Skip to main content

Φράουλες επί 5 - Beauty tips

Μμμμμ! Φράουλες!
Οι πρώτες φράουλες έκαναν την εμφάνιση τους στους πάγκους της λαϊκής και στα super market δίπλα στη ζάχαρη άχνη και τα έτοιμα φακελάκια για σαντιγύ. Η τιμή τους τσιμπημένη αλλά δε θα αργήσει να έρθει η ώρα που θα τις αγοράζουμε πολύ φθηνότερα και σε μεγάλες ποσότητες για να γευτούμε τη γλύκα τους σε λαχταριστά cheese cakes και χυμούς, θα φτιάχνουμε μαρμελάδες, λικεράκια και το πιο μαμαδίστικο γλυκό κουταλιού που υπάρχει!
Αυτά τα μικρά κόκκινα φρούτα όμως έχουν και άλλες πολύτιμες ιδιότητες πέρα από την υπέροχη γεύση τους.
Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και άλφα υδροξύ οξύ πολύτιμα συστατικά για τόσο για τη θρέψη όσο και για τον καθαρισμό του δέρματος από τα νεκρά κύτταρα.
Μπορούν πραγματικά να αποτελέσουν το νούμερο ένα μυστικό ομορφιάς σου.
Μάθε τα 5 μυστικά ομορφιάς χρησιμοποιώντας λαχταριστές φραουλίτσες.
Φυτέψτε ένα "καλλυντικό" στον κήπο σας

1 Ενυδατική, τονωτική μάσκα προσώπου.
Υλικά:
3-4 φράουλες
1 κσ φρέσκια κρέμα γάλακτος
1 κσ μέλι
Πολτοποιούμε τις φράουλες και ανακατεύουμε με το μέλι και την κρέμα γάλακτος.
Θα μπεις στον πειρασμό να τη φας, αλλά άπλωσε την στο πρόσωπο και στο λαιμό σου αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια.
Άφησε την για 10' και στη συνέχεια καθάρισε το πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο πανάκι.
Το δέρμα σου θα είναι απαλό και λείο!
Το σαλυκυλικό οξύ που έχουν οι φράουλες θα έχει διώξει τα νεκρά κύτταρα και το μέλι με την κρέμα θα έχουν δώσει στο πρόσωπό σου όλα τους τα θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά.
2 Φραουλένιο Scrub για τα πόδια
Υλικά:
8 φράουλες
2 κσ ελαιόλαδο
1 κσ χοντρό αλάτι
Ανακάτεψε τα υλικά σε ένα μπωλ. Τρίψε με κυκλικές κινήσεις κάνοντας μασάζ στα πόδια. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και στέγνωσε τα. 
3 Μάσκα για μεταξένια λαμπερά μαλλιά
Υλικά:
8 φράουλες
1 κσ μαγιονέζα
Ανακάτεψε τα υλικά και άπλωσε τη μάσκα στα μαλλιά σου κάνοντας απαλό μασάζ. Τύλιξε τα μαλλιά σου με ένα πλαστικό καπελάκι μπάνιου ή με απλή μεβράνη. Σκέπασε τα στη συνέχεια με μια ζεστή πετσέτα για τουλάχιστον 15'.
Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και λούσε τα μαλλιά σου ως συνήθως.
4 Θεραπεία για πρησμένα μάτια
Απλώς βάλε μερικές φετούλες από φρέσκια φράουλα στα μάτια σου και χαλάρωσε για περίπου 10-15'. Αφαίρεσε τις φράουλες και ξέπλυνε με δροσερό νερό.
5 Λευκαντικό δοντιών
Πολτοποίησε μερικές φράουλες και τρίψε με την οδοντόβουρτσα απαλά τα δόντια σου. Τα συστατικά της φραόυλας θα διώξουν με ήπιο τρόπο τυχόν λεκέδες από καφέ, τσιγάρο ή κρασί.

Extra tip!
Μάσκα για δέρμα λιπαρό και με τάση για ακμή
Λιώσε με ένα πιρούνι μερικές φράουλες μέσα σε γιαούρτι σακούλας ή sour cream.
Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο και άφησε το για 10'.
Ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

Δοκίμασε τις φραουλένιες συνταγές αυτό το Σαββατοκύριακο και μην ξεχνάς τη συνταγή ομορφιάς που έδειναν οι γιαγιάδες:
"Μη βάζεις τίποτα στο πρόσωπό σου που δεν μπορείς να το φας!"

Ίσως κάτι περισσότερο να ήξεραν και για αυτό όλες οι κρέμες πλέον έχουν τα πολύτιμα οξέα φρούτων ως κύρια συστατικά τους.




Comments

  1. Λατρεύω τις φράουλες! Πολύ ωραίες οι συνταγές ομορφιάς που έδωσες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν μη τι άλλο λαχταριστές και πολύ φρουτένιες ε;

      Delete
  2. Εγώ τι να πω; Απλά τις λατρεύω!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μην πεις λέξη Φραουλίτσα μου!
      Η ανάρτηση αφιερωμένη εξαιρετικά σε σένα!

      Delete
  3. Με τετοιες φωτογραφιες...οχι μασκα δεν προλαβαινω να βαλω, μα ουτε και να την φτιαξω!!!!χαχαχα! θα τις εχουμε φαει με το που θα φτασουν σπιτι!!!
    Ειμαστε φανατικοι φραουλο-καταναλωτες....
    Γιαμι!γιαμι!..... :οp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εμείς να δεις Vailie μου! Τρέλα με τις φράουλες!

      Delete
  4. Θεανώ φραουλένιες καλημερες!! Πέρνα αν θες από Ανθομελάκι http://anthomeli.blogspot.com/2012/03/want-want.html γιατί έχει παιχνίδι το οποίο αν θες το παίζεις. Φιλιά.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα κορίτσια με την παιχνιδιάρικη διάθεση!

      Delete
  5. Να προσθεσω επισης ...και την καταπληκτικη καλοκαιρινη Φραουλαδα !!!χαχαχα
    Απιστευτο δροσιστικο ποτακι!!
    Ευχαριστουμε για τις χρησιμες πληροφοριες που μας εδωσες.
    φιλια πολλα και καλη εβδομαδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τέλεια και η φραουλάδα για φραουλένια γεύση μέσα και έξω!
      Φιλιά καλή εβδομάδα να έχουμε!

      Delete
  6. Anonymous26 March

    Παρ' όλο που εσύ κάνεις φιλότιμες προσπάθειες να μας ομορφύνεις, εγώ θα σου πω ότι όποτε βλέπω μάσκες με φράουλες σκέφτομαι ότι δε μπορεί να τις θυσιάσω στο βωμό της ομορφιάς. Απλά θα τις φάω τελικά! χιχιχι

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εμείς τυχαίνει και όταν οι φράουλες είναι στην εποχή τους περνάμε από τα "φραουλοχώρια" όπως τα λέω χι-χι-χι οπότε αγοράζουμε φράουλες για συγγενείς και φίλους σε καφάσια. Ε σε τέτοιες ποσότητες χαραμίζεις και ένα κεσεδάκι για να φτιάξεις τις φραουλένιες μάσκες, τί λες;
      Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!

      Delete
  7. Είναι υπέροχες οι συνταγές ομορφιάς σου Θεανώ μου, αλλά εγώ έχω αδυναμία στις φράουλες και μάλλον θα τις φάω!!! χα-χα-χα Να'χεις μια υπέροχη εβδομάδα, φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή εβδομάδα Έλενα μου!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα