Είμαι λάτρης του ροκφόρ και μου αρέσουν πολύ όλες οι λευκές σάλτσες και κρέμες με τυριά και όλα τα σχετικά.
Σήμερα λοιπόν είπα να κάνω μια παραλλαγή της σάλτσας με ροκφόρ για μακαρόνια ή κοτόπουλο και να αντικαταστήσω την κρέμα γάλακτος με ΚΕΦΙΡ.
Δεν ξέρω αν το έχεις δοκιμάσει αλλά η γεύση του είναι λίγο ξινούτσικη κάτι σαν γιαούρτι αλλά ούτε και ακριβώς αυτό.
Το κεφίρ πάντως θεωρείται ένα πολύ υγιεινό προϊόν με ευεργετικές ιδιότητες και η δοκιμή που έκανα ήταν πολύ λαχταριστή!
Ετοίμασα μια ελαφριά μπεσαμέλ:
με λίγη μαργαρίνη και αλευράκι
Πρόσθεσα το κεφίρ
ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Στη συνέχεια πρόσθεσα κομματάκια ροκφόρ περίπου 100-125 γρ.
Εξαρτάται πάντα από το πόσο δυνατή γεύση θέλεις να έχεις.
Ψιλόκοψα και ὰνιθο που τον έριξα μόλις έλιωσε το τυρί και αφού περίμενα να πάρει ακόμα μια βράση.
Η σάλτσα έτοιμη, τα μακαρόνια έτοιμα
και το σερβίρισμα με ντοματούλα-αγγούρι και μαϊντανό.
Τριμμένο μαύρο πιπέρι και να ένα υπέροχο πιάτο ημέρας.
Συνοδεψέ το αν θέλεις ακόμα με μια πράσινη σαλάτα.
Καλή σας Όρεξη!
Μπορείς πάντως με μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο να μάθεις περισσότερα για το κεφίρ αλλά και να βρεις πολλές ενδιαφέρουσες συνταγές όπως αυτή της αγαπημένης Κικής
Γρήγορο, ξεχωριστό και σίγουρα υγιεινό!
ReplyDeleteΠολύ μου αρέσει η πρότασή σου! Δεν έχεις κεφίρ δικό σου ε;
ReplyDelete@L. ω ναι!όλα αυτά μαζί.
ReplyDelete@ Κική μου δεν έχω δικό μου αλλά τώρα άρχιζω τους πειραματισμούς σε συνταγές γιατί σκέτο δεν το πίνω με τίποτα