Skip to main content

Το σουφλέ των 500ίων!!!

Είναι μια ώρα δύσκολη του μεσημεριού η ώρα!!!
Γιατί πρέπει, αν είσαι εργαζόμενη, να ετοιμάσεις κάτι στα πολύ γρήγορα.....
κι αν είσαι στο σπίτι με τα παιδιά πρέπει να βρίσκεις συνεχώς κάτι διαφορετικό, που να αρέσει σε όλους αλλά να γίνεται και σχετικά γρήγορα για να μην φας όλη τη μέρα στην κουζίνα.
Σου έχω λοιπόν τη λύση που σήμερα ακολούθησα και εγώ.
Είναι το σουφλέ των 500ίων!!!
Και φυσικά δεν εννοώ των πεντακοσίων ευρώ, αλλά είναι το συνθηματικό για να μην ξεχάσεις ΠΟΤΕ τη συνταγή.
Αυτο το σουφλέ το δοκίμασα για πρώτη φορά σε φιλικό μας σπίτι και από τότε το κάνω συχνά. Ένα σου λέω όποιος το έχει δοκιμάσει ζητάει κι άλλο. Και ειδικά οι άντρες παθαίνουν κάτι!
Σαν να τους έχεις σερβίρει το υπέρτατο φαγητό. Τί να πω;
Δοκίμασε τη συνταγή και μέτρα αντιδράσεις.
Σουφλέ των Πεντακοσίων (Γιατί όλα τα υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ είναι 500gr.)
Θα χρειαστείς:
  • 500γρ πέννες
  • 500γρ κίτρινα τυριά τριμμένα (κυρίως gouda, edam, γραβιέρα)
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
  • 10 φέτες όποιον τύπο ζαμπόν προτιμάτε

Τί πρέπει να κάνεις:
Βράσε τις πέννες σε αλατισμένο νερό.
Στο μεταξύ κόψε τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια και τρίψε στον χοντρό τρίφτη τα τυριά.....
Κόψε το ζαμπόν σε τετράγωνα........
Μόλις βράσουν οι πέννες στράγγισε τα και ξαναβάλτα στην κατσαρόλα. Εκεί ανακάτεψέ τα με το ζαμπόν και τις πιπεριές. Ρίξε αν θέλεις λίγο πιπέρι.
Άπλωσε τα μισά μακαρόνια σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ. Βάλε από πάνω τη μισή ποσότητα των τυριών και συνέχισε με τις υπόλοιπες πέννες.
Ρίξε και το υπόλοιπο τυρί απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
Από πάνω ρίξε όλη την κρέμα γάλακτος ώστε να πάει παντού και ψήσε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30'-35'.
Το σουφλέ θα πρέπει να έχει κάνει μια χρυσή κρούστα από πάνω και η κρέμα γάλακτος να έχει ψηθεί χωρίς να έχει στεγνώσει τελείως.
Έτσι σε περίπου μισή ώρα θα έχεις έτοιμο ένα φαγητό που ξετρελαίνει μικρούς μεγάλους, είναι ωραία ιδέα και για μπουφέ αλλά και για κάποιο βράδυ που δεχόμαστε ξαφνικές επισκέψεις.
Τα υλικά συνήθως τα έχουμε στο σπίτι αλλά μπορούμε να τα βρούμε εύκολα ακόμα και σε ένα mini market.
Σε αφήνω γιατί το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη!!!



Comments

  1. απαπααα αυτό θα κάνω ότι δεν το είδα!!!
    μιαμ μιαμ.......

    ReplyDelete
  2. Anonymous25 April

    Λοιπόν, θα βάλεις μισή ποσότητα τυριών,(γύρω στα 250-300 γρ.γκούντα και ένταμ)θα προσθέσεις μία κρέμα γάλακτος και μια κούπα γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι, θα τα ανακατέψεις όλα μαζί και τις πένες και θα τα ρίξεις σε βουτυρωμένο ταψί.Τέλος θα τρίψεις λίγη κεφαλογραβιέρα για να χρυσίσει από πάνω στο ψήσιμο.Μην βάλεις ζαμπόν γιατί γίνεται πιο βαρύ.Μισή ώρα περίπου στους 180,θα δεις θα σ'αρέσει πολύ,με εκτίμηση ΄Ολγα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπα Όλγα θα επιμείνω στη δικιά μου εκδοχή. Λατρεύω κρέμα γάλακτος με χαμηλότερα λιπαρά κάποιες φορές, το ζαμπόν δίνει άλλη γεύση και τα τυριά είναι πολύ λίγα για τα γούστα μας!
      Μην ανησυχείς τα καίμε όλα με το τρέξιμο!!!

      Delete
  3. Anonymous26 April

    δεν αντιλέγω,όπως θες,εξάλλου η συνταγή σου είναι εξαιρετική,θα την κάνω κι εγώ σίγουρα,απλά μια εναλλακτική έδωσα επειδή είπες ότι το κάνεις συχνά... να χαίρεσαι την οικογένειά σου,όλγα

    ReplyDelete
  4. Πολύ καλά έκανες!
    Απλά μου έκανε εντύπωση που την είπες και πανάκριβη!!!
    Άλλωστε γλυκιά μου Όλγα, υπάρχουν εναλλακτικές και όλα τα φαγητά γίνονται με τα κατάλληλα υλικά πιο ελαφριά. Όσες αγαπάμε τη μαγειρική το ξέρουμε καλά.
    Καλή σου μέρα και σε ευχαριστώ πολύ που παρακολουθείς το blog μου!
    Αλήθεια έχεις έρθει και στην παρεούλα μας στο facebook;
    https://www.facebook.com/pages/Theano-a-mmmy-on-line/307405262635069

    ReplyDelete
  5. Σλουρπ! Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, εγώ πάντως πείνασα ξαφνικά! Είμαστε και .... μακαρονάδες οικογενειακώς και με βλέπω να το φτιάχνω το ΣΚ. Πολύ ωραία η ιδέα με τα λουκάνικα και τα μακαρόνια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολλοί οι μακαρονάδες στην παρέα!
      Να το απολαύσετε astroneridoula!

      Delete
  6. Θα το φτιάξω οπωσδήποτε το 500ράκι σου!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα