Τί λέτε για κάτι ελαφρύ δροσιστικό και πολύ λαχταριστό για να αξιοποιήσουμε υλικά που έχουν περισσέψει;
- Τσουρέκι από το Πάσχα.
- Μισοφαγωμένα σοκολατένια κουνελάκια και σοκολατένια πασχαλινά αυγά
- Γλυκά του κουταλιού.
- Τυρί κρέμα
- Κρέμα γάλακτος
- Άχνη ζάχαρη
- Βανίλιες
- Κανέλα
- Σιρόπι
- Ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας για 5' σε ένα κατσαρολάκι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1/2 ξυλάκι κανέλα
Φλούδα από λεμόνι
βανίλια
- Κόψτε το τσουρέκι σε φέτες πάχους ενός δαχτύλου και στρώστε ώστε να καλύψετε ένα ταψάκι. (για να δείτε πόσες θα χρειαστείτε)
- Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια να γίνουν σαντιγί.
- Χτυπήστε μόνο του το τυρί κρέμα να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέστε τη σαντιγί.
- Βουτήξτε μία μία τις φέτες του τσουρεκιού στο σιρόπι για δευτερόλεπτα και τοποθετήστε στο ταψάκι σας.
- Απλώστε την κρέμα από επάνω.
- Τρίψτε τα σοκολατένια αυγά και κουνελάκια και πασπαλίστε το γλυκό.
- Πασπαλίστε με κανέλα.
- Κόψτε πολύ λεπτές φλούδες από γλυκό του κουταλιού και στολίστε.
- Βάλτε στο ψυγείο να παγώσει καλά και απολαύστε το αυθημερόν.
Ποσότητες όπως βλέπετε δεν αναγράφω (εκτός από το σιρόπι) γιατί εξαρτάται από το μέγεθος που θέλετε να φτιάξετε και τα υλικά που έχετε.
Το δικό μας το έφτιαξα με μια στρώση τσουρεκιού σε ένα στρογγυλό πυρέξ 28εκ., και την κρέμα με 1 κουτί τυρί - 1 κουτί κρέμα γάλακτος 1 φλιτζάνι άχνη.
Το γλυκό κουταλιού που χρησιμοποίησα ήταν περγαμόντο και του πηγαίνει τρελά.
Μπορείτε αντικαθιστώντας την κανέλα να στολίσετε με φρέσκα φρούτα αλλά και γλυκό φράουλα που είναι της εποχής.
Καλή επιτυχία!
Όμορφη ιδέα
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Σε ευχαριστώ πολύ!
DeleteΝα σου πω ότι έψαχνα να βρω μία συνταγή για ένα τσουρέκι που ελαφρώς ..ξεράθηκε δεν θα το πιστέψεις.Σήμερα είμαι σπίτι και θα τη φτιάξω.Καλημέρα όλη μέρα φίλη μου μικρή!
ReplyDeleteΑχτιδούλα μου ελπίζω να σας αρέσει. Φιλάκια πολλά :)
Delete