Skip to main content

Τα σχολεία τελειώνουν.....Δωράκια για τη δασκάλα!!!

Τα σχολεία τελειώνουν και το καλοκαιράκι είναι εδώ για όλους.
Να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε, να το χαρούμε.
Αν το παιδάκι σου πηγαίνει ήδη σχολείο ή παιδικό σταθμό τί θα έλεγες για μια τρυφερή κίνηση στη δασκάλα του.
Είναι ωραίο να της κάνετε ένα δωράκι που θα φτιάξεις μαζί με το παιδάκι σου και θα της δείξετε έτσι πόσο την εκτιμάτε, πόσο σέβεστε τη δουλειά που έκανε όλο το χρόνο και θα την κάνετε να χαμογελάσει και να σας σκέφτεται με αγάπη ακόμα και στις διακοπές της.
Το δωράκι που θα της κάνετε μπορεί να είναι
Κάτι χρηστικό
Όπως ας πούμε μια τσάντα θαλάσσης που θα περιλαμβάνει τα είδη πρώτης ανάγκης για το καλοκαίρι!
Summer relaxation kit for teacher

Μη γελάτε είναι τάση στο εξωτερικό τέτοιου είδους δώρα και το κάνουν πολλές μαμάδες.
Άλλωστε οι δασκάλες στα μικρά παιδάκια είναι συνήθως γυναίκες νεαρής ηλικίας αλλά κυρίως γυναίκες που χρειάζονται και αυτές ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!
Διαλέξτε λοιπόν μια καλόγουστη μεγάλη -καλύτερα υφασμάτινη- τσάντα θαλάσσης.
Επιλέξτε κάποιο βιβλίο ή περιοδικό που πιστεύετε ότι θα είναι του ενδιαφέροντος της.
Αγοράστε ακόμα μια πετσέτα θαλάσσης, σαγιοναράκια σε έντονο καλοκαιρινό χρώμα, αντηλιακό και νερό αρωματικό για να δροσίζεται κάτω από τον ήλιο.
Ένα βραχιολάκι στα χρώματα της μόδας είναι και αυτό ωραία ιδέα να βάλετε μέσα στην τσάντα θαλάσσης.
Βοηθήστε το παιδάκι σας να ζωγραφίσει μια ωραία καρτούλα και γράψτε εκεί τις ευχές σας για καλό καλοκαίρι και το ευχαριστώ για την χρονιά που πέρασε....
Ίσως να σας φαίνεται παράξενο αλλά το δώρο σας σίγουρα θα αξιοποιηθεί και θα μείνει αξεχαστο!
Κάτι συμβολικό
όπως ας πούμε ένα γλαστράκι με κάποιο μικρό λουλουδάκι
Thanks for helping me grow
Βάψτε το γλαστράκι με μαύρο χρώμα μαυροπίνακα και γράψτε επάνω ένα μήνυμα όπως:
"Σε ευχαριστώ που με βοήθησες να μεγαλώσω και να αναπτυχθώ"
 Οι αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο που θα το κάνετε είναι εδώ
Μπορείτε ακόμα, να φτιάξετε μαζί μια γλαστρούλα με χάρτινα λουλουδάκια κολλημένα πάνω σε ξυλάκια, που θα γράφουν λόγια γλυκά για τη δασκάλα του μικρού σας.
Teacher gift
Μια καρτούλα χειροποίητη με κηρομπογιές και άλλα μικρά σχολικά αντικείμενα σίγουρα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στο κουτάκι με τις αναμνήσεις που κάθε δασκάλα κρατά.
Thank U teacher card
Και φυσικά τα καδράκια που σας είχα δείξει εδώ θα είναι ένα όμορφο και γλυκό δωράκι για την αγαπημένη δασκάλα. Άλλωστε κάθε δωράκι που φτιάχνεται από τα χεράκια ενός παιδιού είναι ευπρόσδεκτο.
Αλλά το δωράκι σας μπορεί να είναι και κυριολεκτικά
Κάτι γλυκό
Μπισκοτάκια βουτύρου σε σχήμα πίνακα!
Τα βήματα είναι απλά.
Φτιάξτε τη βασική ζύμη για μπισκότα βουτύρου που θα βρείτε εδώ .
Κόψτε τα σε μεγάλα παραλληλόγραμμα κομμάτια και ψήστε τα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Για να τα στολίσεις θα χρειαστείς:
  • Ζαχαρόπαστα σε σκούρο πράσινο χρώμα
  • Γλάσο που θα φτιάξεις χτυπώντας 1 ασπράδι αυγού και 180γρ άχνη ζάχαρη
  • Λευκή ζαχαρόπαστα 
  • Σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για τα μήλα
  • Καφέ χρώμα ζαχαροπλαστικής για το "ξύλο" στο κάτω μέρος του πίνακα
Κόψε την πράσινη ζαχαρόπαστα σε παραλληλόγραμμα κομμάτια λίγο μικρότερα από τα μπισκότα σου.
Με μια μπατονέτα ή με τα δάχτυλά σου άπλωσε λίγη άχνη ζάχαρη επάνω τους για να δώσεις το εφέ της σβησμένης κιμωλίας.....
Στη συνέχεια άπλωσε γλάσο πάνω στα μπισκότα ώστε να κολλήσει εκεί η ζαχαρόπαστα......
Γράψε με γλάσο γράμματα και αριθμούς στον "πίνακα" που δημιουργήθηκε, και αφού βρέξεις με λίγο νεράκι την κάτω πλευρά του .......
κόλλησε και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.
Ξύλινη βάση, κιμωλία, σφουγγάρι και ένα μήλο!
Κλείστε τα "πινακάκια"- μπισκότα σε ένα ωραίο καλαθάκι ή κουτί και χαρίστε τα στη δασκάλα των παιδιών για να.......γλυκαθεί!!!

Comments

  1. Φανταστικές ιδέες!Εγώ σαν μαθηματικός ξετρελαθηκα με τα μπισκοτα φυσικά αλλα για την δασκαλα του γιου μου λεω να κανουμε κατι αλλο μιας και τελειωσε το νηπιο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πραγματικά όποιο δωράκι και να της κάνετε θα χαρεί πολύ γιατί η τρυφερή κίνηση είναι που μετράει!!!

      Delete
  2. Επίκαιρο το θέμα και πραγματικά πολύ όμορφες όλες οι προτάσεις σου! ;) Κ εγώ είμαι σε φάση αναζήτησης του κατάλληλου δώρου και με βλέπω να φτιάχνω αρκετά κ όχι ένα τελικά...Αναποφάσιστη παιδί μου!

    ReplyDelete
  3. Πάντα με προβληματίζει το δωράκι που θα κάνουμε στη δασκάλα. Πολύ ωραία ιδέα με την τσάντα θαλάσσης και ξεχωριστή.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα