Skip to main content

Μάσκες κλασικές ή Face painting;

Ουράνιο τόξο
Αν έχεις πάει σε παιδικό πάρτυ όπου υπάρχει και κάποια κοπέλα που ασχολείται με το να φτιάχνει σχεδιάκια στο πρόσωπο των λιλιπούτειων καλεσμένων ξέρεις ότι όλα τα παιδάκια το λατρεύουν.
Γιατί λοιπόν δε δοκιμάζεις αυτές τις Απόκριες να αντικαταστήσεις τις κλασικές μάσκες με κάτι πιο ζωντανό που σίγουρα τραβάει πολύ περισσότερο την προσοχή.
Μη ξεχνάς ότι πολλά είναι τα παιδάκια που δε θέλουν να μασκαρευτούν, που δεν τους αρέσουν οι στολές που βλέπουν και δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα της μάσκας.
Το face painting είναι μια σχετικά ανέξοδη λύση, αφού μπορείς να φτιάξεις πολύ απλά σχέδια μόνο με τα δικά σου μολύβια και τις σκιές που ήδη χρησιμοποιείς.
Φυσικά αν πειραματιστείς μπορείς να κάνεις θαύματα σε ένα παιδικό ή μεγαλύτερο μουτράκι χρησιμοποιώντας τις ειδικές μπογιές για το πρόσωπο.
Στην αγορά θα βρεις υποαλλεργικά προϊόντα και έτσι μπορείς να βάψεις ακόμα και το προσωπάκι ενός μωρού που δεν τα πάει καλά με μάσκες και καπέλα.
Δες εδώ καταπληκτικές ιδέες και που ξέρεις μπορεί να πείσεις και τον πλέον "σοβαρό" της παρέας να μασκαρευτεί.
Batman
Δεν είναι αρκετά άγριος αυτός ό Batman; Τί λες;
Μήπως προτιμάει να γίνει ένας κουρσάρος - πειρατής, τρομερός κατακτητής;
πειρατής
Αν υπάρχει κάπα και καπέλο......ακόμα καλύτερα!
πειρατής
Φαντάστηκες το αγοράκι σου με κάτι πιο χαρούμενο και σκανταλιάρικο;
Ένας κλόουν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις!
κλόουν
Πήγατε στην έκθεση με τους δεινόσαυρους και έχει κολλήσει;
Πρέπει να εξασκηθείς βέβαια για αυτό.........
δεινόσαυρος
Ή μήπως έχει τρέλα με τα πλάσματα του υγρού στοιχείου;
καρχαρίας
Μήπως είναι αναποφάσιστο το μικρό σου; Μέρα ή νύχτα;
Για αγοράκια και κοριτσάκια πολύ όμορφη ιδέα.......
Μέρα ή Νύχτα;
Μια εύκολη ζωγραφιά στο πρόσωπο είναι και αυτό το σκυλάκι.
Λύση της τελευταίας στιγμής!
Μαύρη-άσπρη σκιά, μαύρο μολύβι, κόκκινο κραγιόν για γλωσσίτσα....
σκυλάκι
και για αυτό το γλυκό κουνελάκι θα χρειαστείς μόνο άσπρο - μαύρο και ροζ!
ροζ κουνελάκι
Ζωγραφίστε μόνο την περιοχή γύρω από το στόμα .......
κουταβάκι
βατραχάκι
ή μόνο γύρω από τα μάτια.....
via pinterest.com
Για πιο κοριτσίστικη και σοφιστικέ εμφάνιση που μπορεί να ταιριάζει και στη μαμά αυτή η μάσκα-ζωγραφιά είναι ιδανική......
a woman's mask
Η μικρή αράχνη με κόπο ανεβαίνει!
Μόνο με το μαύρο μολύβι ματιών και λίγη σκιά......
via pinterest.com
Αλλά πες μου δεν αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια για να δεις μπροστά αυτή την πεταλούδα;
Πανέμορφη πεταλούδα
Μασκαρευτείτε λοιπόν εναλλακτικά χρησιμοποιώντας την τέχνη της ζωγραφικής και κλέψτε την παράσταση σε όλα τα πάρτυ!

Υ.Γ Μπογιές προσώπου μπορείτε να βρείτε και μέσω ίντερνετ και οι τιμές τους είναι από περίπου 6 έως 15 ευρώ για ένα ολόκληρο σετ.
Σκέψου ότι με ένα σετ μπορείς να αλλάζεις κάθε μέρα μεταμφίεση βάφοντας στο πρόσωπό σου κάτι διαφορετικό.
1. http://www.helidonis.gr/main/taxonomy/term/126
2. http://www.neahelidonia.gr/0fls/c1.asp?photoid=1165&subid=123&catid=50&l=3
3.  http://www.diakakisimports.gr/product.php?productid=19949

Comments

  1. face painting πανταααααα!!!!!!!!!
    Θεανώ ευχαριστώ για το κουνελάκι;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ιωάννα μου περιμένουμε να δούμε φωτο από το κουνελάκι!

      Delete
  2. Καταπληκτικά είναι! Τρελάθηκα με το κουταβάκι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) και εμένα και το σκυλάκι μου αρέσει επίσης πολύ!

      Delete
  3. Όλα είναι πολύ ωραία! Ο πειρατής μου άρεσε πιο πολύ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έβαλα και για τα αντράκια ιδέες να μην παραπονιούνται οι αγορομάνες!

      Delete
  4. Εντυπωσιακές όπως και να 'χει!

    ReplyDelete
  5. Τέλειες εικόνες...τα αγόρια μου ποτέ δεν βάφονται στα πέρτι δεν τους αρέσει σε αντίθεση με εμένα που φροντίζω πάντα να αφεθώ στα ζωγραφικά σχέδια, στο πρόσωπο μου...χε χε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι είναι τα αγόρια....Άντρες παιδί μου βαρείς και ασήκωτοι!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα