Skip to main content

Δωράκια στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Table decoration
Τα τελευταία χρόνια συνηθίζω στο εορταστικό τραπέζι, όπου μαζεύεται όλη η οικογένεια, παππούδες, αδέλφια, ξαδέλφια, παιδιά και θείοι, να προσθέτω μια μικρή λεπτομέρεια.
Ένα μικρό δωράκι για τον καθένα μέσα ή δίπλα από το πιάτο του.
Christmas tree ornaments
Και αν αυτό στο δικό μας σπίτι γίνεται συνήθως τα Χριστούγεννα, αφού τότε βρισκόμαστε όλοι μαζί, μπορείτε και εσείς να το εφαρμόσετε από φέτος στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.
Τοποθετήστε μαζί με το σερβίτσιο του καθενός δωράκια χειροποίητα ή μη που θα πάρουν στη συνέχεια στο δικό τους σπιτικό και θα σας θυμούνται.
Στην αγορά θα βρείτε πανέμορφα οικονομικά στολίδια για το δέντρο....
Beautiful ornaments
Χαρίστε κάτι που θα είναι στο πνεύμα των ημερών αλλά παράλληλα και κάπως χρηστικό.
Όπως αυτό το σετ αλατοπίπερου σε σχήμα χριστουγεννιάτικης μπάλας....
Crystal salt & pepper ornaments
Φροντίστε να είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα, να μοιάζουν παραμυθένια και επιλέξτε για τα παιδιά δώρα - παιχνιδάκια ή γλυκίσματα.
Οι καλεσμένοι σας θα βάλουν με τη σειρά τους τα δώρα σας στο δικό τους δέντρο και έτσι κάθε χρονιά θα σας θυμούνται με πολύ τρυφερότητα.
Ωραία ιδέα είναι να βάλετε τα μαχαιροπίρουνα μέσα σε μποτάκια διακοσμητικά ή σε γαντάκια παιδικά ........
Santas boots
Ακολουθώντας την ίδια ιδέα γεμίστε τα μποτάκια ή τα γάντια με μικρές συσκευασίες σαμπάνιας, μπύρας ή κάποιου σπιτικού λικέρ για τους ενήλικες.
Προσθέστε κριτσίνια και αλμυρά μπισκοτάκια καθώς και ένα καραμελένιο μπαστουνάκι........
Cosy wrappers
Ενώ για τα παιδιά θα τα γεμίσετε με σοκολατάκια, καραμέλες και σπιτικά μπισκοτάκια.
Δείτε αυτή την πρωτότυπη ιδέα με το παζλ μπισκότου!!!!
Cookie puzzle!
Tί λέτε θα το φάνε ή θα το φτιάξουν;
Χαρίστε στους καλεσμένους σας μικρά κεράκια......
Candle
Τα κεριά είναι πάντοτε ένα ευπρόσδεκτο δώρο.
Έχετε όρεξη για δημιουργία;
Η Ασπασία από το Μy lovable baby πραγματοποίησε την ιδέα μου και στολίσαν όλοι μαζί μπισκοτόσπιτα την ημέρα των Χριστουγέννων, γιατί όχι και εσείς;
  • Φτιάξτε και χαρίστε σε όλους από ένα μπισκοτόσπιτο χωρίς να το έχετε στολίσει.
  • Βάλτε σε ένα μικρό σακουλάκι λευκό γλάσο, σε ένα άλλο καραμελάκια και αφήστε τους να αυτοσχεδιάσουν όσο εσείς ετοιμάζετε το δείπνο της Πρωτοχρονιάς.
Κοιτάξτε μια παραλλαγή της ιδέας που βρήκα εδώ:
Στόλισε το δικό σου σπιτάκι
  • Φτιάξτε ένα έτοιμο σετ από μπισκότα σε σχήμα σπιτιού.
  • Απλώστε επάνω τους λιωμένη σοκολάτα.
  • Αφήστε να στεγνώσει και στολίστε το ένα.
  • Χαρίστε το πακετάκι με όλα τα "σύνεργα" σε μικρούς και μεγάλους....
  • Κλείστε τα σε ένα απλό σακουλάκι, στολίστε με μια καρτούλα ευχών και μια κατακόκκινη κορδέλα.
Νομίζω ότι όλοι θα ενθουσιαστούν με το δωράκι τους....
Αν σας άρεσαν οι ιδέες θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας.
Και μην ξεχάσετε να ξαναπεράσετε από εδώ γιατί μέχρι την Πρωτοχρονιά θα βρίσκετε συνεχώς ιδέες για δώρα διαφορετικά.
Καλά να περνάτε!

Comments

  1. Ωραιες ιδεες!Θα περναμε σιγουρα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ Μαρία μου. Καλή πρωτοχρονιά!

      Delete
  2. Μας απογειωσες παλι!!!! Επαθα εγκεφαλικο με το gingerbread house cookie set! Ειναι κα τα πλη κτι κο!! Πωλειται Ελλαδα ή μεσω amazon κλπ;
    Οι αλλες ιδεουλες ειναι εξισου πρωτοτυπες! Το αλατοπιπερο σε xmass edition κλεβει παρασταση και τα παιδικα γαντακια γεμισμενα με καλουδια "τα σπανε"!!! Στειλε μου δ/νση σου να ερθω στο dinner!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δήμητρα δυστυχώς για σένα το σετ για σπιτάκι δεν πωλείται. Είναι η ιδέα μιας μαμάς blogger στο εξωτερικό που το έκανε για τους δικούς της γνωστούς.Ακολούθησε το λινκ και δες αναλυτικά την ιδέα της. Εμένα με ξετρέλανε και έχω αρχίσει να αναζητώ μικρές συσκευασίες πλαστικών μπουκαλιών για να βάλω γλάσο και σοκολάτα.

      Delete
    2. Κρίμα....
      Εσύ πάντως, είμαι σίγουρη ότι θα το φτιάξεις και καλύτερο!!! Μήπως και να το βάλεις και προς πώληση για κάποιες μαμάδες που δεν πιάνουν τα χέρια τους...ξέρω μερικές:)

      Delete
  3. Ξεχασα να σχολιασω για την φιλη μας την Ασπασια που παει για master στα μπισκοτοσπιτα!!!! Ειδες τελικα οτι μια καλη δασκαλα αποτελει πηγη εμπνευσης και προοδου;;; Χαριν σε σενα καλη μας δασκαλα(εδω σε γλυφω) μια ακαματρα μαθητρια παει για 20:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Μπράβο και στα δυο αγαπημένα μου κορίτσια!
      Σας φαντάζομαι κολλητές, μαζί στο ίδιο θρανίο, να ανταλάσσετε μηνυματάκια κρυφά από τη δασκάλα και να σηκώνετε χέρι για να πείτε πρώτες το μάθημα!

      Delete
    2. Μόνο στη σκέψη της εικόνας αυτή....έχω δακρύσει από τα γέλια!
      Φιλάκια Θεανούλα μας, πολύ γελάσαμε σήμερα...σε καλό να μας βγει!!!

      Delete
  4. Ομολογώ ότι αυτή σου την ανάρτηση δεν την είχα διαβάσει, καθώς αραίωσα τις επισκέψεις στην μπλογκογειτονιά λόγω έλλειψης χρόνου την περίοδο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των Χmas. Να 'ναι καλά η φίλη μου η Δήμητρα που μου το "κάρφωσε".

    Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου για την αναφορά!
    Η διαδικασία χτισίματος μου άρεσε τόσο πολύ που ετοιμάζομαι να ξαναχτίσω σπιτάκια (πιο βελτιωμένα εμφανισιακά και δομικά) την Πρωτοχρονιά! Να 'ναι καλά η δασκάλα μου ;)

    Φιλάκια xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ε τί κολλητές είσαστε; Να μην στο πει;
      Καλή διασκέδαση Ασπασία μου και καλό χτίσιμο!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα