Να σας γλυκάνω;
Πανακότα έφτιαξα που μας αρέσει πολύ, και τη συνόδευσα με γεύση φρὰουλα αλλά και σάλτσα σοκολάτας.Αν και εσένα σου αρέσουν οι φράουλες και η γεύση της κρέμας γάλακτος τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τη συνταγή.
Εὶναι από τα ιδανικά γλυκά του καλοκαιριού και κλεὶνει υπέροχα και εντυπωσιακά ένα γεύμα.
Θα χρειαστείς:
800γρ κρέμα γάλακτος
200γρ γάλα
50-100γρ ζάχαρη άχνη ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλετε.
9 μικρά φύλλα ζελατίνη
4 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
- Βάλε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος.
- Πρόσθεσε τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
- Βάλε σε ένα μπωλ με κρύο νερό τις ζελατίνες για να μαλακώσουν.
- Ανακάτευε αργά την κρέμα μέχρι να ζεσταθεί αρκετά, χωρίς να βράσει, και ρίξε το ξύσμα λεμονιού.
- Απόσυρε από τη φωτιά και ρίξε μέσα τη ζελατίνη αφού την στραγγίσεις πολύ καλά.
- Ανακάτεψε το μείγμα σου για να διαλυθεί η ζελατίνη.
- Ρίξε την κρέμα γάλακτος σε μια φόρμα για ζελέ ή σε ποτήρια αν προτιμάς να την σερβίρεις σε ατομικές μερίδες.
- Βάλε στο ψυγείο και άφησε την για αρκετές ώρες να παγώσει. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να την αφήσεις μια ολόκληρη νύχτα.
- Όταν θέλεις να τη σερβίρεις για να την ξεφορμάρεις, βύθισε τη φόρμα σου για λίγο λιγότερο από 1 λεπτό σε καυτό νερό. (Εγώ την άφησα ακριβώς 1'και έλιωσε λίγο περισσότερο από ό,τι έπρεπε!!!) Η πανακότα θα βγει στην πιατέλα σου πανεύκολα.
- Περιχύστε την πανακότα με μερικές κουταλιές γλύκο φράουλα.
Ή απλά να χτυπήσεις στο multi φρούτα με λίγη ζάχαρη για να έχεις μια δροσερή φρουτένια σάλτσα.
- Σε μπεν μαρί λιώσε κουβερτούρα και πρόσθεσε γάλα και λίγη μαργαρίνη μέχρι να έχεις την υφή μιας σάλτσας.
Καλή επιτυχία!
Λατρεύω την πανακότα!! Είναι ένα υπέροχο και ελαφρύ γλυκό για το καλοκαιράκι! Φιλιά!
ReplyDelete