Skip to main content

Καλοκαίρι σημαίνει......

  • Να γυρνάς από τη θάλασσα με το μαγιό και να συνεχίζεις τα πλατσουρίσματα.
Γεμίστε μπαλονάκια με νερό και παίξτε με τα νερά μέχρι να ξεβγαλθούν τα αλάτια!!!!
Water balloons
  • Να φοράς τα αγαπημένα σου παπούτσια στην καλοκαιρινή τους εκδοχή.
Τα αγαπημένα σας sneakers κυκλοφορούν και σε καλοκαιρινή water friendly έκδοση!!!!
Water friendly sneakers
  • Να τρως ελαφρά απολαυστικά γεύματα με φίλους και να τα σερβίρεις με στυλ.
Φτιάξτε μίνι burgers και συνοδέψτε τα με μακριά στικς πατάτας στα ποτήρια του ούζου με τη σως που σας αρέσει.
Τα παιδιά λατρεύουν κάτι τέτοια γεύματα σε μικρογραφία!!!
Mini burgers
  • Να περπατάς ξυπόλυτη και να βάφεις τα νύχια σου με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Κάντε μαζί με τα μικρά σας κούνια στην παιδική χαρά και γελάστε ανέμελα μαζί τους με όλη σας την ψυχή!!!
  • Να στολίζεις το σπίτι μέσα και έξω με αυτοσχέδια φαναράκια και να απολανμβάνετε οικογενειακώς βραδιές κάτω από τα αστέρια.
Φτιάξτε φαναράκια από τα άδεια βάζα που έχετε κρατήσει. Κρεμάστε τα από πολύχρωμες κορδέλες και βάλτε μέσα κεράκια ρεσώ.
  • Να λες το "Σ' αγαπώ" με κάθε τρόπο.
Πείτε σε αγαπώ στον καλό σας, στα παιδιά σας, σε όποιον αγαπάτε πραγματικά, με κάθε τρόπο.


Θυμηθείτε:
Οι πιο όμορφες αναμνήσεις που έχουμε είναι αυτές από τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων.
Δημιουργήστε για τα παιδιά σας τις ωραιότερες αναμνήσεις και περάστε μαζί τους το πιο έντονο καλοκαίρι που ζήσατε ποτὲ, ακόμα κι αν δεν είστε παιδιά.
Αξίζει!!!

(photos via pinterest.com)

Comments

  1. It's summer time.Πολυ δροσερες ιδεες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Στην καρδιά του καλοκαιριού όλα μυρίζουν θάλασσα!!!
      Καλή εβδομάδα να έχεις, φιλιά πολλά!!!

      Delete
  2. ποσο δικιο εχεις που μας το θυμιζεις!!!!παιδικες καλοκαιρινες αναμνησεις!!πολυτιμες και αξεχαστες!Να εχεις μια ομορφη και ξεκουραστη εβδομαδα!φιλιαααα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή εβδομάδα misirloumisirlou!!!
      Να περνάς υπέροχες, καλοκαιρινές στιγμές με αυτούς που αγαπάς!

      Delete
  3. Καλημέρα . Για άλλη μια φορά έβαλες υπέροχη ανάρτηση !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα!!!
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Ελπίζω να σας δροσίζω λίγο με τις εικόνες....

      Delete
  4. Καλοκαίρι είναι όλα αυτά και άλλα τόσα που λόγω συνθηκών οι περισσότεροι πλέον δεν μπορούμε να χαρούμε..οπότε καλοκαίρι είναι και να περνάς απλά καλά κάνοντας το καοκαίρι όμορφο με το δικό σου τρόπο..Καλημέρα, καλή εβδομάδα..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Αχτιδούλα μου! Με τον τρόπο του ο καθένας ξέρει πως μπορεί να κάνει τις μικρές στιγμές έστω και λίγο διαφορετικές. Ακόμα και ένα βλέμα μια βόλτα με αυτόν που αγαπάμε, αγκαλιά, μια βραδιά με φίλους και κουβεντούλα μπορεί να γαληνέψει τη ψυχή μας....
      Καλή εβδομάδα να έχουμε.

      Delete
  5. fantaizi09 July

    Καλημερα κουκλα !Τη υπεροχα πραγματα ανεβασες παλι μας ξεσηκωνεις.Θα ηθελα τη βοηθεια σου(θρλω να φτιαξω για το δωματιο του γιου μου τα καδρακια με τους κηρομπογιες και με το μονογραμμα του με τα αυτοκινητακια) θα ηελα να μου πεις πως κολλας τους κηρομπογιες και τα αυτοκοκινητα και με τη κανεις την ασφαλτο.Παρεπηπτοντως δεν εχω ξαναασχοληθει με τιποτα τετοιο!Πολλα φιλια απο την νοτιοτερη πολη της Ελλαδος καλη εβδομαδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα και σε εσένα κοριτσάκι!!!
      Λοιπόν τις κηρομπογιές το καλύτερο είναι να τις κολλήσεις με το ειδικό πιστόλι σιλικόνης που σου λύνει τα χέρια στις περισσότερες τέτοιου είδους κατασκευές πανεύκολα. Επειδή όμως ίσως να μην μπορείς να το προμηθευτείς (αφού μου λες ότι δεν έχεις ξανακάνει κάτι τέτοιο) πιστεύω ότι και με μια κόλλα ισχυρή τύπου logo θα είναι μια χαρά.
      Όσο για τον δρόμο πάρε χαρτοταινία για να κάνεις το περίγραμμα και βάψε κανονικά με μαύρη μπογιά το δρόμο. Αφού στεγνώσει ή θα κολλήσεις άσπρες λεπτές λωρίδες από ταινία ή θα βάψεις πολύ προσεχτικά με λευκή μπογιά(θεωρώ την ταινία ευκολότερη)
      Ωστόσο μπορείς να αγοράσεις μια έτοιμη ταινία που είναι σαν δρόμος https://donkey-products.com/shop/en/kids/my-first-autobahn-klebeband αλλά δε θυμάμαι το κατάστημα που τις βρήκα στην Ελλάδα. Νομίζω στο imaginarium. Το ψάχνω και θα βαλω το link. Ελπίζω να βοήθησα :-)

      Delete
    2. Fantaizi τελικά είναι από το octopus.gr σε πολύ οικονομική τιμή δες εδώ https://www.octopus.gr/el/products/details/793/14/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82/deco-adhesive-tape-my-first-autobahn
      Πάντως για να βάλεις και τα αυτοκινητάκια ένα πιστόλι σιλικόνης θα σου έλυνε τα χέρια ;)
      Αν χρειαστείς κάτι άλλο πες μου!!!

      Delete
  6. fantaizi09 July

    Σε ευχαριστω πολυ για τις πολυτιμες πληροφοριες σου.Θα ρωτησω ποσο κανει το πιστολι σιλικονης αν ειναι ακριβο θα δουλεψει λογκο.Αν χρειαστω κατι αλλο θα σε ενοχλησω!

    ReplyDelete
  7. Καλησπέρα Θεανώ μου και καλή εβδομάδα! Υπέροχες εικόνες.... δροσερές καλοκαιρινές ιδέες που πραγματικά ομορφαίνουν το καλοκαίρι μας!! Πολλά φιλιά! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή εβδομάδα Έλενα!
      Διαλέγεις ιδέες και κάνεις το καλοκαίρι σου λιιιιίγο διαφορετικό. Αυτός είναι ο στόχος ;-)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα