Skip to main content

Μπισκοτόσπιτα: Η μανία των φετινών Χριστουγέννων!

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι ένα ποστ και η φώτο ενός μπισκοτόσπιτου θα έφερνε τόσα θετικά σχόλια και εκφράσεις θαυμασμού για τον τρόπο που το έφτιαξα.
Πολύ περισσότερο δεν φαντάστηκα ποτέ ότι το μειλ μου θα γέμιζε με παραγγελίες από φίλες που μου ζήτησαν να τους φτιάξω σπιτάκια για να τα κάνουνε δώρο!
Και λέω δεν το φανταζόμουν, γιατί πραγματικά η κατασκευή του είναι πολύ απλή, με λίγα και απλά υλικά και σίγουρα μπορείς και εσύ που διαβάζεις με περιέργεια να το φτιάξεις.
Πρώτα από όλα είναι ένα εύκολο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι γιατί δεν χρειάζεται να φτιάξεις καμία ζύμη αλλά ούτε και να κόψεις κανένα "πατρόν" για να χτίσεις το σπιτάκι σου.
Το μόνο που θέλεις είναι μπισκότα τύπου πτί-μπερ, κρυσταλική ζάχαρη, άχνη ζάχαρη και 1 ασπράδι αυγού, καραμελάκια, μπισκοτάκια και ό,τι άλλο θέλεις για διακόσμηση.
Στο youtube θα βρεις πολλά βιντεάκια για την κατασκευή του αλλά και ιδέες για να το στολίσεις.
Αυτή είναι η δική μου εκδοχή για ένα μπισκοτόσπιτο μεσαίου μεγέθους.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 φλυτζάνι ζάχαρη

  • Λιώνεις σε τηγανάκι τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα βουτάς μέσα τα μπισκότα από την πλευρά που θέλεις να τα κολλήσεις και φτιάχνεις αρχικά μια βάση για το σπίτι.
  • Πάνω σε αυτή τη βάση "χτίζεις" τους τοίχους του σπιτιού, και στη συνέχεια την σκεπή.
Μπροστινή πλευρά
Στις φώτο μπορείς να μετρήσεις τα μπισκοτάκια που χρησιμοποίησα εγώ.
Πίσω πλευρά
Δεξιά πλευρά
  • Για να κλείσεις τα κενά ανάμεσα στη σκεπή και τους τοίχους κόβεις 2 μπισκότα περίπου έτσι
  • Βάζεις πορτούλα και στη συνέχεια κόβεις ένα μικρό σοκολατένιο πουράκι και το κολλάς για καμινάδα.
  • Το σπιτάκι σου είναι έτοιμο.
Αυτό που χρειάζεσαι τώρα είναι γλάσο για να το στολίσεις, δηλαδή
1 ασπράδι
180 γρ άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
Με κορνέ περνάς το γλάσο πάνω από τις ενώσεις που έχει το σπίτι αλλά και όπου αλλού θέλεις έτσι ώστε να μοιάζει με χιόνι που έπεσε.
  • Μίνι μπισκοτάκια σοκολάτας στρογγυλά μπορούν να γίνουν παράθυρα.
  • Καραμελάκια τύπου Μ&Μ να γίνουν τα φωτάκια του σπιτιού.
  • Καραμελίτσες κάθε τύπου μπορούν να κολληθούν είτε στο γλάσο είτε με την καραμέλα-κόλλα.
Στο γλάσο σας μπορείς να προσθέσεις χρώμα ζαχαροπλαστικής ή να το πασπαλίσετε με χρωματιστή τρούφα.
Όρεξη και ιδέες να έχεις και θα φτιάξεις ένα ονειρεμένο σπιτάκι!
Δοκιμάσε το.
Στο τέλος βάζω πουράκια γύρω γύρω και πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη
  • Κλείστο με ζελατίνα,βάλε μια εορταστική κορδέλα και θα είναι ένα μαγικό δώρο για παιδάκια μικρά και ....μεγάλα.

*Αν αγοράσετε τα μπισκότα γνωστού σούπερ μαρκετ που είναι "φθηνοπολύ" το σπίτι θα μοσχοβολάει βανίλια και βούτυρο!!!
* Γράψε μου τις ιδέες αλλά και τις δυσκολίες που ίσως βρήκες
* Α! και προσοχή στην καραμέλα γιατί....Κ-Α-Ι-Ε-Ι πάρα πολύ!

Comments

  1. Καλέ υπέροχο το έφτιαξες..κι εγώ τώρα το στολίζω..εγώ γιατί..ψώφησα με το πιο δύσκολο τρόπο; Δώστε μου μιά με το πλάστη να συνέλθω! Αν το τελειώσω σήμερα θα το αναρτήσω για αύριο..υπέροχο το δικό σου, εγώ δυσκολεύτηκα στο κόλλημα..μου είπανε με μαρέγκα και ..άστα να πάνε..

    ReplyDelete
  2. Λυπάμαι που για τεχνικούς λόγους εγώ και πολλές άλλες απο τη στιγμή που άλλαξε ο τρόπος σύνδεσης παρακολούθησης δεν μπορώ να μπω σε αυτήν..Έχω απευθυνθεί και τη google μα δεν βρέθηκε λύση, όμως σε έβαλα στη δική μου..Ας ελπίσουμε να βρεθεί λύση γι' αυτό γιατί με ..τσατίζει.

    ReplyDelete
  3. Σε ευχαριστώ πολύ Αχτίδα μου για την επίσκεψη.Είμαι εντελώς νέα στην μπλογκόσφαιρα και δεν ξέρω πολλα για τις ρυθμίσεις.
    Εγώ είχα διαβάσει για το γλάσο στο κόλλημα ότι αργεί πολύ να στεγνώσει και οτι καταρέει. Η καραμέλα κολλάει αμέσως,είναι πανεύκολο.Εσύ που πιάνουν και τα χέρια σου θα κάνεις θαύματα!
    Ανέβασε φωτο.

    ReplyDelete
  4. Βρε καλώς το το κορίτσιιιιι! Καλωσήρθες! Τι ωραίο το σπιτάκι και εύκολο πράματι! Καλό ξεκίνημα σε όλα!

    ReplyDelete
  5. Anonymous19 December

    Καταρχάς καλώς ήρθες! :) Καλή επιτυχία να έχεις!!
    Μπισκοτόσπιτο θα φτιάξω πρώτη φορά φέτος, οποτε μπορεί να σε ζαλίσω :P

    ReplyDelete
  6. Κική μου και πάλι ευχαριστώ.
    Σοφία μου ευχαριστώ καλώς σας βρίσκω!Ό,τι χρειάζεσαι εδώ είμαι.

    ReplyDelete
  7. Θεανώ λένε και την αδελφή μου, οπότε το αγαπώ το ονοματάκι σου!
    Καταπληκτική ιδέα με τα πτι μπερ - θα αρέσει και στη δική μου τη ζουζούνα νομίζω!
    Ευχαριστούμε!

    Μαρία

    ReplyDelete
  8. Να είσαι καλά Μαράκι μου!
    Φτιάξτο και σίγουρα θα το ευχαριστηθεί η ζουζούνα σου γιατί είναι παραμυθένιο.

    ReplyDelete
  9. Θεανώ καλή αρχή!! Υπέροχο το μπισκοτο-σπιτάκι σου!! Χρόνια πολλά και να χαίρεσαι τη μικρή σου!!

    ReplyDelete
  10. "my home" σε ευχαριστώ πολύ!Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε το μπισκοτοσπιτάκι μου.
    Χρόνια πολλά και καλά για όλους μας.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα