Skip to main content

Πανακότα με σως φράουλα

Να σας γλυκάνω;
Πανακότα έφτιαξα που μας αρέσει πολύ, και τη συνόδευσα με γεύση φρὰουλα αλλά και σάλτσα σοκολάτας.
Αν και εσένα σου αρέσουν οι φράουλες και η γεύση της κρέμας γάλακτος τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τη συνταγή.
Εὶναι από τα ιδανικά γλυκά του καλοκαιριού και κλεὶνει υπέροχα και εντυπωσιακά ένα γεύμα.

Θα χρειαστείς:
800γρ κρέμα γάλακτος
200γρ γάλα
50-100γρ ζάχαρη άχνη ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλετε.
9 μικρά φύλλα ζελατίνη
4 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού

  • Βάλε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος.
  • Πρόσθεσε τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
  • Βάλε σε ένα μπωλ με κρύο νερό τις ζελατίνες για να μαλακώσουν.
  • Ανακάτευε αργά την κρέμα μέχρι να ζεσταθεί αρκετά, χωρίς να βράσει, και ρίξε το ξύσμα λεμονιού.
  • Απόσυρε από τη φωτιά και ρίξε μέσα τη ζελατίνη αφού την στραγγίσεις πολύ καλά.
  • Ανακάτεψε το μείγμα σου για να διαλυθεί η ζελατίνη.
  • Ρίξε την κρέμα γάλακτος σε μια φόρμα για ζελέ ή σε ποτήρια αν προτιμάς να την σερβίρεις σε ατομικές μερίδες.
  • Βάλε στο ψυγείο και άφησε την για αρκετές ώρες να παγώσει. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να την αφήσεις μια ολόκληρη νύχτα.
  • Όταν θέλεις να τη σερβίρεις για να την ξεφορμάρεις, βύθισε τη φόρμα σου για λίγο λιγότερο από 1 λεπτό σε καυτό νερό. (Εγώ την άφησα ακριβώς 1'και έλιωσε λίγο περισσότερο από ό,τι έπρεπε!!!) Η πανακότα θα βγει στην πιατέλα σου πανεύκολα.
  • Περιχύστε την πανακότα με μερικές κουταλιές γλύκο φράουλα.
Μπορείς ακόμα να τη συνοδεύσεις με όποιο γλυκό του κουταλιού προτιμάς, με σως καραμέλα ή σοκολάτα.
Ή απλά να χτυπήσεις στο multi φρούτα με λίγη ζάχαρη για να έχεις μια δροσερή φρουτένια σάλτσα. 
  • Σε μπεν μαρί λιώσε κουβερτούρα και πρόσθεσε γάλα και λίγη μαργαρίνη μέχρι να έχεις την υφή μιας σάλτσας.
Αν θέλεις μπορείς να σερβίρεις την πανακότα σκέτη και να βάλεις στο τραπέζι μπωλάκια με διαφόρων ειδών σάλτσες για να διαλέξει ο καθένας αυτή που του αρέσει.

Καλή επιτυχία!


Comments

  1. Λατρεύω την πανακότα!! Είναι ένα υπέροχο και ελαφρύ γλυκό για το καλοκαιράκι! Φιλιά!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ...

Μοντέρνα βασιλόπιτα!

Christmas cake Η δικιά μας βασιλόπιτα για το 2013 ήταν απλή φτιαγμένη σαν ένα πολύ αφράτο και αρωματικό κέικ. Καταλαβαίνω όμως ότι για τις γιορτές που απόμειναν, αλλά και για όλες τις άλλες συγκεντρώσεις για την κοπή της πίτας ή τα πάρτυ που θα πάτε, θέλετε κάτι πιο μοντέρνο, πιο πρωτότυπο και εντυπωσιακό. Το έχω!!! Για την βασιλόπιτα που θα κόψετε στο παιδικό πάρτυ, για αυτήν που θα κόψουν τα παιδιά στο σχολείο ή στο φροντιστήριο δείτε την ιδέα και μεταμορφώστε τα κομμάτια της βασιλόπιτας σε cup cakes. H συνταγή που θα φτιάξετε είναι η κλασική για αφράτα cupcakes βανίλιας ή αυτή της δικής μας βασιλόπιτας. Ψήστε σε φορμάκια για cupcakes Β άλτε σε ένα από αυτά το φλουρί και  Ε νώστε τα σχηματίζοντας κάτι ..... πολύ χριστουγεννιάτικο. Με σαντυγί και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής δημιουργήστε ένα όμορφο καραμελένιο, εορταστικό μπαστούνι..... Christmas cake Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να κόψετε τα κομμάτια αλλά απλά τα μοιράζετε. Αν τα άτομα είναι πολλά ο Ά...

Παγωτό με γιαούρτι και μέλι

Δεν ξέρω αν το κάνετε και εσείς, αλλά εγώ από τότε που έμεινα έγκυος και στη συνέχεια έγινα μαμά, προσπαθώ να χρησιμοποιώ απλά και αγνά υλικά για τα γεύματά μας. Αποφεύγω τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, την κατεργασμένη ζάχαρη τα "βαριά" υλικά σε γλυκά και φαγητά. Έτσι δε θεωρώ πλέον αυτονόητο να φάει ένα παιδάκι σε καθημερινή βάση, παγωτά, καραμέλες, πατατάκια, μπισκοτάκια και κρουασάν από το περίπτερο. Ίσως είναι και το γεγονός ότι η μικρή μου τρώει τα πάντα (λαχανικά, όσπρια, σπιτικά γλυκά, βρώμη, σταφίδες, αλλά και ιδιαίτερα τρόφιμα) με πολλή χαρά είναι που με κάνει να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω υγιεινές συνταγές για όλους χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρωταγωνιστής του καλοκαιριού το παγωτό και δε θα μπορούσα παρά να κάνω και εδώ τις δοκιμές μου. Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σας μια συνταγή που βρήκα στο ίντερνετ για παγωτό με γιαούρτι και μέλι που θα φτιάξω προσεχώς. Τα κόκκινα φρούτα το κάνουν ιδιαίτερο και του δίνουν υπέροχο χρώμα . Αν και εσείς θέλετε, φτιάξτε το ...