Skip to main content

Χριστουγεννιάτικο κλίμα στο τραπέζι μας!

Christmas wreath
Όταν λέμε Χριστούγεννα αμέσως έρχονται στη μνήμη μας φωτάκια, λαμπεροί στολισμοί, αναμμένο τζάκι και αρώματα από κανέλλα, πορτοκάλι και βούτυρο.
Τα γλυκά έχουν την τιμητική τους και το γιορτινό τραπέζι το σχεδιάζουμε πολύ καιρό πριν για να είναι όσο το δυνατόν πιο πλούσιο και ζεστό.
Αλλά και όλες οι άλλες οι μικρές λεπτομέρειες που μας κάνουν να γινόμαστε και πάλι παιδιά έχουν τη δική τους αξία.
Μου αρέσει πολύ αυτές τις μέρες του Δεκέμβρη, καθώς η διάθεση αλλάζει, να προσθέτω, από λίγο κάθε φορά, κάτι που μας δίνει την αίσθηση ότι είμαστε πιο κοντά στις γιορτές και που ξαφνιάζει ευχάριστα τους δικούς μου ανθρώπους.
Μη φανταστείτε τίποτα πολύπλοκο και φοβερό, απλώς αρχίζω να αλλάζω μικρές καθημερινές συνήθειες και να τις κάνω λίιιγο πιο Χριστουγεννιάτικες.
Από τον τρόπο που θα σερβίρω το φαγητό στο τραπέζι, μέχρι τις δραστηριότητες που θα κάνουμε με την κορούλα μου τις ημέρες αυτές.
Θέλω κάθε μέρα να είναι διαφορετική και να έχει κάτι που θα μας μείνει αξέχαστο ή θα μας κάνει να γελάσουμε.
Άλλωστε, θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι, εμείς οι γυναίκες είμαστε που καταφέρνουμε μέσα σε όλα να  διαμορφώνουμε και το ευχάριστο κλίμα μέσα στο σπίτι και να τα κάνουμε όλα πιο διασκεδαστικά.

Σκέφτηκα λοιπόν να σας δείχνω κάθε μέρα, εκτός από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά, και από μία διαφορετική ιδέα για να κάνετε τα γεύματά σας πιο χριστουγεννιάτικα.
Πιστέψτε με θα αρέσει πολύ σε όλους και ίσως να συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι στην προετοιμασία τους, όπως κάνουμε εμείς, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.
Τί θα λέγατε, ας πόυμε, να κόβατε σήμερα το ακτινίδιο διαφορετικά και του δίνατε ένα πιο εορταστικό σχήμα.....
Christmas tree
Και αν σερβίρατε τα απλά μπιφτέκια με το ρύζι σε σχήμα χιονάνθρωπου.....
Christmas bento
Μην ξεχάσετε να φτιάξετε το δεντράκι από αγγούρι ή πράσινη πιπεριά, το μπρόκολο και τα καροτάκια.
Τα λαχανικά είναι απαραίτητα σε κάθε γεύμα και έτσι είναι σίγουρα πιο δελεαστικά!
Αλλάξτε σχήμα και κόψτε αλλιώς το απλό τυρί που θα συνοδέψει το μεσημεριανό σας και θα δείτε κρυφά χαμόγελα από όλους στο τραπέζι.....
Christmas tree cheese
ειδικά από τα παιδιά που τρελαίνονται για κάτι τέτοιες μεταμορφώσεις.
Κι όσο για το βράδυ:
Φτιάξτε νόστιμα και εύκολα σνακς για εσάς και τους φίλους σας στο κλίμα πάντα των Χριστουγεννων.
  • Πιτούλες για σουβλάκια ψητές κομμένες σε τρίγωνα.
  • Απλώστε γουακανόλε ή άλειμμα από ροκφόρ.
  • Στολίστε με κυβάκια κόκκινης πιπεριάς και 
  • βάλτε αλμυρά στικς για κορμό.
Τα δεντράκια σας είναι έτοιμα!
Christmas trees
Αν πάλι προτιμάτε μόνο τις πολύχρωμες μπάλες.....
Cracker ornaments
γίνονται και αυτές το ίδιο εύκολα.
  • Θα χρειαστείτε έτοιμα στρογγυλά κρακεράκια, κρέμα τυριού και πολύχρωμα λαχανικά: πιπεριές, καρότο, αρακά ή καλαμπόκι.
Τα Σαββατοκύριακα μας αρέσει να οργανώνουμε pizza nights.
Δείτε πως μπορείτε να μεταμορφώσετε την σπιτική πίτσα σε δέντρο ή μπαστούνι.....
Christmas pizza
ή σε έναν χαμογελαστό χιονάνθρωπο....
Pizza snowman
Τη συνταγή για μια νόστιμη σπιτική pizza θα βρείτε εδώ.
Δεν είναι ανάγκη να τα κάνετε όλα μαζί. Κάντε ένα από όλα ή συγκεντρώστε τις ιδέες και διοργανώστε για τα παιδιά μια βραδιά με θέμα τα Χριστούγεννα.
Αναθέστε στον καθένα να ετοιμάσει από κάτι και θα διασκεδάσετε πολύ.
Αύριο μια νέα ιδέα θα βρείτε στο blog που θα κάνει το καθημερινό σας τραπέζι διαφορετικό και καθόλου συνηθισμένο.

Καλά να περνάτε!





Comments

  1. Υπέροχα όλα. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον πόστ. Τα έβαλα σε φάκελο για να τα συμβουλευτώ για το χριστουγεννιάτικο μπουφέ... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Κωνσταντίνα μου!
      Κάθε μέρα ακόμα μία ιδέα θα βάζω οπότε ξαναπέρασε για να πάρεις κι άλλες.
      Καλό υπόλοιπο Κυριακής.

      Delete
  2. Δεν έχω ξαναδεί πιό όμορφες ιδέες για γιορτινό τραπέζι!!!!!!! Είναι όλες ξεχωριστές και πρωτότυπες που έχω ειλικρινά συγκλονιστεί!!! Τι να σου πω πάλι, έγραψες!
    Το δέντρο από ακτινίδιο απλά μοναδικό! Το τυρί-Χριστουγεννιάτικο δέντρο αστείο και απίθανο! H Xmass pizza όλα τα λεφτά!!! Ααααα και τα μπιφτέκια τσαχπίνικα!
    (μπήκα μια τσακ-μπαμ να σε δω και έχεις ανεβάσει υπερπαραγωγές! θα ξαναρθω αύριο πάλι, τώρα με καλεί το καθήκον!).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν Δήμητρα! Νομίζω ότι και τα δικά σας γεύματα από σήμερα θα γίνουν λίγο πιο χριστουγεννιάτικα ε;

      Delete
    2. Μια φορα εχω κανει πρωτοχρονιατικο τραπεζι και απο τα 5 πιατα, τα 5 δεν τρωγοντουσαν! Φαγαμε μπολικο ψωμακι ομως:). Με φοβουνται ολοι οι φιλοι και δεν ερχονται για φαι απο τοτε!!
      Τωρα ομως....
      Μου εχεις αναψει φωτιες! Καλημερα πολυμηχανη Θεανω:)

      Delete
    3. Αν είσαι καλή μαθήτρια έρχεσαι κάθε μέρα να βλέπεις τις νέες ιδέες και κρατάς σημειώσεις θα γίνεις ξεφτέρι. Θα καταπλήξεις μεγάλους και παιδιά!
      ***Το είπα πάλι το δασκαλίστικο!!!-Τελικά εκτός από το βήχα και τον έρωτα,ούτε το επάγγελμα κρύβεται;)

      Delete
  3. πωπω τι φανταστικες ιδεες ειναι αυτες!!! μ αρεσαν τ δεντρακια με τη πιτουλα κ ευκολα να γινουν απο θεμα χρονου γιατι τ αλλα μ φανηκαν λιγο χρονοβορα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και το τυράκι δέντρο είναι εύκολο και το ακτινίδιο. Δεν έχουν πράξενο κόψιμο ο τρόπος που τα βάζεις αλλάζει. Όσο για την πίτσα ακόμα και αυτή που θα παραγγείλεις απ'έξω μπορείς να την κόψεις σε μικρά δεντράκια (τρίγωνα με κορμό)και θα είναι εξίσου εντυπωσιακή.Το έχω κάνει!!!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα