Skip to main content

Ζωάκια της Άνοιξης και ένα σπιτάκι!

Χάρτινες πεταλούδες σε κλαδί
Αυτές τις μέρες διακοσμούμε το σπίτι μας ανοιξιάτικα. Βρίσκουμε αφορμή να θυμηθούμε τα ζωάκια της άνοιξης και να παίξουμε κάνοντας μαζί με την μικρή μου διάφορες κατασκευές.
Το δωμάτιο της έχει θέμα τις πεταλούδες και επειδή ποτέ οι πεταλούδες δεν είναι αρκετές ψάχνω ιδέες για να βάλω κι άλλες!!!
Δεν είναι πολύ ανοιξιάτικο το κλαδί με τις απλές χάρτινες πεταλούδες απλά τοποθετημένο σε ένα βάζο;
Μπορούμε επίσης, να φτιάξουμε πεταλούδες με φτερά από χάντρες περασμένες σε συρματάκια και κολλημένα σε ένα ξύλινο μανταλάκι βαμμένο στο χρώμα που θέλουμε. Τα γνωστά pipe cleaners είναι οι κεραίες της!

Πεταλούδα με χαντρούλες
Θα έχετε δει φαντάζομαι την τεχνική όπου φουσκώνεις ένα μπαλόνι και το "ντύνεις" με νήμα ή σπάγγο και δημιουργείς έτσι όμορφες μπάλες.
Φτιάξε με μπαλόνι και νήμα.....

Πάρτε τα κατάλληλα χρώματα και κάντε το ίδιο φτιάχνοντας μια γλυκιά πασχαλίτσα. Και γιατί όχι πολλές πασχαλίτσες......
Πασχαλίτσα από νήμα
Το τζάκι μας έσβησε και είναι καιρός να φύγουν τα ξύλα και τα σκούρα κεριά.
Φτιάχνουμε μια γιρλάντα με λαγουδάκια;
Γιρλάντα με κουνελάκια
Γίνεται πολύ εύκολα με κομμάτια από μονόχρωμο χαρτί σε ανοιξιάτικες αποχρώσεις, χαρτί από περιοδικά και μικρά λουλουδὰκια για ουρά!
Δες εδώ τις οδηγίες
Όπως σας είχα πει όμως η εβδομάδα αυτή είναι για μένα γεμάτη από μια ευχάριστη ενασχόληση. Φτιάχνω καλούδια για το ανοιξιάτικο bazaar του νηπιαγωγείου που είναι δασκάλα μια καλή μου φίλη.
Και αυτά που φτιάχνω δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα γνωστά λατρεμένα μπισκοτόσπιτα που όμως μεταμορφώθηκαν σε σπιτάκια του λαγού!
Ἠθελαν να είναι μικρές κατασκευές που γίνονται εύκολα και από παιδάκια και έτσι φτιάχνω πολλά μικρά-μικρά λαγουδοσπιτάκια!
Η διαδικασία κατασκευής είναι ίδια.....

Συνδέω τα μπισκότα με καραμὲλα και φτιάχνω πορτούλα, μπαλκόνια και παρτέρια.......

καλύπτω με γλάσο σε όμορφα χρώματα........
και προσθέτω καραμελάκια, σοκολατένια αυγά και λαγουδάκια, μπισκοτένια λουλουδάκια ή άλλες λεπτομέρειες........
Πώς σας φαίνονται τα ανοιξιάτικα μπισκοτο-σπιτάκια;


Comments

  1. Κουκλίστικα είναι!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κουκλίστικα, νεραϊδένια και όπως θέλεις τα λες.Έχω τρελαθεί να φτιάχνω!!!

      Delete
  2. Φανταστική ανάρτηση Θεανώ μου, με πολύ ωραίες ιδέες! Τα λαγουδοσπιτάκια είναι καταπληκτικά...θες να τα φας όλα!! Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ Έλενα! Δε θέλω να τα φάω μη σου πω λυπάμαι και να τα δώσω....αλλά επειδή θα τα πάρουν παιδάκια πολύ το χαίρομαι!!!

      Delete
  3. Μπράβο μπράβο Θεανώ.Μόλις σε βρήκα.Χάρηκα πολύ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς ήρθες Pitsina! Χαίρομαι πολύ που πέρασες και εμένα μου αρέσει πολύ το blogοσπιτάκι σου, φτιάχνεις πολύ όμορφα πράγματα.

      Delete
  4. Anonymous22 March

    Πολύ νωρίς για Πάσχα! Αύριο είναι 25η Μαρτίου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ξαναδιάβασε λιιιιιίγο πιο προσεκτικά την ανάρτηση.
      (Αύριο είναι 23 Μαρτίου)

      Delete
  5. τέλειες ιδέες τα λαγουδάκια για το τζάκι με ξετρέλαναν , όπως κι η κλωστένια πασχαλίτσα...όμως το Ανοιξιάτικο σπιτάκι σου είναι το κάτι άλλο....θα σε αντιγράψω Θεανώ....τα παιδάκια θα ξετρελαθούν!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερίνα μου πιστεύω ότι θα τους αρέσει πολύ. Αν τα φτιάξετε ανέβασε φωτογραφίες γιατί είμαι σίγουρη ότι θα βάλεις πινελιές μαγικές.
      Καλό βράδυ!

      Delete
  6. Θέλω να δοκιμάσω να φτιάξω την πασχαλίτσα. Είναι τέλεια. Ευχαριστούμε και πάλι για τις πανέμορφες ιδέες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερινάκια πολύ εύκολη φαίνεται η κατασκευή της. Καλή επιτυχία!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα