Skip to main content

Καδράκια για το παιδικό δωμάτιο!

Ζωγραφίστε μόνοι σας...
Η διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο συνήθως γίνεται από τη μαμά με βάση το δικό της γούστο και με αντικείμενα γεμάτα χρώματα και φιγούρες που αρέσουν στα παιδιά. Μας αρέσει να διακοσμούμε τους τοίχους με καδράκια, παιδικές φωτογραφίες, ζωάκια, γράμματα κ.λ.π.
Καλό είναι να υπάρχει μια ομοιομορφία τόσο στα χρώματα όσο και στο "θέμα" που διαλέγουμε να κυριαρχεί στο δωμάτιο του παιδιού έτσι ώστε να του προκαλεί ευχάριστη διάθεση και να το ηρεμεί.
Καθώς το παιδάκι μας μεγαλώνει μπορούμε να το ρωτάμε για αυτά που του αρέσουν και έτσι να αλλάζουμε σιγά σιγά τη διακόσμηση ώστε να είναι πιο κοντά στα γούστα του.
Μπορούμε μάλιστα να κάνουμε μαζί του κάποιες κατασκευές με πολύ απλά υλικά που ήδη βρίσκονται ανάμεσα στα παιχνίδια του.
Όπως τα καδράκια που βρήκα για να στολίσουμε τους τοίχους του δωματίου του.
Αν έχετε αγοράκι τότε τα αυτοκινητάκια που βρίσκονται στο δωμάτιο είναι περισσότερα από αρκετά!
Δημιουργήστε έναν δρόμο με το αρχικό γράμμα του ονόματός του, μέσα σε μια κορνίζα και κολλήστε επάνω μερικά από τα αυτοκινητάκια του. Ένα πρωτότυπο καδράκι μπορεί να στολίσει τώρα το δωμάτιό του.
Αυτοκινητάκια σε κάδρο
Πολλά είναι και τα τουβλάκια που είναι σκορπισμένα παντού. Πάρτε μια απλή κορνίζα και κολλήστε γύρω γύρω στο πλαίσιο της τουβλάκια σε όμορφους συνδιασμούς. Αμέσως η όψη της αλλάζει και αποκτά παιχνιδιάρικο χαρακτήρα....

Lego frames
Μια άλλη εύκολη και εντυπωσιακή ιδέα είναι να φτιάξετε καδράκια σε σετ. Θα τα χρωματίσετε μόνοι σας και δε θα έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα έτοιμα. Όπως αυτή η γλυκιά φαλενίτσα......
Φτιάξτο μόνος σου
Εκτυπώστε ή σχεδιάστε σε ένα χαρτί το ζωάκι και όποιο άλλο ΑΠΛΟ σχέδιο θέλετε. Κολλήστε το πατρόν αυτό, πάνω σε καδράκια από καμβά ώστε να κάνετε τη σύνθεση που θέλετε.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να χρωματίσετε την επιφάνεια του κάδρου γύρω από το σχέδιο που έχετε διαλέξει.
Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό!
Σε ένα κοριτσίστικο δωμάτιο μπορείτε να φτιάξετε καδράκια όπου θα κρεμάσετε τα ρούχα της Barbie. Τί πιο κοριτσίστικο από αυτό!
Τα ρούχα της Barbie!
Τα χρώματα ταιριάζουν σε κάθε παιδικό δωμάτιο. Πάρτε λοιπόν κηρομπογιές και τοποθετήστε τες πάνω σε καδράκια με καμβά έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα κυκλικό ουράνιο τόξο. Χρησιμοποιώντας το σεσουάρ αρχίστε να λιώνετε τις άκρες  από τις μπογιές. Δείτε τί θα σχηματιστεί!!!
Λιώστε τις μπογιές!
Καθώς το παιδάκι μας μεγαλώνει οι ζωγραφιές που κάνει γίνονται όλο και πιο πολλές. Μια πολύ έξυπνη ιδέα για να τις κρατήσουμε αλλά και να στολίσουμε κάποιον τοίχο του δωματίου είναι η ακόλουθη.
Κάνουμε σμύκρινση στις ζωγραφιές και τις βάζουμε σε ένα πολύ μεγάλο κάδρο με χρονολογική σειρά. Έτσι θα μπορούμε να τις θαυμάζουμε και να βλέπουμε την εξέλιξη του μικρού μας ζωγράφου.
Οι ζωγραφιές του γίνονται κάδρο!
Ένα κάδρο που "μυρίζει" θάλασσα και είναι ευκαιρία να το φτιάξουμε μαζί με τα παιδάκια μας τώρα που καλοκαιριάζει, είναι το ακόλουθο.....
Καδράκι με θέμα θαλασσινό
Ζωγραφίστε το μισό καμβά με μπογιὰ στο χρώμα της άμμου και το επάνω μισό μέρος με ένα υπέροχο γαλάζιο.
Στο σημείο που ενώνονται τα δύο χρώματα κολλήστε βοτσαλάκια ή κοχύλια.
Αλλά και αν απλά κολλήσετε πεταλούδες πάνω σε καδράκια που έχετε "ντύσει" με διακοσμητικό χαρτί το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου όμορφο.
Πεταλούδες σε καδράκια
 Καλή επιτυχία!


Comments

  1. Πολύ όμορφα και κυρίως με τις πεταλουδίτσες!

    ReplyDelete
  2. Τελικά όλες οι κοριτσομάνες έχουμε μεγάλη αγάπη στις πεταλούδες :)

    ReplyDelete
  3. Ενθουσιάστηκα με το θαλασσινό κάδρο. Υπέροχο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερινάκι μου έχουμε ακριβώς τα ίδια γούστα. Και εμένα αυτό είναι το αγαπημένο μου!

      Delete
  4. Καλά τα πρώτα καδράκια και το θαλασσινό με τρέλανα! Τέλεια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ αυτο με τα βοτσαλάκια!

      Delete
  5. απιιιθανες ιδεες,η μια καλυτερη απο την αλλη!!!!!!
    το καθενα εχει την δικη του ομορφια!

    ReplyDelete
  6. Εξαιρετικές οι ιδέες που προτείνεις! Μ'αρέσει ιδιαίτερα ο καμβάς με τις κηρομπογιές και αυτός με τα βοτσαλάκια! Καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα! Χαίρομαι που σου άρεσαν ;)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα