Skip to main content

Αγνοούνται εδώ και μέρες και πλέον καταζητούνται !!!

kids socks
Λοιπόν αρκετά!!!
Αυτό είναι ανεξήγητο!!!
Όχι πες μου πως γίνεται, ενώ τις μαζεύω, τις ομαδοποιώ, τις βάζω ΜΑΖΙ μέσα στο πλυντήριο......αυτές τσουπ.... εξαφανίζονται!!!!
Ναι για τις παιδικές κάλτσες μιλάω.
Εγώ πάντως το θεωρώ ανεξήγητο!
Έψαξα από εδώ, έψαξα από εκεί....ΤΙΠΟΤΑ.
Μέχρι που βρήκα αυτή την ιδέα......
Lost socks
και την εφάρμοσα.
Ένα καδράκι με μανταλάκια, φτιαγμένο ειδικά για τις παιδικές κάλτσες που μονίμως αγνοούνται, χωρίζουν η μία από την άλλη και ψάχνουμε όλοι να τις βρούμε κάθε φορά που τακτοποιούμε ρούχα και συρτάρια.
Αλλά και έτσι δεν βρήκα τη λύση.
Γέμισαν τα μανταλάκια και οι χαμένες δεν βρέθηκαν ποτέ. Άσε που άρχισα να φοβάμαι ότι σε λίγο θα αρχίσουν να χάνονται και από εκεί.....
Lost socks

Μήπως πρέπει να πάρω πιο δραστικά μέτρα;
Να βγάλω επίσημη ανακοίνωση για όποιον τις είδε;
Να καθορίσω αμοιβή; Τέλεια ιδέα......
Κάλτσες καταζητούνται!
Δεν μπορεί, μόνο και μόνο από χιουμοριστική διάθεση, όλοι στο σπίτι θα κάνουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για να τις βρούμε.
Κι αν πάλι όχι, δεν πτοούμαι, θα αρχίσουμε το ψάρεμα!
Γιατί τα παιδικά καλτσάκια είναι πάνω από όλα χαριτωμένα και για αυτό δίνουν ιδέες για παιχνίδι.
Αν λοιπόν αντιμετωπίζεις και εσύ το ίδιο πρόβλημα δες στο ψύχραιμα και φτιάξτε μαζί με τα μικρά σου ψαράκια από κάλτσες!!!
Ψαράκια από κάλτσες
Η ιδέα είναι πολύ εύκολη:
  • Βάλτε μέσα σε κάθε κάλτσα ένα μικρό μεταλλικό κομμάτι (π.χ συνδετήρα) ή ένα μαγνητάκι.
  • Γεμίστε τις κάλτσες με πανάκια, χαρτί ή βαμβάκι μέχρι το σημείο της φτέρνας.
  • Δέστε εκεί ακριβώς κάθε κάλτσα με μια κορδέλα για να μοιάζει σαν την ουρά του ψαριού.
  • Ράψτε πολύχρωμα κουμπιά στο μπροστινό μέρος της κάλτσας για να φτιάξετε τα ματάκια του ψαριού.
  • Τώρα φτιάξτε ένα καλάμι ψαρέματος σαν αυτό της φωτογραφίας και αρχίστε να ψαρεύετε!
Διασκεδαστικό δεν είναι;

Τί;;; Χάθηκαν και άλλες κάλτσες;;; Γυναικείες αυτή τη φορά;;;
Μάλλον σου άρεσε η ιδέα αλλά το ψάρεμα είναι λίγο παιδικό δε νομίζεις;
Τί λες για κάτι πιο πρωτοποριακό και ασυνήθιστο όπως, ας πούμε, να ντύσεις τις γλάστρες σου;
Κάλτσες στις γλάστρες
Μμμμμμ! Ωραία ιδέα!
Μα επιτέλους που είναι η άλλη κάλτσα μου;;;

Comments

  1. Χα, χα! Τι μας κάνουν οι άτιμες! Προκειμένου να γίνουμε Σέρλοκ Χόλμς ας σκεφτούμε τέτοιους έηυπνους τρόπους "αξιοποίησης" καλύτερα!
    Φιλιά,καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλη εβδομάδα Νίκη μου!
      Πείτε κι άλλες ιδέες αν έχετε θα χαρώ να τις δω.

      Delete
  2. ΧΑ ΧΑ ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΙΔΕΕΣ ΘΕΑΝΩ!
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ..ΜΙΑ ΚΑΛΤΣΑ, ΜΟΝΗ....ΨΑΧΝΕΤΑΙ...Ε...ΕΙΝΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Ειρήνη μου!
      Εκνευριστικό και αγχωτικό αν βιαζεσαι πρωι-πρωί να ετοιμαστείς.

      Delete
  3. Τις μονές εγώ τις βάζω όλες σε μια λεκααντσα και περιμένουν εκεί το ταίρι τους! Αν δεν βρεθούν τότε μπαίνουν σε σακούλα. Αν μετά από έλεγχο , μετά από καιρό παραμένουν μοναχούλες πετιούνται. Aυτό όμως με τα γλαστράκια είναι ωραία ιδέα!
    Kathy by anthomeli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άσε έχω δοκιμάσει τα πάντα και ακόμα αγνοούνται αλλά μερικές λυπάμαι να τις πετάξω για αυτό το ψάχνω....

      Delete
  4. xaxaxa!!πολυ γελιο οι περιγραφες σου!!εισαι απιστευτη!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γέλια για να πάει καλά η εβδομάδα!
      Φιλιά καλή σου μέρα!!!

      Delete
  5. Replies
    1. Ευχαριστώ Ειρήνη.
      Καλή εβδομάδα!

      Delete
  6. Εχω παρα πολλες μονες.Αν και φετος δεν βρουν το ταιρι του θα τις μεταποιησω.Εχεις δικιο.Γιατι να σκαω.Αφου δεν τις φοραμε ετσι και αλλιως!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αξιοποιούμαι και δεν απελπιζόμαστε!
      Αυτό είναι το concept. Τα κάνουμε όλα διασκέδαση.

      Delete
  7. Πολύ ωραία ανάρτηση Θεανώ! Ελιναι να την διαβάζεις το πρωί και να σου ανεβάζει το κεφι γιασ την υπόλοιπη μέρα! Η ιδέα με τις γλάστρες μου αρέσει πολύ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ξεκινάμε με χαμόγελα την εβδομάδα Μάρω μου!
      Φιλιά.

      Delete
  8. Θεανώ μου τελικά έχεις Pinterest;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μάρω μου σου έστειλα mail. Θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου.

      Delete
  9. Δεν παίζεσαι !

    ReplyDelete
  10. Τι φοβερές ιδέες και οι 2! Για την παρουσίαση, δεν το συζητώ! Ολόκληρο σενάριο!
    {Fan, όπως λέμε sofan!}

    ReplyDelete
  11. Και νόμιζα ότι μόνο σε εμάς συμβαίνει αυτό......τέλειες ιδέες. Τα χριστούγεννα εμείς φτιάχνουμε και χιονάνθρωπο από άσπρες κάλτσες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε όλους συμβαίνει Κατερινάκι μου και ειδικά στις μικροσκοπικές παιδικές. Θέλω να τον δω αυτόν τον χιονάνθρωπο από κάλτσες!!!

      Delete
  12. Η ανάρτηση σου είναι όλα τα λεφτά!! Ειδικά εκείνο το σημείο με την αμοιβή!! Ξέρεις παλιά όταν ήμουν παιδί κορόιδευα την μητέρα μου γιατί μπέρδευε συνέχεια τις κάλτσες μου με του αδερφού μου. Τώρα πια την κατανοώ απόλυτα:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι ειναι Sheena πολλά πράγματα που έκαναν οι μανούλες μας τα βλέπουμε διαφορετικά όταν κάνουμε και εμείς τη δική μας οικογένεια.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα