Skip to main content

Ντύστε τις χάρτινες κούκλες: The Christmas version!

Paper doll
Αλήθεια τις θυμάστε;
Στο τέλος του κοριτσίστικου περιοδικού που μετά μανίας αγοράζαμε - κάθε εβδομὰδα ὴ κάθε μήνα; - χάρτινες φιγούρες από κουκλίτσες που φάνταζαν τότε πανέμορφες.
Και μαζί: ρούχα, παπούτσια, καπέλα, εσώρουχα, μαγιώ, βραδυνά φορέματα και όλα τα αξεσουάρ ώστε η κούκλα να αλλάζει αμφίεση ανάλογα με την περίσταση.
Το ψαλιδάκι απαραίτητο για να κόψουμε προσεκτικά τα ρούχα και την ανθρώπινη φιγούρα και φυσικά τα μικροσκοπικά άσπρα χαρτάκια που στη συνέχεια θα διπλώναμε στο πίσω μέρος της κούκλας.
Τί λέτε θα παίξετε ξανά με τις χάρτινες κουκλίτσες;
Αυτή τη φορά, ως μαμάδες βέβαια, θα μυήσετε τα παιδάκια σας στον υπέροχο αυτό χάρτινο κόσμο.
Ποιός είπε ότι τα ωραιότερα παιχνίδια είναι ακριβά ή από πολύτιμα υλικά και περίεργες κατασκευές;

Χάρτινες φιγούρες με χριστουγεννιάτικο θέμα είναι αρκετά για να στήσουμε έναν φανταστικό κόσμο και να φτιάξουμε ιστορίες που τα παιδάκια μας θα λατρέψουν.
Να η ευκαιρία για εμάς να θυμηθούμε, και για εκείνα να κάνουν χαρτοκοπτική -όπως λέει η κόρη μου-και να παίξουν ατέλειωτα με τα πρωτότυπα κουκλάκια τους.
Ξεκινήστε από τα απλά:
Gingerbread ανθρωπάκι με τα ρουχαλάκια του.....
gingerbread paper doll
Ένα αρκουδάκι που θα φορέσει πολύ όμορφα ρούχα στις γιορτές των Χριστουγέννων...
bear paper doll
Θα ντύσουμε ακόμα και την κυρία του Άγιου Βασίλη, στα κόκκινα φυσικά....
Mrs Santa Claus
Θα προετοιμάσουμε τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη, που ακόμα φοράει τις μπιτζάμες του...

Paper Santa
Και σε μια πιο αστεία εκδοχή.....
Paper Santa
Ντύστε αυτό το γατάκι ζεστά.....
Paper christmas kitty
Ελπίζω να αρέσουν οι ιδέες στα μικρά σας και να περάσουν αρκετή ώρα διασκεδάζοντας......
Mr. & Mrs Santa Claus
Μην ξεχάσετε να βάλετε και τα μικρά ελαφάκια στο σκηνικό που θα φτιάξετε....
Paper dolls
Άλλωστε πολλές φορές σημασία έχει ο τρόπος που  παρουσιάζουμε ένα παιχνίδι και κατά πόσο συμμετέχουμε και εμείς σε όλο αυτό.
Πάρτε λοιπόν τα ψαλιδάκια σας,
στρωθείτε όλοι μαζί και.....
 "χρουτς, χρουτς, χρουτς, χρατς, χρατς, χρατς....."
κόψτε και ντύστε τις καινούριες σας κούκλες!

Comments

  1. Κάτι έκανα βιαστικά και έσβησα τα σχολια στις 2 τελευταίες αναρτήσεις.
    @ Δημητρούλα μου αγόρασε έναν εκτυπωτή θα σου λύσει τα χέρια από πολλές απόψεις. Στο ιντερνετ υπάρχει άπειρο υλικό. Το θέμα ηλικία δεν το σχολιάζω (για πολλούς λόγους χι χι χι)
    @ astroneraidoula υπάρχουν πράγματι πολλοί τρόποι για να παίξει ένα παιδί. Η φαντασία τους δημιουργεί κόσμους ονειρεμένους.
    @ sundaysspoon ωραία η ιδέα σου. Λες να τα κρατήσουμε σε ένα κουτί με αναμνήσεις;;;
    Σας ευχαριστώ όλες πολύ Rania Dam, astroneraidoula, Dimitra, sundayspoon, Kiki, και Maro για τα σχόλια σας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και εδω εβαλες το χερακι σου;;;;
      Με σκοτωσες! Με διελυσες!
      Τελος παντων. Εσβησες τα σημαδια της ηλικιας μου!!!! Παλι καλα!!!

      Delete
    2. Άσε αντί να μετακινήσω τα spam έσβησα μια σελίδα με δημοσιευμένα σχόλια.
      Ουδέν κακόν αμιγές καλού αφού κρύφτηκαν τα τόοοοοοσα χρόνια σου. Αλήθεια μικρή μου πόσο είσαι;

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα