Skip to main content

Το γλυκό της Πρωτομαγιάς!!!

Γλυκό, κόκκινο και ζουμερό!!!
 
Πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι το γλυκό της Πρωτομαγιάς;
 
Το ετοιμάζω κάθε χρόνο για την ημέρα αυτή γιατί:
  • Είναι δροσερό με γεύση από το νούμερο ένα φρούτο της Άνοιξης: τις φράουλες!
  • Είναι ελαφρύ γλυκό, ιδανικό για μετά το, συνήθως κρεατοφαγικό, γεύμα της Πρωτομαγιάς.
  • Μας θυμίζει ότι το καλοκαίρι είναι προ των πυλών!
  • Είναι απλό, εύκολο, γρήγορο αλλά και εντυπωσιακό όπως άλλωστε κάθε μαγιάτικο στεφάνι.
Τι θα χρειαστείς:
  • Ζελέ
  • Φρέσκες φράουλες
  • Μπισκότα
  • Σαντυγί.

Φτιάξτο και εσύ για την Πρωτομαγιά σε φόρμα στρογγυλή για να είναι σαν αληθινό στεφάνι.
Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν ειδικά αν φτιάξετε και σε μικρότερες φόρμες ζελέ σε διάφορα χρώματα και γεύσεις.

Πως θα το κάνεις:
  • Φτιάξε το ζελέ ως συνήθως και βάλτο σε μια μεγάλη φόρμα.
  • Άφησέ το στο ψυγείο μέχρι να καταλάβεις ότι αρχίζει να πήζει.
  • Κόψε φρέσκιες φράουλες σε κομμάτια και ρίξτες μέσα στο ζελέ ώστε να πάνε παντού.
  • Κόψε μπισκότα τύπου πτι-μπερ και κάλυψε με αυτά το ζελέ, που θα πρέπει να είναι ελαφρώς παχύρευστο.
Φτιάχνεις έτσι ένα είδος βάσης.
  • Άφησε τη φόρμα με το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά. Όταν το ζελέ είναι έτοιμο ξεφόρμαρε σε μια πιατέλα.
  • Γαρνίρισε με σαντυγί δημιουργώντας μικρές ροζέτες σαν λουλουδάκια τόσο στη βάση όσο και στο επάνω μέρος του γλυκού.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!
Είναι ένα κατακόκκινο, φραουλένιο, ζουμερό στεφάνι.

Με τη γλύκα του θα καλωσορίσουμε το Μάη!

Δοκιμάστε το!!!

Comments

  1. Υπέροχο!!!
    όντως, σαν πρωτομαγιάτικο στεφάνι
    την κρατώ την συνταγή και σε ευχαριστώ!

    Αλεξία
    https://momyof6.wordpress.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με το καλό το μωράκι σου Αλεξία μου! Ελπίζω να το φτιάξεις και να σας αρέσει :)

      Delete
  2. Πολύ νόστιμο μου φαίνεται!Και τέλεια εμφάνιση!Πολύ έξυπνη η ιδέα με τη βάση με τα πτι-μπερ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η βάση πραγματικά του δίνει ακόμα καλύτερη γεύση. Δοκίμασε και με άλλα μπισκότα ή φρούτα!

      Delete
  3. Φαίνεται πεντανόστιμο
    Φιλάκια ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν το δοκιμάσετε θα δείτε ότι είναι πολύ δροσερό και απολαυστικό. Καλή σου μέρα :)

      Delete
  4. Μου άρεσε πάρα πολύ το γλυκό σου, πραγματικά μοιάζει με στεφάνι και σίγουρα η φραουλένια γεύση του θα είναι τέλεια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για εμάς που αγαπάμε φράουλες είναι ιδανικό!
      Ελπίζω να το απολαύσετε και εσείς :)

      Delete
  5. Τρελαινομαι για τις φραουλες. Και η αλήθεια είναι ότι τα βαρια γλυκά δεν ειναι για τις ζεστές μέρες. Ενα ζελε με φρουτα και μπισκότα ειναι η καλύτερη λύση.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ...

Παγωτό με γιαούρτι και μέλι

Δεν ξέρω αν το κάνετε και εσείς, αλλά εγώ από τότε που έμεινα έγκυος και στη συνέχεια έγινα μαμά, προσπαθώ να χρησιμοποιώ απλά και αγνά υλικά για τα γεύματά μας. Αποφεύγω τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, την κατεργασμένη ζάχαρη τα "βαριά" υλικά σε γλυκά και φαγητά. Έτσι δε θεωρώ πλέον αυτονόητο να φάει ένα παιδάκι σε καθημερινή βάση, παγωτά, καραμέλες, πατατάκια, μπισκοτάκια και κρουασάν από το περίπτερο. Ίσως είναι και το γεγονός ότι η μικρή μου τρώει τα πάντα (λαχανικά, όσπρια, σπιτικά γλυκά, βρώμη, σταφίδες, αλλά και ιδιαίτερα τρόφιμα) με πολλή χαρά είναι που με κάνει να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω υγιεινές συνταγές για όλους χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρωταγωνιστής του καλοκαιριού το παγωτό και δε θα μπορούσα παρά να κάνω και εδώ τις δοκιμές μου. Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σας μια συνταγή που βρήκα στο ίντερνετ για παγωτό με γιαούρτι και μέλι που θα φτιάξω προσεχώς. Τα κόκκινα φρούτα το κάνουν ιδιαίτερο και του δίνουν υπέροχο χρώμα . Αν και εσείς θέλετε, φτιάξτε το ...

Μοντέρνα βασιλόπιτα!

Christmas cake Η δικιά μας βασιλόπιτα για το 2013 ήταν απλή φτιαγμένη σαν ένα πολύ αφράτο και αρωματικό κέικ. Καταλαβαίνω όμως ότι για τις γιορτές που απόμειναν, αλλά και για όλες τις άλλες συγκεντρώσεις για την κοπή της πίτας ή τα πάρτυ που θα πάτε, θέλετε κάτι πιο μοντέρνο, πιο πρωτότυπο και εντυπωσιακό. Το έχω!!! Για την βασιλόπιτα που θα κόψετε στο παιδικό πάρτυ, για αυτήν που θα κόψουν τα παιδιά στο σχολείο ή στο φροντιστήριο δείτε την ιδέα και μεταμορφώστε τα κομμάτια της βασιλόπιτας σε cup cakes. H συνταγή που θα φτιάξετε είναι η κλασική για αφράτα cupcakes βανίλιας ή αυτή της δικής μας βασιλόπιτας. Ψήστε σε φορμάκια για cupcakes Β άλτε σε ένα από αυτά το φλουρί και  Ε νώστε τα σχηματίζοντας κάτι ..... πολύ χριστουγεννιάτικο. Με σαντυγί και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής δημιουργήστε ένα όμορφο καραμελένιο, εορταστικό μπαστούνι..... Christmas cake Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να κόψετε τα κομμάτια αλλά απλά τα μοιράζετε. Αν τα άτομα είναι πολλά ο Ά...