο κόκκορα!
How to draw
Καλές ζωγραφιές με τους μικρούς σας piccaso!!!

Comments

  1. Πολύ όμορφα τα έφτιαξε! Πόσο χρονών είναι; Και με την δική μου τα κάνουμε αυτά! Πριν λίγο της τύπωσα την γατούλα και το πάντα! Τρελάθηκε!
    Kathy by anthomeli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κathy είναι 4χρονών και οι δικές της ζωγραφιές είναι αυτές που φαίνονται δεξιά.
      Εγώ ζωγράφιζα σιγά σιγά μαζί της για να τα φτιάχνουμε παρέα.
      Από τότε που τα βρήκα ενθουσιάστηκα γιατί να σου πω με προβλημάτιζε πως θα μάθει σιγά σιγά να κάνει σχέδια που να τα καταλαβαίνουν και οι άλλοι.
      Καλό Σ/Κ!

      Delete
  2. Καλά, το πιστεύεις ότι είμαι τόσο άχρηστη που δεν μπορώ να ζωγραφίσω ούτε ένα ζωάκι? Ακόμα και τα ανθρωπάκια μου είναι χειρότερα από της 7 χρονης κόρης μου. Μα πόσο χρήσιμα αυτά που μας δείχνεις???? Μα γίνεται να αγγίζεις την τελειότητα σε κάθε σου ανάρτηση??? Αύριο μόλις ξυπνήσουν τα τέκνα, ξεκινάμε μαθήματα ζωγραφικής!
    (πρέπει να πάρω εκτυπωτή! κάθε φορά που σε επισκέπτομαι, το θυμάμαι!).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ξέχασα να σχολιάσω για την κορούλα σου και μπράβο της για την πρόοδό της. Η cat family σας σκίζει!

      Delete
    2. Έτσι και εγώ Δήμητρα δεν είμαι καθόλου καλή στο να δείχνω σε κάποιον πως να ζωγραφίζει.
      Σώθηκα με τα συγκεκριμένα χα χα χα!

      Delete
    3. όπως ξέρεις δεν έχω εκτυπωτή, έστειλα το link στην αδελφή μου που μένει σε άλλη περιοχή και πήγα σήμερα να πάρω τις εκτυπώσεις (τόσα χλμ για πάρτη σου κυρία Θεανώ!)! Η αδελφούλα μου έψαξε το site σου και τύπωσε κι άλλες! Έρχομαι σπίτι, η κόρη μου λύσσαξε, δεν έκανε μαθήματα ακόμα για να κάνει πειράματα με τη ζωγραφική! Φεύγουμε για ενόργανη και θα τα κάνουμε μετά! Αν δεν προλάβουμε (λέμε τώρα) αύριο θα στείλω το σημείωμα της δασκάλας...σπίτι σου:)

      Delete
    4. Όλα θα τα προλάβετε εσείς δεν σας φοβάμαι!
      Καλές ζωγραφιές.

      Delete
  3. to vrika epitelous...den ksereis posi wra epsaxna gia auti tin anartisi!!!!!!
    tha aresei polu sti Kallia :-)
    filia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πόσο είναι τώρα η Κάλλια σου;
      Με την προσαρμογή της στο σχολείο όλα καλά φαντάζομαι.
      Βάλε και τον μικρούλη να βλέπει, θα το χαρεί και αυτός!

      Delete
  4. Thank you for providing a good quality article. 메이저사이트

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα