Χειμωνιάτικο και αρωματικότατο φαγάκι έφτιαξα σήμερα!
Ελαφρύ, με υλικά που βρήκα στο ψυγείο μου και ποσότητες που υπολόγιζα με το μάτι ήταν έτοιμο σε περίπου 30'.
Αν σου αρέσουν τα αρώματα στα φαγητά σας δοκίμασε το αφαιρώντας όποιο από τα υλικά θέλεις για να ταιριάζει πιο πολύ στις γεύσεις σας.
400γρ ρύζι κίτρινο
1 κομμάτι άσπρο λάχανο, περίπου όσο είναι 2 παλάμες,και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
2κσ λιναρόσπορο
1 κομμάτι φρέσκια ρὶζα τζίνζερ τριμμένη ή κομμένη σε πολύ λεπτά κομμάτια
(μπορείς να βάλεις και πιο πολύ.Η δικιά μου ποσότητα ήταν ένα κομμάτι όσο είναι ο αντίχειρας μπορώ να πω ότι θα του πήγαινε κι άλλο)
4-5 μπαχάρια
1/2 κγ κάρυ
1 κσ γεμάτη πελτέ
άνηθο
αλάτι - πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά ή καφτερή.
Ακολουθώ σχεδόν τη διαδικασία που φτιάχνεται το ρυζότο.
Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και εκεί μαραίνω το κρεμμύδι.
Προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτω λίγο νερό και στη συνέχεια τον πελτέ και τα καρότα κομμένα σε φέτες μαζί με τα κομμάτια τζίντζερ.
Βάζω τα μπαχάρια, το κάρυ και αλάτι
Κάθε φορά που το νερό αρχίζει να τελειώνει προσθέτω λίγο χλιαρό νερό ακόμα ώστε το ρύζι να συνεχίζει να βράζει.
Τότε βάζω και το λάχανο και ανακατεύω για λίγο μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτω τον λιναρόσπορο, και πάλι νερό αν χρειάζεται και περίπου ένα φλυτζανάκι ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβω τον άνηθο και τον προσθέτω στο φαγητό.
Δοκιμάζω σε αλάτι, ρίχνω πιπέρι και σε συνολικά 25' το φαγάκι μου είναι έτοιμο.
Κατεβάζω από την φωτιά και αφήνω 10' το φαγητό να σταθεί μέσα στην κατσαρόλα με κλειστό καπάκι.
Σερβίρω βάζοντας μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι πάνω από το λαχανόρυζο και πασπαλίζω με πάπρικα καυτερή (ή γλυκιά αν προτιμάς).
Καλή Όρεξη!
Ελαφρύ, με υλικά που βρήκα στο ψυγείο μου και ποσότητες που υπολόγιζα με το μάτι ήταν έτοιμο σε περίπου 30'.
Αν σου αρέσουν τα αρώματα στα φαγητά σας δοκίμασε το αφαιρώντας όποιο από τα υλικά θέλεις για να ταιριάζει πιο πολύ στις γεύσεις σας.
Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:
400γρ ρύζι κίτρινο
1 κομμάτι άσπρο λάχανο, περίπου όσο είναι 2 παλάμες,και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
2κσ λιναρόσπορο
1 κομμάτι φρέσκια ρὶζα τζίνζερ τριμμένη ή κομμένη σε πολύ λεπτά κομμάτια
(μπορείς να βάλεις και πιο πολύ.Η δικιά μου ποσότητα ήταν ένα κομμάτι όσο είναι ο αντίχειρας μπορώ να πω ότι θα του πήγαινε κι άλλο)
4-5 μπαχάρια
1/2 κγ κάρυ
1 κσ γεμάτη πελτέ
άνηθο
αλάτι - πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Γιαούρτι σακούλαςΠάπρικα γλυκιά ή καφτερή.
Ακολουθώ σχεδόν τη διαδικασία που φτιάχνεται το ρυζότο.
Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και εκεί μαραίνω το κρεμμύδι.
Προσθέτω το ρύζι και ανακατεύω μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτω λίγο νερό και στη συνέχεια τον πελτέ και τα καρότα κομμένα σε φέτες μαζί με τα κομμάτια τζίντζερ.
Βάζω τα μπαχάρια, το κάρυ και αλάτι
Κάθε φορά που το νερό αρχίζει να τελειώνει προσθέτω λίγο χλιαρό νερό ακόμα ώστε το ρύζι να συνεχίζει να βράζει.
Τότε βάζω και το λάχανο και ανακατεύω για λίγο μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτω τον λιναρόσπορο, και πάλι νερό αν χρειάζεται και περίπου ένα φλυτζανάκι ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβω τον άνηθο και τον προσθέτω στο φαγητό.
Δοκιμάζω σε αλάτι, ρίχνω πιπέρι και σε συνολικά 25' το φαγάκι μου είναι έτοιμο.
Κατεβάζω από την φωτιά και αφήνω 10' το φαγητό να σταθεί μέσα στην κατσαρόλα με κλειστό καπάκι.
Σερβίρω βάζοντας μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι πάνω από το λαχανόρυζο και πασπαλίζω με πάπρικα καυτερή (ή γλυκιά αν προτιμάς).
Καλή Όρεξη!
Κοριτσάκι...το ζήλεψα τρελά το τέλειο φαγητό σου...με λιναρόσπορο και τζίντζερ ε;...Δεν θα το φανταζόμουν ποτέ...φιλά
ReplyDeleteΚάνω και εγώ τα πειράματα μου Κατερίνα.
ReplyDelete