Skip to main content

The Olympic Games....στο σπίτι μας!

Ολυμπιακοί Αγώνες Επιτραπέζια παιχνίδια!
Φαντάζομαι παρακολουθείτε Ολυμπιακούς Αγώνες όπως και εμείς.
Ως κορίτσια της ρυθμικής το χαρήκαμε πολύ εχθές αλλά μην νομίζετε λατρεύουμε και στίβο και συγχρονισμένη  κολύμβηση και ενόργανη και volley και γυνακείο ποδόσφαιρο και ιππασία!
Γενικά το εμπεδώσατε: Αγαπάμε Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαστε πολύ μέσα στο κλίμα.
Χαιρόμαστε με τα χρυσά, τα αργυρά μετάλλια, με την προσπάθεια των αθλητών και των αθλητριών, φανταζόμαστε ότι είμαστε και εμείς αθλήτριες φοβερές και τρομερές!
Για να καταλάβετε ακόμα και πιο κουκλάκι θα κρατάμε την ώρα που, με αγωνία, θα περιμένουμε την βαθμολογία μας έχουμε διαλέξει! (πολύ γέλιο....)
Υπάρχουν και οι άλλες ώρες βέβαια που με κάτι πρέπει να απασχοληθούμε για να "ηρεμήσει το σπίτι" (if you know what I mean)
Τότε έρχεται η ώρα για τα επιτραπέζια παιχνίδια.
Ευτυχώς βρήκαμε το ιδανικό με θέμα, τι άλλο, Ολυμπιακούς!
Το ανακάλυψα στο site Tinyme.
Τα πιτσιρίκια μαζεύονται γύρω από το παιδικό τραπέζι. Λάβετε θέσεις και ξεκινάμε, πάμε για το χρυσό!
Στο site Tinyme θα βρείτε ιδέες και θα μπορέσετε να εκτυπώσετε δωρεάν επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια μνήμης ακόμα και τα προσωπικά μετάλλια των παιχτών με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Κρεμάστε στην πόρτα το σήμα για το παιχνίδι-άθλημα που διοργανώνετε.....
Door hangers
Εκτυπώστε και διακοσμήστε τα cupcakes, τα παγωτά ή τις φρουτοσαλάτες που θα σερβίρετε με αυτά τα χαριτωμένα toppers....
Cupcake toppers
Παιχνίδια με τις σημαίες των κρατών που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά αλλά και θα εξασκήσουν τη μνήμη τους και θα διευρύνουν τις γνώσεις τους....
Παίξτε με τις σημαίες!
 Τα πιο μικρά παιδάκια μπορούν να παίξουν με τους λαβύρινθους....
Φτάσε στην άκρη του λαβύρινθου
ή να φτιάξουν μόνα τους τη σημαία της χώρας που εκπροσωπούν!
Το επιτραπέζιο παιχνίδι για να δείτε ποιός θα καταφέρει να φτάσει πρώτος στο τέρμα.
Εκτυπώστε, κόψτε και κολλήστε ακολουθώντας τις οδηγίες και οι Αγώνες ξεκινούν......

Στο site θα βρείτε τα κυβάκια με τις φατσούλες για να μπορέσετε να παίξετε!

Ποιά είναι η αγαπημένη σας φατσούλα;
Και φυσικά μην ξεχάσετε να ετοιμάσετε και τα βραβεία!
Χρυσό, Ασημένιο Χάλκινο μετάλλιο για τους νικητές.
Εγώ το πήρα το δικό μου ;-)
Στην δική σας παρέα ποιός θα είναι ο νικητής;;;

Καλή διασκέδαση!

Comments

  1. wraio post koritsaki euxaristoume!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ κοριτσάκι. Καλά παιχνίδια!!!

      Delete
  2. Τι όμορφο μπλογκ! Καλώς σε βρήκα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς ήρθες Marie!
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ελπίζω να βρεις πολλές ιδέες εδώ!

      Delete
  3. Καλημέρα Θεανώ μου και καλή εβδομάδα! Έλα μια βόλτα από το σπιτάκι μου για να πάρεις τα βραβεία σου! Πολλά φιλάκια! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε ευχαριστώ Έλενά μου πολύ πολύ!!!

      Delete
  4. Βλεπουμε φυσικα καθε φορα. Πολλα φιλια.

    ReplyDelete
  5. Πολλά φιλιά γλυκιά μανούλα :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα