Skip to main content

Ανακύκλωση ΤΩΡΑ!

Το ξέρω ότι είσαι δημιουργικό κορίτσι και ότι δεν σου αρέσει μόνο να διαβάζεις παραμυθάκια και άλλες ιστορίες στα παιδάκια σου.
Θέλεις να κάνεις κατασκευές και διάφορα άλλα δημιουργικά μαζί τους.
Ειδικά τις μέρες που είτε βρέχει πολύ, είτε χιονίζει είτε δεν έχετε κέφι για βόλτες και είναι και αυτές οι απεργίες που κάνουν τα μικρά μας να ψάχνουν τρόπους να εκτονωθούν μέσα στο σπίτι.
Σε καταλαβαίνω που πολλές φορές βλέπεις με άλλο μάτι τα πεταμένα κομμάτια των παζλ στο πάτωμα!
Puzl hearts
Ξέρω πως έχεις και οικολογική συνείδηση.
Τί θα έλεγες λοιπόν για κατασκευές από άδειες συσκευασίες προϊόντων;
Είμαι σίγουρη ότι ακόμα και αν έχεις μωράκι στο σπίτι, και σου φαίνονται δημιουργίες για πιο μεγάλα παιδάκια, θα ξετρελαθείς κατασκευάζοντας μια υπέροχη πολυθρόνα από την συσκευασία......των Pampers!
Ξεκινάμε;
Νοικοκυρά καλή είσαι, πλυντήρια βάζεις πολλά και τα απορρυπαντικά αδειάζουν πριν το καταλάβεις.
Πλύνε λοιπόν καλά τα άδεια πλαστικά μπουκάλια και φτιάξε οχήματα για τον μικρό σου οδηγό......
Αυτοκίνητα από ανακυκλωμένα πλαστικά δοχεία
Φτιάξτε τα μαζί, κολλήστε αυτοκόλλητα και οδηγείστε τα ατέλειωτες ώρες!
Αν όλο και κάποιον αρρωστούλι έχετε στο σπίτι, τα χαρτομάντηλα είναι σε πρώτη χρήση.
Μπορείς να εξηγήσεις στο πολύ μικρούλι σου πως πρέπει να τα χρησιμοποιεί φτιάχνοντας αυτήν την γλυκιά φατσούλα στο κουτί με τα χαρτομάντηλα.
via Parents magazine
Ή μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα τρομακτικά αλλά τόσο αστεία τερατὰκια από το άδειο κουτί.
Little Monsters
Πλάκα δεν έχουν;
H Σοφία στο Share your likes σκέφτηκε ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με σκοπό!
Θυμάσαι τη μολυβοθήκη που φτιάξαμε τις προάλλες;
Εμείς είμαστε κορίτσια.
Αν εσύ έχεις αγοράκια στο σπίτι φτιάξτε μαζί μια μολυβοθήκη ρομπότ....
Μολυβοθήκη Ρομπότ
και γιατί όχι όλη την οικογένεια......
Friendly robots
Αν το αντράκι σου θέλει κάτι ακόμα πιο τρομακτικό φτιάξτε από τις άδειες χάρτινες αυγοθήκες έναν καταπράσινο δράκο που βγάζει φωτιές!
Δράκος από αυγοθήκες
Και τέλος αυτή η τόσο έξυπνη κατασκευή από την άδεια συσκευασία των pampers. Ο θρόνος για την μικρή σου πριγκίπισσα.....

Δες εδώ τις αναλυτικές οδηγίες και τόλμησέ το.
Α, και μην ξεχάσω!
ΑΦΗΣΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΖΛ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ!!!!
Θα σου δώσω άλλες ιδέες για τον Άγιο Βαλεντίνο μην ανησυχείς.....

Comments

  1. Η μολυβοθηκη ρομπότ με ενθουσίασε!Αμεσα θα τη φτιαξουμε γιατι αυτες τις μερες λόγω του χιονια εχουμε βαρεθει ολα τα παιχνιδια μας!!Καλώς σε βρήκα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς ήρθες Stone!Όλοι μας έχουμε ανάγκη από νέες ιδέες και αυτό είναι το ωραίο όταν τις μοιραζόμαστε!

      Delete
  2. Έξυπνες ιδέες, ειδικά οι κορνίζες με τα πάζλ είναι φανταστικές!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άσε και εγώ έχω βάλει στόχο να τις κάνω!Πώς θα πάρω το παζλ από την μικρή είναι το ερώτημα χα-χα-χα

      Delete
  3. Αυτές οι κατασκευές με κομμάτια παζλ μου είχαν μπει στο μυαλό από τα Χριστούγεννα που είχα δει ένα δέντρο με κομματάκια. Είμαι σίγουρη πως κάτι θα κάνω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Κατερινακι είναι πολύ ωραία ιδέα

      Delete
  4. Καλώς σε βρήκα!! Καταπληκτικές ιδέες!! Μπράβο σου!! Ιδέες όχι μόνο για παιδιά αλλά και για μεγάλους!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς ήρθες Μάνια μου!Σε ευχαριστώ που με επισκέφτηκες.
      Έτσι είναι, οι μαμάδες θέλουν ιδέες αλλά όχι μόνο για τα παιδάκια τους.

      Delete
  5. μπράβο Θεανώ οι ιδέες σου για άλλη μια φορά με εντυπωσίασαν ,θα σου πω όμως κάτι μια φορά πήρα ένα φύλλο απο ένα μίκυ μαους της Κάλλιας για να βάλω σε μία σύνθεση που έφτιαχνα και όταν το είδε έγινε ΧΑΜΟΣ!!! για να φτιάξω τις κορνίζες προτιμώ να πάρω ένα καινούριο παζλ!!!χαχαχα

    ΥΓ. υπόσχομαι να μην ξαναπετάξω τα πλαστικά μπουκάλια απο τα απορρυπαντικά!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Ιωάννα μου!Τελικά όπως βλέπεις όλα αξιοποιούνται.

      Delete
  6. Τι φανταστικές ιδέες!!! Τα παζλ τα λάτρεψα , αλλά οι μικροί λάτρεψαν τα άδεια μπουκάλια απορυπαντικών....Τι γέλιο, τι φαντασία!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ πως φαίνεται η αγορομάνα!!!
      Για αγώνες αυτοκινήτου σας βλέπω σήμερα. Κλέψε εσύ κανένα παζλ από το δωματιό τους και φτιάξε τις καρδούλες για να ισορροπήσει το πράγμα.
      Φιλάκια Κατερίνα μου.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα