Skip to main content

Μαμά χειμωνιάζει;

Φθινόπωρο στο παράθυρο....
"Μαμά θα χειμωνιάσει σε λίγο;"......
με ρωτάει κοιτάζοντας τον ουρανό που μερικές φορές συννεφιάζει.
Χαμογελώ και της λέω: "Σε λίγο καιρό, όχι ακόμα, γιατί τώρα είναι φθινόπωρο".
Τα χρώματα του φθινοπώρου είναι διαφορετικά.
Αρχίζει να μυρίζει αλλιώς ο αέρας και όταν κοιτάς έξω από το παράθυρο όλα σου δείχνουν ότι σε λίγο θα αρχίσουν οι πρώτες βροχές.

Ιδέες διακόσμησης για το φθινόπωρο θα βρείτε πολλές, αλλά αυτή εδώ είναι ξεχωριστή και θα κάνει πολύ ιδιαίτερο το παράθυρο στο παιδικό δωμάτιο.

  • Κόψτε πολύχρωμα ριζόχαρτα ή γκοφρέ χαρτιά σε σχήμα φύλλω.
  • Διαλέξτε τα χρώματα του φθινοπώρου ή όποια σας αρέσουν.
  • Κολλήστε τα φύλλα γύρω από το παράθυρο.....
κόψτε και κολλήστε....

  • Με ένα πινέλο σχηματίστε τις λεπτομέρειες του κάθε φύλλου...........
ζωγραφίστε...

Μπορείτε να φτιάξετε και ολόκληρο δεντράκι με την ίδια τεχνική ή χρωματίζοντας με νερομπογιές φίλτρα καφέ, ώστε να γίνουν τα φύλλα του δέντρου....
Δεντράκι φθινοπωρινό
Καλό φθινόπωρο και σταθείτε λίγο για να απολαύσετε τη θέα....!
δεντράκι στο παράθυρο

Comments

  1. Καλά, ενθουσιάστηκα! Πάω να το κάνω τώρα! Και έχω και γκοφρέ χαρτιά αρκετά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή επιτυχία Βέρα! Εμείς θα πάμε το Σάββατο να προμηθευτούμε διάφορα "χαρτικά"- σχολικά οπότε μάλλον την Κυριακή θα είναι η ημέρα διακόσμησης.

      Delete
  2. Αχ την ειχα δει αυτη την ιδεα και ηθελα πολυ να δουλευα να την κανω! Μπραβο που την παρουσιασες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μάρω μου δεν βρήκες τίποτα ακόμα από δουλειά;
      Μάζευε ιδέες οργανώσου και όταν αρχίσεις θα τα κάνεις όλα μαζεμένα!!!
      Φιλιά.

      Delete
  3. Τελικά και το φθινόπωρο έχει πολύ όμορφα χρώματα. Υπέροχες ιδέες. Τις είδα που τις ακολούθησε η Βέρα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερινάκι μου κάθε εποχή έχει τις χάρες της και εμείς με τα "πινέλα" μας ζωγραφίζουμε τις λεπτομέρειες...Καλή εβδομάδα!

      Delete
  4. de θελω φθινοπωρο....αλλα και τι να κανουμε;;πολυ ομορφο!μπραβο!καλο φθινοπωρο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και εγώ προτιμώ καλοκαίρι αλλά και στις πρώτες μέρες του φθινοπώρου βρίσκω μια ομορφιά.

      Delete
  5. Δεν ειμαι fan του φθινοπωρου αλλα τον παρουσιασες με πολυ ωραια χρωματα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άσε με έχει πιάσει μια τάση ανανέωσης, αλλαγής και παρόλο που λατρεύω καλοκαίρι μου αρέσει αυτή η μικρή αλλαγή του καιρού.

      Delete
  6. Καλημερούδια, Ζήτω το φθινόπωρο! Πολλά φιλιά, Βικτώρια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου Βικτώρια! Φοβερή fan του φθινοπώρου!!!
      Καλή εβδομάδα!

      Delete
  7. Anonymous16 September

    ΥΠΕΡΟΧΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ!!! ΗΔΗ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΦΥΛΛΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα και καλή εβδομάδα :)
    Θα συμφωνήσω με την Parents Land Gr, δεν είμαι ούτε εγώ fan του φθινοπώρου (όχι επειδή έρχεται ο χειμώνας αλλά επειδή τελείωσε το καλοκαίρι), ωστόσο η ιδέα σου είναι πολύ όμορφη για να το υποδεχτούμε χαρούμενα (όση χαρά μπορούμε να έχουμε που τελείωσε το καλοκαίρι).
    Φιλιά :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή εβδομάδα Daeira mommy!!!
      Τι κι αν δεν είμαστε τρελές fan του φθινοπώρου, θα βρούμε τον τρόπο να διασκεδάσουμε.
      Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα