Skip to main content

Be my Valentine! No1

Μπορεί να πλησιάζουν οι απόκριες και να πυκνώνουν οι ιδέες για αποκριάτικα πάρτυ και στολές, αλλά εγώ είμαι μάλλον σε διάθεση Αγίου Βαλεντίνου.
Γενικώς με ξετρελαίνουν όλες οι καρδούλες, τα κόκκινα Valentine's Day projects.
Είτε αφορούν μια απλή κατασκευή που θα κάνω με την μικρή μου, είτε για στολισμό του σπιτιού σε ύφος αγαπησιάρικο είτε πρόκειται για μικρές λιχουδιές που θα μας φτιάξουν τη διάθεση εκείνη την ημέρα.
Ποτέ δε σνόμπαρα τέτοιου είδους εορτασμούς γιατί ποτέ δε θα σνόμπαρα κάτι που έχει να κάνει με την έκφραση αγάπης και που σίγουρα μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πιο γλυκά.
Άλλωστε νομίζω ότι σνομπάρουν εκείνοι που έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν τίποτα κι όλες τις υπόλοιπες ημέρες για να δείξουν την αγάπη τους, τον έρωτα τους και που ξαφνικά θυμούνται να εναντιωθούν σε κάποιον "Άγιο" που τους το θύμισε!
Ίσως θα ακούσεις πολλούς να λένε ότι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια βιομηχανοποιημένη, τεχνητή γιορτή για να θησαυρίσουν κάποιοι.
Κι όμως το να δείξεις σε κάποιον την αγάπη σου δε χρειάζεται χρήματα.
Μόνο ιδέες και τρόπο!
Αρχίζω λοιπόν να συγκεντρώνω εδώ ιδέες που ζήλεψα, που μου άρεσαν και με ξεσήκωσαν και είμαι έτοιμη να δοκιμάσω.
Ρίξε και εσύ μια ματιά και δες τι εύκολο είναι να βάλουμε λίγο κόκκινο - αγαπησιάρικο mood στη μέρα μας.
Ξεκίνησε από αυτό το Σ/Κ γιατί πάντα υπάρχουν αφορμές για να δέιξεις την ΑΓΑΠΗ σου στην ΑΓΑΠΗ σου.
Τι θα έλεγες για ένα κασκολάκι γεμάτο καρδούλες;
via Marthastewart.com
Ωραία ιδέα για το λευκό πουκάμισο που μαμάδες και κοριτσάκια έχουμε σίγουρα:
via marthastewart.com
Κάρτα Valentine's Day
που δεν είναι τίποτα άλλο από φωτογραφίες σε συσκευασία για τα μικροσκοπικά σοκολατάκια ή μπισκοτάκια καρδούλες που θα φτιάξεις.
Valentine's day photo idea
Υπέροχοι σελιδοδείκτες.....
Bookmarks

Αν και εσύ έχεις ανάλογη διάθεση δοκίμασε να φτιάξεις όποια σου άρεσε περισσότερο.
Διακόσμησε το χώρο αν έχεις όρεξη για αλλαγές.
via flickr.com
φτιάχνοντας μικρά καδράκια
Keys to my heart
Στο τέλος μπορείς να ανταμοίψεις τον εαυτό σου αλλά και να απολαύσεις με φίλους την γλυκιά και πιο εύκολη Chocolate Mousse (αλήθεια την έφτιαξες;)
via Stylemepretty.com
διακοσμημένη βέβαια αναλόγως.
Οι ιδέες είναι ατέλειωτες και με την τελευταία φώτο θέλω να σε προδιαθέσω για το τι σου ετοιμάζω στα προσεχώς!
Μικρές λιχουδιές με θέμα τι άλλο τις ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ.
Stay tuned.......

Comments

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα